Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit gondoltok az orosz kereszt...

Mit gondoltok az orosz keresztnevekről?

Figyelt kérdés

ejjj szerintem olyan szépek!

főleg ezek tetszenek:

Mása

Olga

Irina

Igor

Iván

Levin

Szása

2013. márc. 9. 11:51
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem az Irina és az Iván sem jobb, mint a 20. Lili vagy Krisztofer... (a Bencével a népszerűségén kívül szerintem semmi probléma, egy teljesen normális név. Az én fiatalkoromban még ritka volt).

Az a baj ezekkel az orosz nevekkel, hogy Magyarországon érthető okokból nem ébreszt senkiben szívmelengető érzéseket egy Iván vagy hasonló, ráadásul nem is megszokottak. Magyarán ugyanaz a hülye felfogás áll mögöttük: csak legyen "egyedi" meg "különleges" a gyerek...persze, biztos a nevétől lesz az.

Ha valakinek orosz felmenői vannak vagy egyéb okból vonzódik ez iránt a kultúra iránt, akkor megértem, hogy ilyen nevet adna, de egyébként pont annyi értelme van, és pont annyira röhejes is egy Takács Szása, mint egy Kovács Alehandró valami szappanopera nyomán.

2013. márc. 10. 11:55
 32/39 anonim ***** válasza:

A felsoroltakból a fiúnevek közül az Igor és a Levin tetszik, a lánynvekből talán az Irina.

Amik inkább tetszenek: Anasztázia, Viktória (tudom, ezek nemcsak orosz nevek, hanem "nemzetközi" is, de gyakoriak az oroszok, ukránok között), Szvetlána, Natália, Dária.

Fiúban pedig a Timur.

2013. márc. 10. 13:31
 33/39 anonim ***** válasza:
Előző voltam. Még annyit, hogy én sem adnék orosz nevet a gyerekemnek itt Mo-on, hacsak nem lenne orosz/szláv nemzetiségű a férjem, és ha ő szeretné.
2013. márc. 10. 13:32
 34/39 mustafa33 ***** válasza:
100%
A Timur nem orosz ☺, de használják.
2013. márc. 11. 01:11
 35/39 mustafa33 ***** válasza:
52%

Lumumba kongói vezér szerette az oroszokat ezért fiát Szásának hívták. ☺

(valójában nem, csak vicceltek vele annó, a fia Francois Bpesten tanult)

2013. márc. 11. 01:16
 36/39 anonim válasza:
47%
A Vanessza nevet engedélyezik Oroszországban? Nekem a párom orosz és itt fogom megszülni a kislányom és ezt szeretném neki adni. Mert tetszik :)
2013. márc. 11. 12:51
 37/39 anonim ***** válasza:

Ami tetszik:

Akszinyja

Vlagyimir

Jeva

Katyerina

Екатерина

Okszana

Nasztaszja

Szvetlana

Szvjatoszlav

Jaroszlav

2013. márc. 11. 20:07
 38/39 anonim ***** válasza:

Nekem a Kátya és a Szevetlána tetszik orosz nevek közül.

A felsoroltakból az Irina és a Levin

2013. márc. 11. 21:41
 39/39 anonim válasza:
48%

nekem kicsit ijesztőek! nem tetszenek!

a legrosszabb az Igor

2013. márc. 29. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!