Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Változhat egy szülő nevelési...

Változhat egy szülő nevelési stílusa? Vagy kár ezt várni? Ne vállaljak gyereket kockáztatva?

Figyelt kérdés
Van egy párom, minden rendben van közöttünk. Kicsit azonban hirtelen haragú. Velem nem igazán, de a munkájában, stílusában látom, hogy hamar kiborul. Van egy kislánya az előző kapcsolatából. Hozzá sem túl türelmes. Semmiségekért kezd el kiabálni. "csak" ennyi probléma van vele gyerektéren. Egyébként mindent megtesz érte, nagyon szereti, miután lenyugodott bocsánatot kér a kislánytól is, nekem is mondja, hogy nem akar ilyen lenni. Az apja is ilyen volt vele, nem is jó a kapcsolatuk. Én nagyon jó szülők mellett nőttem fel, ők a példa, úgy akarom nevelni a gyerekeimet, ahogy ők engem. Láttam milyen gyerekként egy türelmetlen szülő mellett felnőni, nagynéném is sokat ordítozott, az unokatesóm nagyon sokat sírt emiatt. Én nem akarom, hogy ilyen legyen a családi életem. Változtathat a viselkedésén ha akar? Az a baj, hogy most is megbánja mégsem tud türelmes maradni, inkább felemeli a hangját. (soha nem ütött egyébként rá, míg ő sokat kapott is) Szóval szeretem, vele akarok lenni, és tudom, hogy ő is sokat marcangolja magát a viselkedése miatt. De akkor is félek gyereket vállalni vele. Viszont majd szeretnék babát. Nem akarom emiatt felrúgni a kapcsolatunkat, de félek, hogy az lesz a vége.

2012. nov. 13. 15:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem, ilyen a vérmérséklete. Bármit is fog csinálni, ugy is vissza jon ez a viselkedés. Nálam is hamar elszakad a cérna, ha a gyerek nagyon rossz. Vagy elfogadod,vagy nem.

26N

2012. nov. 13. 15:27
 2/14 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem mindenféleképpen beszélj vele erről,hogy aztán felkereshessen egy pszichológust.Szerintem valami idegrendszeri rendellenessége van.
2012. nov. 13. 15:28
 3/14 A kérdező kommentje:

Nincs idegrendszeri baja :) Azért írom, mert ismerem, látom. Vagy ha van, akkor a népesség nagy részének van.

Tudom, hogy inkább vérmérséklet kérdése. Ezért is kérdezem, hogy szerintetek változtatható, tanulható dolog e. Elviselni nem fogom, nem is akarom.

2012. nov. 13. 15:31
 4/14 A kérdező kommentje:

Egyébként én is mondtam már neki, hogy menjen el egy pszichológushoz, nevelési tanácsadóhoz, egyedül vagy a gyerekkel.

Az a gondom vele, hogy egyszer-kétszer szól a gyereknek, aztán kiabál. Tudom, hogy ha nem ért a gyereket akkor nevelni kell, de más stílusban is lehet. Én is ugyanannyit vagyok vele, mint ő. Mégsem szakad el a cérna. Ha közös gyerekünk lenne, akkor pedig napi szinten lennének problémák. Így sem vasárnapi apuka, a kislány velünk van 40%-ban, de ha 100% lenne ez, akkor még több a konfliktus forrás.

2012. nov. 13. 15:34
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Változtatható, de pszichológussal. Az idegrendszeri problémákat a pszichológus egyébként sem tudja megoldani, de tud viselkedés-terápiát, konfliktuskezelést, önismeretet stb. "tanítani", amikkel kordában tarthatja az indulatait.
2012. nov. 13. 15:35
 6/14 anonim ***** válasza:
81%
Önkontroll.Elég gáz,ha ez valakiből hiányzik.Szerintem tanulható.
2012. nov. 13. 15:36
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Az emberi agresszió tanulással változtatható. El is lehet folytani, de fokozni is lehet.
2012. nov. 13. 15:38
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Ha Ő igazán változatatni akar rajta akkor változhat.

Nem megterhelő elszámolni 10ig mielőtt ok nélkül felrobbana a bomba. Ha ezt meg tanulná akkor már megis változna.

2012. nov. 13. 15:40
 9/14 anonim ***** válasza:
64%
6-ossal értek egyet. Az én apám is 'idegbeteg', bár hivatalosan nem, de nem volt jó mellette felnőni. Megszeretni nem tudtam. :|
2012. nov. 13. 15:45
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
Amit leirtál, nagyjábol mondd meg neki. Aggályaidat is a gyerekvállalással. Ha megigéri, hogy türelmes lesz, egy ideig teszteld FELTÜNÖEN és KÖVETKEZETESEN a kislánnyal kapcsolatban. Olyan nincs, hogy nem tud uralkodni magán felnött emberként. Ha beváltja az igéretét, szerintem nyugodtan vállalhatod a babát. De te legyél ebben mindig nagyon következetes. Amikor látod, hogy jön a köd, mindig figyelmeztesd.
2012. nov. 13. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!