Mit gondoltok az orosz keresztnevekről?
ejjj szerintem olyan szépek!
főleg ezek tetszenek:
Mása
Olga
Irina
Igor
Iván
Levin
Szása
Szerintem az Irina és az Iván sem jobb, mint a 20. Lili vagy Krisztofer... (a Bencével a népszerűségén kívül szerintem semmi probléma, egy teljesen normális név. Az én fiatalkoromban még ritka volt).
Az a baj ezekkel az orosz nevekkel, hogy Magyarországon érthető okokból nem ébreszt senkiben szívmelengető érzéseket egy Iván vagy hasonló, ráadásul nem is megszokottak. Magyarán ugyanaz a hülye felfogás áll mögöttük: csak legyen "egyedi" meg "különleges" a gyerek...persze, biztos a nevétől lesz az.
Ha valakinek orosz felmenői vannak vagy egyéb okból vonzódik ez iránt a kultúra iránt, akkor megértem, hogy ilyen nevet adna, de egyébként pont annyi értelme van, és pont annyira röhejes is egy Takács Szása, mint egy Kovács Alehandró valami szappanopera nyomán.
A felsoroltakból a fiúnevek közül az Igor és a Levin tetszik, a lánynvekből talán az Irina.
Amik inkább tetszenek: Anasztázia, Viktória (tudom, ezek nemcsak orosz nevek, hanem "nemzetközi" is, de gyakoriak az oroszok, ukránok között), Szvetlána, Natália, Dária.
Fiúban pedig a Timur.
Lumumba kongói vezér szerette az oroszokat ezért fiát Szásának hívták. ☺
(valójában nem, csak vicceltek vele annó, a fia Francois Bpesten tanult)
Ami tetszik:
Akszinyja
Vlagyimir
Jeva
Katyerina
Екатерина
Okszana
Nasztaszja
Szvetlana
Szvjatoszlav
Jaroszlav
Nekem a Kátya és a Szevetlána tetszik orosz nevek közül.
A felsoroltakból az Irina és a Levin
nekem kicsit ijesztőek! nem tetszenek!
a legrosszabb az Igor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!