Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mennyi a valószínűsége annak,...

Mennyi a valószínűsége annak, hogy egy átlag magyar embernek vannak zsidó ősei?

Figyelt kérdés

Egyszer azt hallottam, hogy elég sok arra az esély, hogy van valakiben zsidó vér, mert ugye annyi nép élt itt Magyarországon és mindenki keveredett a sok év alatt, de nem tudom, hogy mennyire hiteles a forrás. Ti mit gondoltok erről?

Nem kérek trágár megjegyzéseket.

Köszönöm a válaszokat! :D

2012. nov. 1. 22:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nagyon nagy igazságot mondtál ki! Ez tetszik!

Az a helyzet, hogy én egy 1900 körüli házasságról sejtem, hogy keresztény-zsidó házasság volt, de ha jól tudom egyik fél sem volt gazdag, az is baj még, hogy nem tudom a hölgy vezetéknevét, a férfi pedig Strahl családnévvel rendelkezett! Tehát igazából konkrét adataim nincsenek, ez csak egy amolyan megérzés. Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy nekem is van valami közöm a zsidósághoz.

Így mennyi az esély?

2012. nov. 2. 13:33
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
#9-es vagyok. A Stráhl-os kérdésre válaszoltam korábban, a #3-as az enyém, amit továbbra is tartok:)
2012. nov. 2. 14:20
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Tatám anyukája zsidó volt. Szóval nekem biztos van zsidó ősöm.
2012. nov. 3. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:
63%
Na arra azért kíváncsi lennék miért pontoztak le, mikor kész tényt írtam le. Túl sok itt az idióta...
2012. nov. 4. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Nem értem, miért ebben kell mérni az embert.
2012. dec. 22. 00:33
 16/16 anonim ***** válasza:
78%
Átlag magyar ember vagyok, nekem biztosan nincsenek zsidó őseim. Viszont anyukám családjában, anyukám apukájának a családjában biztosan volt cigány származású. Ennek ellenére ez rajtam már egyáltalán nem látszik.
2012. dec. 22. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!