Engednétek egy ilyen "apának"? Kell ő a gyerek életébe?
Kicsit más a szituáció, engem örökbeadtak mikor megszülettem, és felnőtt voltam már mikor találkoztam velük de azért leírom.
Szóval örökbefogadott gyereke vagyok, 20 éves voltam mikor úgy döntöttem, hogy felkeresem a biológiai értelemben vett szüleimet. Nem szülőket kerestem magamnak, hisz van egy csodás anyukám és apukám, egyszerűen kíváncsi voltam, honnan származom. Kicsit féltem hogy valami kukalakók, de legyűrte a kíváncsiság a félelmeimet. Kiderült, hogy fiatalok voltak ők is, a könnyebb utat választották, "élni akartak". A szülőanyámmal azóta sincs kapcsolatom, egyszer találkoztunk. Lényegében nekem ennyi volt a célom. Az "apám" viszont nyitottabb volt és jófej, így valahogy a találkozókat mindig egy másik találkozó követte. Talán ennek oka az is, hogy neki nem született másik gyereke, csak később. 15 éve ismerem, szoktunk találkozgatni, de inkább csak barátként tekintek rá (és a feleségére is) Született két gyerekük, velük nagyon jó a kapcsolatom, amolyan pótanyás, hisz 23 és 25 év van közöttünk.
Az ok amiért leírtam az az, hogy látod én sem vesztettem semmit, lett négy plusz emberke az életemben. Azóta mindig számíthatok rá. Az apám maradt az apám, ez attól hogy megismertem őt, nem változott. A te fiad is gondolom a férjedet tekinti az apjának, hisz még csak nem is nagyon emlékezhet arra, mikor nem volt mellette. Ha szeretetteljes ez a kapcsolat, akkor ne féltsd őket, senki nem fog közéjük állni.
Ha nem engeded, előbb-utóbb magától lesz kíváncsi, kitől is származik. És akkor? Kiderül, hogy az apja keresni akarta, de te eltitkoltad előle? Meg fog gyűlölni.
12 éves. Elég érett ahhoz,hogy felajánld neki a találkozást. Bízd rá 100%-ban, hogy akarja-e. Gondolom attól félsz,hogy ettől majd a nevelőapja ellen fordul. Nos ennek kb. nulla az esélye, ha eddig elfogadta apafigurának, akkor eztán se fog jönni a "te nem vagy az apám" duma. Mert ő is pontosan érzi, hogy akivel csak most találkozott, az nem az az apa, aki egész életében foglalkozott vele.
Nem leszek népszerű, de én pont leszrom az apja érzéseit, és pont nem érdekel, ogy majd a gyerek vajon mit fog szólni x év múlva hogy nem engedtem találkozni az apjával.
Nem, nem engedném most be az életünkbe!
Később, amikor a gyerek már nem befolyásolható, érzelmileg STABI, nem a kamaszkor küszöbén áll, nem ekkor engedném rá a fatert, akinek mindjárt születik egy gyereke, szóval kap a 12 éves gyerek a nyakába egy új apát, meg egy kistesót.
Nem. Szerintem nagy hiba.
Jöjjön apuka vissza pár év múlva. Addig meg menjen oda ahol volt 12 évig.
Utolsó vagyok: Kissé kusza lett. A lényeg, MOST nem engedném még, egy 12 éves kisgyerek még.
Később engedném.
Beszéld meg a fiaddal, ő döntsön h szeretné-e megismerni, ha igen akkor azután te szabályozhatod h mennyit találkozzanak. De azért mondd meg az "apjának" hogy bezzeg most kell a gyerek, eddig meg szartál rá???!! Mert az ilyen nem ember, és remélem hogy a mostani feleségét nem fogja elhagyni. Sztem egy szemét ember, ott hagyott téged a szarban. Ha az én apám lenne én tuti megmondanám neki hogy mivan nem kellettem, bezzeg új gyereket össze tudsz hozni??!!
de ez csak az én véleményem, én dühös lennék.
Mindenesetre a mostani feleségének is elmondanám hogy mi történt 12 évvel ezelőtt, hogy tudja hogy hányadán áll a férje.
"mondd meg az "apjának" hogy bezzeg most kell a gyerek, eddig meg szartál rá???!!"
Ja, remek lesz azzal indítani az alakuló családi kapcsolatot, hogy beolvas az apának a 12 évvel azelőtti sérelmek miatt. Ha engedi, engedje jó szívvel, és ne kezdjen csatározásba a gyerek feje fölött a régi-régi exével.
"Mert az ilyen nem ember, és remélem hogy a mostani feleségét nem fogja elhagyni. Sztem egy szemét ember, ott hagyott téged a szarban. Ha az én apám lenne én tuti megmondanám neki hogy mivan nem kellettem, bezzeg új gyereket össze tudsz hozni??!!"
Ennél azért jóval árnyaltabb a kép. 12 év nagy idő egy ember életében. Sok minden megváltozhatott benne azóta. Ettől még nem lesz jobb, amit akkor tett, de a mostani pillanatban ő sem lesz rosszabb ember attól, hogy egykor mi volt. Ha most máshogy gondolkodik...
"Mindenesetre a mostani feleségének is elmondanám hogy mi történt 12 évvel ezelőtt, hogy tudja hogy hányadán áll a férje."
Feltételezem, tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!