Az orosz vezetéknév az orosz származású ősökre utal, vagy pedig az Oroszországból bevándorolt zsidókra?
Nézd, nekem nem orosz vezetéknevem van, de a dédapám orosz volt.
Lehetséges, de honnan veszed, hogy zsidók voltak?
Mármint úgy orosz, hogy pl. Orosz József?
Az ilyen családnevek igazából már semmit sem jelentenek, úgy ahogy a Kovács, Szabó, Horváth, Németh, Francia sem.
Talán két-háromszáz éve azért kapott egy-egy család ilyen vezetéknevet, de ennyi generáció után már lehet, hogy csak 0,00000000001% orosz vagy német vagy egyéb vér van benne vagy a sok-sok felmenője közül csak egy volt német vagy szabó vagy fazekas.
Igen úgy értem hogy pl: Orosz István
A zsidókat azért mondtam mert itt az oldalon olvastam hogy az Orosz,Török,Görög vezetéknevek tipikus magyar zsidónevek
Kedves kérdező! Amit tipikusnak zsidónak írt a válaszoló, azzal vitatkoztam oldalakon keresztül. Ami annyira tipikus náluk, az a magyaroknál hatványozottabban jelen van... a saját identitása felől közelítette meg a kérdést. Egyébként meg minden lehetséges.
Továbbá itt írta valaki a kommentekben, hogy ez nem számít, mert 0,000001 akárhány német, orosz stb vér van az illetőben. B*romság. A genetika úgy működik, hogy az apai ágú vonalat (Y-kromoszóma) teljes egészében örökli az utód. Tehát, ha oroszok voltak az ősök és onnan származnak, akkor hívhatják akár Poschpischil-Hoffmann Adorjánnak, annak is kimutatható genetikailag az R1a, vagy N haplocsoport, ami a szlávokra jellemző. Tök mind1, hogy ki lesz a felesége azoknak az embereknek, akik egyenes ágon az ősei a kérdezőnek, az anyai vonalat külön vizsgálják és nem okoz semmilyen behatást a férfi y kromoszómákba. Akár azt is írhatnám, hogyha szinesbőrű lenne az anya, akkor is R1b lesz a gyerek apai ágon. Az viszont már eléggé orosz*.
15:11-es!
Akkor légyszíves fejtsd már ki, hogy ez a szám, amit te beírtál hogy is jön ki?! élvezettel olvasnám.
Anyai és apai ágról is voltal orosz vezetéknevűek az őseim között
(Anyai ágról még lengyelek is.Ott a lakosság több mint fele R1a haplocsoportba tartozik,ahogy néztem az oldalt amit küldtetek)
Visszatérve az oroszokhoz azt olvastam hogy magas emberek.180-190cm körül.
Apum 190cm magas én pedig 193cm magas vagyok.
Szóval nem tartom valószínűnek hogy csak 0,000001% orosz vér van bennem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!