Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha berakjuk a nagyit öregek...

Ha berakjuk a nagyit öregek otthonába, a nyugdíját megkapjuk?

Figyelt kérdés

Nagyika egyre elviselhetetlenebb, lásd, telesz.r mindent, ha épp menni kell, beleköp a kajába, éssatöbbi, csak hogy a gyengébbeket említsem.

Kicsit..hogy is mondjam, elmentek otthonról neki..

Plusz mindennapos gondozásra szorul,mert le van bénulva, amit általában édesanyám csinál meg, mert én nem sokat vagyok otthon (párommal lakom). De anyukám is fáradtan ér haza, és már kimerülőben vannak az energiái sajnos.

Az öregek otthonán gondolkoztam, de nem is tudom, hogy hogy megy ez. Ugye, kell valamennyi összeget havonta befizetni oda, lehet látogatni, meg minden? És a nyugdíj az ilyenkor hozzánk kerül, vagy mind az öregek otthonába? Mert ha mind az otthonba, akkor inkább nem adjuk be(nem kis összegről van szó.)

2013. ápr. 18. 17:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
96%

A nyugdíj a nagymamának jár. Neki adja a postás vagy az ő számlájára érkezik.

Az öregek otthonában van gondozási díj, intézménytől függ hogy mennyi. De ha rendes ellátást szeretnétek neki (bár nem ez jön le az írásodból) akkor kell még borítékolni is a gondozóknak.

2013. ápr. 18. 17:08
 2/33 anonim ***** válasza:
91%
Szerencsére az a nagymamádé marad!
2013. ápr. 18. 17:08
 3/33 anonim ***** válasza:
88%
Istenem! Add, hogy a gyerekeim ne így gondolkozzanak!!
2013. ápr. 18. 17:09
 4/33 anonim ***** válasza:
95%
A nyugdíjából fogja fedezni az ellátás költségeit. Nem lesz olcsó mulatság. Hely válogatja a térítési összegeket és az is lehet hogy a mama nyugdíja nem lesz erre elegendő.
2013. ápr. 18. 17:10
 5/33 anonim ***** válasza:
97%

Nem az a gusztustalan, hogy bekakil a nagyid, hanem a te gondolkodásod. Nem akartok törődni vele, de a pénze meg jó?

1. Sose tudhatod, hogy te, vagy anyád milyenek lesztek öregkorotokra, sőt hamarabb is érhet benneteket olyan baj, hogy más fog titeket pelenkázni.

2.Minek nektek a nagyi pénze?Ha dolgoztok tartsátok el magatokat. Érdekes lenne, ha a nagyit lepasszolnátok, s a pénzéből meg ti élnétek.

2013. ápr. 18. 17:13
 6/33 anonim ***** válasza:
88%

Ahogy írták, van térítési díj. Elvileg laktatják valahol, fizetik a rezsijét, a kajáját, az orvosi ellátást, a 24 órás nővéri ügyeletet, a fakultatív programokat, mindent.. szóval azt nem jófejségből teszik, hanem pénzért, ami egy fix összeg (régebben a nyugdíj %-a volt, de megváltoztatták, hogy így legyen fairebb..), mondjuk 100 ezer Ft.

Ha ekkora a nyugdíja a néninek, akkor pont jó.

Ha kevesebb, ki kell pótolni azt a havi 10-20 ezer különbözetet.

Ha több, pl 150 ezret is kapna, akkor 50 ezer megmarad neki költőpénznek. (vagy ha nem beszámítható, akkor nektek utalódik)

7/33 anonim ***** válasza:
91%
úristen, undorítóak vagytok :s megértem h nem lehet vele bírni, és inkább beadjátok, de könyörgöm, legalább a pénzét ne akarjátok elvenni!!
 8/33 anonim ***** válasza:
91%

A nyugdíját ő kapja meg, de ebből az otthonnak is fizetni kell, ami havi 100-150 ezer Ft, a pontos összeg sok mindentől függ.

Illetve ha gyámság alá helyezitek, akkor a gyám rendelkezik a nyugdíja felett. De ilyen esetben meg a gyámhivatal ellenőrzi, hogy mire megy a pénz.

2013. ápr. 18. 17:16
 9/33 anonim ***** válasza:
76%

ismerős is bent van szocotthonban,neki 2250 ft kell naponta maga után befizetni,

rokonai veszik föl a kb 90 ezer nyugdíját,ebből bevisznek minden hónap elején 30 x 2250 -et,a többi marad nekik,

2013. ápr. 18. 17:16
 10/33 anonim ***** válasza:
95%
A nyugdíj egy része az otthonba megy az ellátásra, a többi, ha marad, meg a nagyinak. De vannak olyan helyek, ahol a nyugdíj sem elég az ellátásra, pótolni kell valamennyivel. Szóval nem kaptok egy vasat sem. Szerencsére, mert nem érdemlitek meg. Én elhiszem, hogy nehéz a nagyival és még azt is megértem, hogy ha tényleg nem tudjátok gondozni, akkor ilyen lehetőség mellett döntötök, de ahogy a pénzére utaztok, az elég gusztustalan.
2013. ápr. 18. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!