Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A szüleim eladták a lakásukat...

A szüleim eladták a lakásukat és az öcsém vett fel hitelt, hogy családi házat tudjanak venni, így a ház az ő nevére került. Én ezek után mit fogok örökölni?

Figyelt kérdés
A lakás amit eladtak 8 millió volt, az öcsém vett fel 3 milliót és nekik csak haszonélvezetük van rajta. Önállóak tartásra, gondozásra nem szorulnak. A testvérem tőlük külön él. 18 éves korom óta önálló vagyok, különélünk. Én azt hittem jó a kapcsolatom a szüleimmel, véletlenül tudtam meg, hogy a ház nem is az ő nevükön van. Ezzel engem kitagadtak?
2009. szept. 18. 08:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám egy kis vidéki falun nőtt fel, általános iskoláját ott járta, gimnáziumba bejárt minden nap a közeli városba, főiskolára viszont már egy nagyobb városba ment, ahova már nem tudott beutazni, így kollégiumban lakott évekig, nem a szülői házban. Ő tanítói pályára ment, a 2 kisebb testvére orvosira. Anyut nem támogatták a szüleik, a 2 kisebbik testvérét igen. Anyu a főiskolán az ösztöndíjból tartotta el magát, a szüleit nem xarta le, nem magatehetetlenek, túl a 70-en is több energia van bennük, mint néhány mai tiniben. Mindhárom testvér diplomás lett. Anyu Pestre került, mert ide házasodott, aztán itt talált munkát is. Anyu gyakran utazott le gyes idején, sőt a nyári szünetekben is, amikor megtehette, velem, öcsémmel a szüleihez. Sokat segített nekik. Cserébe mikor mi, öcsém és én betegek voltunk, akkor a szülei soha nem jöttek segíteni, így anyut lefokozták, és évekig napköziznie kellett. Anyu belefáradt, hogy csak ő tesz dolgokat, és semmi a viszonzás, már nem utazik, csak ritkán, már nem érdekli. Rosszul esik neki, hogy a 2 testvérét a szüleik jobban becsülik, és ő "csak egy kis tanítónő" a szemükben.
2009. szept. 18. 11:54
 12/13 A kérdező kommentje:

10:45-nek, sajna az a családi ház a szüleim összes vagyona, tehát akkor nekem semmi sem jár majd, de még a gyerekeimnek se.

A következő hozzászólóknak írnám, az én testvéremet a szüleim tartották el sok barátnőstől 30 éves koráig ( akkor még apám megkereste a netto félmilliót havonta nem tévedés)Elkezdett egy fizetős egyetemet, ami félévente volt félmillió, 3-ban abbahagyta, mikor pedig munkát talált, és apám már csak a hivatalos nyugdíját kapta megnősült. Elvett egy nőt, akinek a háza a legnagyobb azon a környéken, ami a város "rózsadombjának" minősül. A város régen a 2. legnagyobb volt Magyarországon.Mos már csak a 3.

Sajna elég ismert a neve errefelé, ahhoz, hogy bővebben írhassak erről, pedig nagyon bánt. Tudom, hogy ez itt nem fórum, de annyira jólesik kiírni magamból.

2009. szept. 18. 18:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem szarom le a szüleimet. Mind a kettő nálam köt ki a kisfiúk elfeledkezik róluk, vagy valami baj van. Ezt csak a rend kedvéért írom ide.
2009. okt. 28. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!