Vállaljak gyereket a mai körülményeket tekintve, ha igen hol lenne megfelelő jövője?
Kissé összetett kérdés, kifejtem bővebben:
Tehát.
Szeretnénk a párommal családot alapítani, de félünk a jövőtől.A gyerekünk egészséges lesz-e, fog boldogulni a világban?Van értelme ma Magyarországon családot alapítani.Állítólag Magyarország 30év múlva, az egyik legélhetőbb ország lehet.Aki itt marad és kitart, az később jól jár majd.Ez igaz?Valóban lehet jövője leendő gyermekemnek ebben az országban.Netán jobb ha lemondunk a családalapításról, mer nem szeretnénk. :(Vagy jobban teszem, ha mondjuk kimegyek Pl Angliába és ott nemzek a párommal gyermeket.Jobb jövőre számíthat?Vagy Anglia szigetországként a folyamatosan növekvő vízszint miatt eltűnik?Hova lenne érdemes elindulni ha muszáj innen elmenni?Mi lenne jó megoldás?Olyan helyre szeretnék menni, ami élhető, a jövő is jobban megalapozhatóbb és a gyermekemnek is lehet jövője.Lehetséges ez?
Köszönöm a válaszaitokat. :)
"Itt is lehet boldogulni, ha az ember úgy áll hozzá, tanul, fejlődik"
Ne haragudj,kedves előző, de te eléggé álomvilágban élsz! Én is diplomás ember vagyok, de nem úgy működik már semmi, mint régen.
A legtöbb helyen már kihalásos alapon működnek a dolgok. Magyarul dolgozik ott egy fix létszám, s ha valaki nyugdíjba megy, vagy szülni, akkor kerül valaki a helyére. Persze az esetek többségében meg is van, hogy ki lesz az.Meghirdetik az állást természetesen, mert törvény írja elő, de esélye sincs bekerülni.
Minap olvastam, hogy egy titkárnői állásra több mint 200-an jelentkeztek, köztük akadt jó pár több diplomás ember is.
ma 16:01
Nekem pl.közgazdász diplomám van. Ezzel is a legtöbb helyen a többéves tapasztalatot várják el. Nem 1 cégvezetőtől hallottam, akik konkrétan megmondták, hogy nem szeretnek pályakezdőket alkalmazni.Az élvez előnyt, aki rögtön tudja mit-hogy kell, sőt minél több féle dolgot tudnak egy emberre bízni annál jobb.Kérdés ez, hogy hogy legyen valakinek így tapasztalata.Illetve kíváncsi lennék, hogy ezek a cégvezetők hány éves tapasztalattal születtek! Én is voltam olyan helyen, ahol 1 ember végezte több ember munkáját, s kb 50 kilós volt a néni! Bevallotta az igazgató, hogy kellene több ember, de nincs rá keret, hogy fizessék!
Viszont való igaz, hogy vannak rosszabb országok, rosszabb körülmények.
Én szeretnék itthon maradni, mert ez a hazám, s én lennék a legboldogabb, ha találnék olyan munkát,amivel a megfelelő életszínvonalat meg tudom teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!