Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A család mindennél fontosabb?

A család mindennél fontosabb?

Figyelt kérdés
A nővérem ezzel a mondattal zsarol. Lassan fél éve, hogy összejött a legjobb barátommal. Megcsalja, kihasználja őt, lelkileg, anyagilag. Egyszerűen szörnyen viselkedik.. Szeretem a nővérem, de mostanában iszonyúan viselkedik, nem akarok beleszólni a kapcsolatukba, nem akarom, hogy utáljon bárki is a családból, de szörnyű érzés, mikor a legjobb barátom panaszkodik nekem, hogy nem érti miért viselkedik ilyen furán a nővérem vele mostanában.. Én meg csak ülök és hallgatok.. Tudom, hogy nem illik beleszólni másnak ebbe, ez az ő dolguk, de nekem meg lassan a barátságom megy rá.. 23/L
2012. nov. 11. 22:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
ebben a helyzetben pl. nem.
2012. nov. 11. 22:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én elmondanám a legjobb barátomnak, az a tisztességes, hiszen a nővéred nem korrekt vele szemben!
2012. nov. 11. 22:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a lelkiismeret fontosabb a családnál.

Ha nem érzed jól magad ebben a helyzetben,akkor tegyél ellene!

2012. nov. 11. 22:49
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Ha ő zsarol, zsarold meg te is. Vagy bevallja a barátjának a dolgokat, vagy elmondod neki te. Ne falazz neki. Azzal ártasz a legtöbbet mindenkinek.
2012. nov. 11. 22:50
 5/14 anonim ***** válasza:
31%
az a gond, ha elmondod, akkor a nővéred bizalmát játszod el. ha meg nem mondod el, akkor a barátodét. nem tudom mit csinálj, nem irigyellek.
2012. nov. 11. 23:06
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Én a negyedikkel értek egyet! Ha a nővéred nem zsarolna, elgondolkodnék rajta, de így... Szegény barátod!
2012. nov. 11. 23:16
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Nem. Mindennél fontosabb magad vagy magadnak. Nem, nem önzés, hanem az ún. önfenntartás alapja.

Ha bárki zsarol, akkor visszaél a kapcsolattal, ami köztetek van. A nővéred gonosz dög, a barátod pedig egy vak, buta ember.

A barátság rámehet ilyen aljaskodásra és bizony a testvéri kapcsolat sem tart örökké, ha nem akarod. A testvéri kapcsolat éppügy mellérendelő és kölcsönös kéne, hogy legyen, mint a barátság.

Én leülnék a legjobb braátommal és mindent elmondanék neki. Lehet, hogy elveszítem őt is, a testvéremet is, de megtalálom önmagamat és az önbecsülésemet - ami százszor, ezerszer fontosabb mindennél, még a családnál is.

2012. nov. 12. 08:14
 8/14 anonim ***** válasza:

a nővéred mindig a nővéred marad, ezért különösen a hagyatéki tárgyaláson lesz majd nehéz, ha eszébe jut, hogy szemét voltál. legalábbis szerinte.

inkább javasold a barátodnak, hogy hagyja el a lányt, ha amúgysem kóser a kapcsolat. ez még nem beleszólás. valahogy vezesd rá, hogy nem illenek össze, jobb nem erőltetni a dolgot. semmi olyat ne mondj, ami miatt később hazudnod kéne, csupán nyisd fel a haverod szemét.

2012. nov. 12. 09:38
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is elmondanám a legjobb barátomnak.Szerintem a család nem feltétlenül szent,végül is csak vérrokonok vagytok.
2012. nov. 12. 10:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Bűnösök közt cinkos aki néma!
2012. nov. 12. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!