Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek ha a szüleitektől...

Mit tennétek ha a szüleitektől ilyen tanácsot kapnátok?

Figyelt kérdés

Nyelvvizsga előkészítőre fogok járni ami délelőttönként van heti kétszer. Mellette melót keresek.

A szüleim nagyon szeretnék ha letenném a nyelvvizsgát, van is júniusra már kiszemelt időpont, viszont én úgy érzem hogy dolgoznom kellene már inkább (persze nyelvvizsgát is akarok :D ) Azt mondták hogy ne aggódjak ezen, vagy pedig ha elmegyek egy interjúra akkor ott mondjam azt hogy heti kétszer akkor is el kell jönnöm tanulni.

A helyzet a kövi: holnap lenne egy interjúm, ahová úgy érzem hogy felesleges lenne elmennem, mivel úgy se vennének fel oda egy kezdőt úgy hogy heti kétszer délelőtt el kéne ugranom nyelvtanfolyamra.

Váltanék tanfolyamot, de a pénzemet nem adják vissza, max elcserélhetem náluk egy másikra, ami áprilison kívül csak augusztusban indulna.

A szüleim nem szeretnék ha elhanyagolnám a nyelvtanulást, mert nem szeretnék ha az anyagi támogatásuk kárba vesszen. Amit meg is értek igazuk van. Azt mondták hogy ha nem csinálom végig akkor többet nem fognak tudni támogatni anyagilag.

De akkor szerintetek van értelme elmennem a holnapi állásinterjúra? Nyelvvizsgám nincs, rögtön az elején ki kéne kötnöm hogy bocsi de heti kétszer délig nem érek rá.

Feleslegesen nem szeretnék végigszambázni a városon kosztümben nulla fokban és hülyét csinálni magamból.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

2013. márc. 26. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

azért mert elmész egy interjúra, ha megkapod az állást sem vagy köteles elfogadni.

Én elmennék, akkor is ha már tudom, hogy nem fogadnám el.

Manapság már odáig is nehéz eljutni, hogy behívjanak interjúra.

Nekünk azt tanították, hogy minél többet interjúzzunk, hogy amikor az "álomállásra" pályázunk kisebb stresszel és nagyobb gyakorlattal menjünk az interjúra.

Ráadásul nem tudhatod, hogy átmenetileg nem vállalják-e be a nyelvsulizásodat mellé, főleg ha kell is az álláshoz.

Majd ott eldöntöd, vagy utána, ha megkapnád, hogy mit tennél.

Szerintem a szüleid hozzáállása érthető...

2013. márc. 26. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Én itt most már eleve azt nem értem, hogy miért jelentkeztél olyan állásra egyáltalán amiről tudod, hogy nem vennének fel az egyéb elfoglaltságod miatt?
2013. márc. 26. 12:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Ehhez a céghez több mint fél éve nyújtottam be az önéletrajzomat, nem konkrét állásra. Valószínűleg most van üresedés ott.
2013. márc. 26. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

mindenképpen menj el az interjúra. Ha felvesznek, ha nem, ha elfogadod majd az állást, ha nem, tapasztalatnak mindenképpen jó lesz.

És őszintén szólva... új nyelvtanfolyamot meg vizsgaidőpontot könnyebben találsz, mint jó állást. Nem biztos, hogy én odadobnám az álláslehetőséget a nyelvtanfolyam miatt.

2013. márc. 26. 12:33
 5/10 anonim ***** válasza:
De egyik munkahelyen sem fognak heti kétszer elengedni, mert neked dolgod van!
2013. márc. 26. 12:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj el. Legfeljebb elmondod, hogy azóta, mióta beadtad a jelentkezésedet, így változott a helyzet, jelenleg heti két alkalommal nyelvtanfolyamra jársz, aztán majd mondanak rá valamit.
2013. márc. 26. 12:37
 7/10 anonim ***** válasza:
46%
tudtommal nyelvtanfolyamot tartanak este is,hétvégén is. te sztem nem akarsz melózni,persze kényelmesebb anyukáék pénzén otthon lazsál ni. ha behivtak,menj szépen és ha felvesznek akkor vállald el és menj másik tanfolyamra
2013. márc. 26. 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Menj el nyugodtan az interjúra, ha fel is vesznek nyilván megadják a beosztást hogy mikor kellene dolgoznod és akkor még mindig mondhatod azt teljes joggal indoklás nélkül hogy mégsem vállalod a munkát.

De ha olyan munkát találsz ahol 12 órát dolgozol ott könnyebben lehet variálni a beosztáson hogy a heti 2 délelőttöd szabad legyen és ledolgozod máshogyan.

Én biztonságiőrként dolgoztam és mellette tanultam targoncásnak heti 3 nap volt tanítás napi 3-4 órában és délutánonként és akkor csináltunk olyat hogy azokon a napokon szabad legyek, vagy éjszakás és ledolgoztam máskor, így tudtunk variálni a dolgokon. De egy napi 8 órás munkaidőben ezt nem igazán lehet, meg függ attól is miféle munkáról lenne szó, hogy ott hogyan lehet variálni a dolgokat.

2013. márc. 26. 12:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Elmész, és nem mondasz a nyelvvizsgáról semmit, mert az sem biztos, hogy felvesznek. Aztán ha úgy alakul, hogy felvesznek, akkor majd váltasz tanfolyamot, utána már tudod te is fizetni. Ennyi. A mai világban ilyenért állást passzolni gáz. Főleg ha fél év után meg is keresnek, akkor lehet van esélyed.
2013. márc. 26. 12:54
 10/10 anonim ***** válasza:
nyilván ha a szüled ennyire "erőltettik" a nyelvvizsgát az azt jelenti hogy kibirják anyagilag ha egy ideig még nem lesz munkád. a melo mellett nem biztos hogy tudnál tanulni,viszont egy nyelvvizsga elengedhetetlen.. sőt.. a legtöbb helyen már elvárt a nyelvtudás, nem is egyből de két nyelvből (a második nyelv általában a német) nekem angol nyelvvizsgám van, mégse tudok elhelyezkedni, mert ahova nem kérnek különösebb szakmai tapasztalatot vagy szakmát oda a két nyelvet kérik
2013. márc. 26. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!