Változhat egy szülő nevelési stílusa? Vagy kár ezt várni? Ne vállaljak gyereket kockáztatva?
Nem, ilyen a vérmérséklete. Bármit is fog csinálni, ugy is vissza jon ez a viselkedés. Nálam is hamar elszakad a cérna, ha a gyerek nagyon rossz. Vagy elfogadod,vagy nem.
26N
Nincs idegrendszeri baja :) Azért írom, mert ismerem, látom. Vagy ha van, akkor a népesség nagy részének van.
Tudom, hogy inkább vérmérséklet kérdése. Ezért is kérdezem, hogy szerintetek változtatható, tanulható dolog e. Elviselni nem fogom, nem is akarom.
Egyébként én is mondtam már neki, hogy menjen el egy pszichológushoz, nevelési tanácsadóhoz, egyedül vagy a gyerekkel.
Az a gondom vele, hogy egyszer-kétszer szól a gyereknek, aztán kiabál. Tudom, hogy ha nem ért a gyereket akkor nevelni kell, de más stílusban is lehet. Én is ugyanannyit vagyok vele, mint ő. Mégsem szakad el a cérna. Ha közös gyerekünk lenne, akkor pedig napi szinten lennének problémák. Így sem vasárnapi apuka, a kislány velünk van 40%-ban, de ha 100% lenne ez, akkor még több a konfliktus forrás.
Ha Ő igazán változatatni akar rajta akkor változhat.
Nem megterhelő elszámolni 10ig mielőtt ok nélkül felrobbana a bomba. Ha ezt meg tanulná akkor már megis változna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!