Te meddig tudod visszavezetni a családfádat a Kárpát-medencében?
20. válaszolónak
Arra tippelek; hogy jobbik szavazó vagy; igaz magyarnak tartod magad; már volt a kezedben Árpád-sávos zászló, amire büszke is vagy; többre tartod a székely himnuszt, mint a sajátodat; zsigerből utálod a románokat, szlovákokat, zsidókat, és sorolhatnám; és ha a jobboldal hazaárulónak tüntet fel valakit, te egyből - kutya módjára - ugatni és nyáladzani kezdesz, és te is annak nevezed, csak azért mert te "magyar" vagy. Ha eltaláltam akkor mehet a zöld kéz ;) Üdv: egy "hungarofób félvér".
És hogy a kérdésre is válaszoljak, ha jól emlékszem, anyám ágáról Mária Teréziáig tudták visszavezetni, apám ágáról pedig román vért örököltem.
Én az egyik ágamat most vezettem vissza zökkenőmentesen 1682-ig.
Egy másik ágon szép esélyek vannak arra, hogy egészen 1570-ig vissza tudjak menni.
Persze a családfakutatás szerencsén és valós az is, hogy az ősök származásán, illetve azok vándorlásától, lakóhely változtatásától függ. Olyan családoknál, akik vármegyéről vármegyére vándoroltak nehéz a felkutathatóság. És akkor ne is beszéljünk a környező országokból származókkal.
Többek emlegették, hogy mennyire magyar egy család vagy sem. Én azt merném mondani, hogy szerintem nincsen olyan család, akinek a 18. századig csak magyar felmenője volt, vagy ha igen akkor nagyon nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!