Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Vállaljak gyereket a mai...

Vállaljak gyereket a mai körülményeket tekintve, ha igen hol lenne megfelelő jövője?

Figyelt kérdés

Kissé összetett kérdés, kifejtem bővebben:

Tehát.

Szeretnénk a párommal családot alapítani, de félünk a jövőtől.A gyerekünk egészséges lesz-e, fog boldogulni a világban?Van értelme ma Magyarországon családot alapítani.Állítólag Magyarország 30év múlva, az egyik legélhetőbb ország lehet.Aki itt marad és kitart, az később jól jár majd.Ez igaz?Valóban lehet jövője leendő gyermekemnek ebben az országban.Netán jobb ha lemondunk a családalapításról, mer nem szeretnénk. :(Vagy jobban teszem, ha mondjuk kimegyek Pl Angliába és ott nemzek a párommal gyermeket.Jobb jövőre számíthat?Vagy Anglia szigetországként a folyamatosan növekvő vízszint miatt eltűnik?Hova lenne érdemes elindulni ha muszáj innen elmenni?Mi lenne jó megoldás?Olyan helyre szeretnék menni, ami élhető, a jövő is jobban megalapozhatóbb és a gyermekemnek is lehet jövője.Lehetséges ez?

Köszönöm a válaszaitokat. :)

2013. márc. 2. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Már ne haragudj, de az a gyerek ki tud költözni később,ha úgy dönt. Miért kéne más országnak gyereket szülni? Ha mindenki így gondolkozik ebben az országban, már tényleg nem kár érte... Nem tudom,hogy miért hiszi mindenki azt,hogy ez egy sz.r ország. Nem az, csak szét akarják robbantani a nemzettudatot! Ami remekül megy eddig. Itt is lehet boldogulni, ha az ember úgy áll hozzá, tanul, fejlődik. Ha mégsem, el lehet menni szerencsét próbálni később, de az elsődleges cél nem az volna, kedves leendő anyuka, hogy magyar gyerek Magyarországon szülessen és az anyanyelvén fejlődhessen?!! Én nem bocsátottam volna meg a szüleimnek, ha helyettem úgy döntenek,hogy márpedig egy másik országban kell felnőnöm.
2013. márc. 2. 13:43
 12/15 anonim ***** válasza:

"Itt is lehet boldogulni, ha az ember úgy áll hozzá, tanul, fejlődik"

Ne haragudj,kedves előző, de te eléggé álomvilágban élsz! Én is diplomás ember vagyok, de nem úgy működik már semmi, mint régen.

A legtöbb helyen már kihalásos alapon működnek a dolgok. Magyarul dolgozik ott egy fix létszám, s ha valaki nyugdíjba megy, vagy szülni, akkor kerül valaki a helyére. Persze az esetek többségében meg is van, hogy ki lesz az.Meghirdetik az állást természetesen, mert törvény írja elő, de esélye sincs bekerülni.

Minap olvastam, hogy egy titkárnői állásra több mint 200-an jelentkeztek, köztük akadt jó pár több diplomás ember is.

2013. márc. 2. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, ez is igaz, egy szóval sem mondtam,hogy ez a legjobb ország, de vannak bőven rosszabbak is. És az sem mindegy,hogy milyen az a diploma. Külföldön sem kap rögtön a határon munkát senki. Tévesek az elképzelések.
2013. márc. 2. 16:01
 14/15 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy a sok környezeti probléma ami most van, milyen hatásokat válthat ki a jövőben.Természetesen tudom, hogy a gyerekemnek nem fogok tudni maximálisan mindent megadni, de szerintem a szeretet a legnagyobb dolog amit adhatok neki.Csak azt sem szeretném, hogy átkozzon majd a gyerekem, amiért mi úgy döntöttünk, hogy világra hoztuk.De úgy érzem hogy nem tehetek semmit érte hogy nem ez legyen az öröksége, amit ma látunk.Viszont a munka nem segít a jelenlegi helyzeten.Hisz mindenki dolgozik éjt nappallá téve, de nem változik semmi.Miért?Mindig azt mondják, hogy a jövő felépítéséhez sok munkára van szükség, de itt hiába dolgozunk, csak egyre rosszabb lesz minden.Budapest egy valóságos szemétdomb, egy fertő.A Keleti régió belefullad a munkanélküliekbe, a dunántúl meg szerintem nem is tartozik Magyarországhoz, hisz ott minden egészen másképp megy.Nem mondom hogy ez az ország annyira rossz lenne, de az emberek is egyre furábban és agresszívebbek egymással.Az erkölcsi normák teljesen felőrlődtek.Mintha semminek nem lenne értelme.Mindenhol reklámok zúzzák az agyunkat.A televízió nézhetetlen adásokat sugároz, a zene és filmipar nálunk gyakorlatilag nulla.Aki magyarnak érzi magát az folyton őrjöng és más nemzeteket bírál.Igazából úgy érzem a gyerekemnek nem kellene ezt látnia.A Magyarság csak egy dolog, de ami ma itt zajlik, az nem normális.Az iskolában a tanárok rettegnek a diákoktól.A munkahelyen már éhbérekért, rabszolgaként dolgozunk.Lehet hogy 30 év talán megváltoztat dolgokat.Mert a felmelegedés és a vízszint emelkedése, a környezeti változások átalakítják a bolygónkat.A nagy, fejlett államok vagy elmerülnek, vagy gazdaságilag mennek tönkre.Lehet hogy akkora változások lesznek, hogy Magyarország is kap lehetőséget a fejlődésre.Nem lesz akkor a piac, mint most.Mivel kevesebb ország verseng egymással.Lehet hogy Románia, Magyarország, Szlovákia, Németország és Ausztria lesz Európa.Mert a többi a vízzel lesz egyenlő.Biztos nem egy két év alatt, de néhány évtized vagy 1 évszázad megváltoztat majd mindent.És sejtem hogy nem lesz fájdalommentes ez a változás.
2013. márc. 2. 16:28
 15/15 anonim ***** válasza:

ma 16:01

Nekem pl.közgazdász diplomám van. Ezzel is a legtöbb helyen a többéves tapasztalatot várják el. Nem 1 cégvezetőtől hallottam, akik konkrétan megmondták, hogy nem szeretnek pályakezdőket alkalmazni.Az élvez előnyt, aki rögtön tudja mit-hogy kell, sőt minél több féle dolgot tudnak egy emberre bízni annál jobb.Kérdés ez, hogy hogy legyen valakinek így tapasztalata.Illetve kíváncsi lennék, hogy ezek a cégvezetők hány éves tapasztalattal születtek! Én is voltam olyan helyen, ahol 1 ember végezte több ember munkáját, s kb 50 kilós volt a néni! Bevallotta az igazgató, hogy kellene több ember, de nincs rá keret, hogy fizessék!

Viszont való igaz, hogy vannak rosszabb országok, rosszabb körülmények.

Én szeretnék itthon maradni, mert ez a hazám, s én lennék a legboldogabb, ha találnék olyan munkát,amivel a megfelelő életszínvonalat meg tudom teremteni.

2013. márc. 2. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!