Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Változhat egy szülő nevelési...

Változhat egy szülő nevelési stílusa? Vagy kár ezt várni? Ne vállaljak gyereket kockáztatva?

Figyelt kérdés
Van egy párom, minden rendben van közöttünk. Kicsit azonban hirtelen haragú. Velem nem igazán, de a munkájában, stílusában látom, hogy hamar kiborul. Van egy kislánya az előző kapcsolatából. Hozzá sem túl türelmes. Semmiségekért kezd el kiabálni. "csak" ennyi probléma van vele gyerektéren. Egyébként mindent megtesz érte, nagyon szereti, miután lenyugodott bocsánatot kér a kislánytól is, nekem is mondja, hogy nem akar ilyen lenni. Az apja is ilyen volt vele, nem is jó a kapcsolatuk. Én nagyon jó szülők mellett nőttem fel, ők a példa, úgy akarom nevelni a gyerekeimet, ahogy ők engem. Láttam milyen gyerekként egy türelmetlen szülő mellett felnőni, nagynéném is sokat ordítozott, az unokatesóm nagyon sokat sírt emiatt. Én nem akarom, hogy ilyen legyen a családi életem. Változtathat a viselkedésén ha akar? Az a baj, hogy most is megbánja mégsem tud türelmes maradni, inkább felemeli a hangját. (soha nem ütött egyébként rá, míg ő sokat kapott is) Szóval szeretem, vele akarok lenni, és tudom, hogy ő is sokat marcangolja magát a viselkedése miatt. De akkor is félek gyereket vállalni vele. Viszont majd szeretnék babát. Nem akarom emiatt felrúgni a kapcsolatunkat, de félek, hogy az lesz a vége.

2012. nov. 13. 15:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha folyton ezt az oldalát fogja látni a gyerek,akkor meg fogja keseríteni az életét és nem fogja tudni szeretni.Sajnos tapasztalat.
2012. nov. 13. 15:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez attól is függ, mennyire kiabál. Ezt úgy értem, h pl. én ha nálunk vannak a tesóm gyerekei, akkor 2x 3x szépen elmondom, és utána én is felemelem a hangom, vagy meg is büntetem, attól függ miről van szó. Ha rossz és leszidtam természetesen utána mindig meg szoktam beszélni a problémát.
2012. nov. 13. 16:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Figyelj, ez nem tanulható, ilyen a természete ami sosem fog megváltozni. Elég kicsit megkapirgálni a felszínt és robbanni fog. Az ember nem viselkedik egy életen keresztül, hiába ígéri meg. Hidd el, az ilyennek nem jó gyereket szülni, az én kislányom apja is ilyen, de két hónap után otthagytam, és nagyon jól tettem. Tapasztalatból beszélek. Nem fog megváltozni!
2012. nov. 13. 17:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Pszichológus sokat segíthet feloldani a gyerekkorából hozott dolgokat. Mert meglehet, hogy ő alapból nem lenne ilyen, csak a szülői mintát utánozza önkéntelenül is.
2012. nov. 13. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!