Akiknek a párja külföldön dolgozik - hogy bírjátok?
A párom decembertől valószínűleg Németországban fog dolgozni, egy hónapban körülbelül egy hetet tölt majd itthon. Már több mint fél éve keres itthon munkát, de egyszerűen nem talál, pedig már ott tart, hogy nem is válogat... rokona dolgozik kint, vele megy.
Bevallom, rengeteget sírok emiatt titokban. Nem mutatom neki, mert én is értem, hogy egyszerűen nincs más választása, ha szeretne pénzt keresni, önállósodni és nem örökké otthon élni, de el sem tudom képzelni, milyenek lesznek nélküle a hétköznapok. Nem akarom, hogy lelkiismeretfurdalással vagy rossz érzéssel legyen kint.
Mint említettem, nem együtt élünk, de heti 4-5 napot mindig együtt alszunk, együtt töltünk, már akkor is hiányzik, ha 2 napra nem látom valamiért, nemhogy 3 hétre! Ráadásul, vendéglátásban dolgozom, így azon az egy héten is nagyon kikönyörögve 4 szabadnapom lenne, a többit reggeltől estig végigdolgoznám - egy hónapban tehát látnám összesen 3-4 napot azt az embert, akivel eddig jóformán együtt töltöttem minden időm.
Nyilván van sky, telefon ésatöbbi, de az akkor sem ugyanaz, mint vele lenni - ti hogy bírjátok? Mit csináltok? Félek, hogy a kapcsolatunk sínyli meg a dolgot...
Pedig nekem nagyon sírdogálós szagú a dolog..mi a kérdésed akkor?Hogy bírjátok ki?Ennyi?
Kitarártás és kitartás!Ennyi!
Miért nem mész vele?
Én pl. nulla német nyelvtudással költöztem ki a páromhoz (aki német) és hipp-hopp találtam munkát. Közben beiratkoztam nyelvtanfolyamra és később a szakmámnak megfelelő állást is kaptam.
Takarítót, bébiszittert, pultost, pénztárost, rakodót, gyorséttermi dolgozót, stb. MINDIG keresnek pl...ha jogsid van, még futárnak vagy taxisnak is elmehetsz.
Na mindegy, én sosem értettem ezeket a megoldásokat, hogy az egyik fél külföldön, pár havonta hazanéz, a feleség meg többnyire gyerekkel, otthon. Milyen kapcsolat az ilyen? AKkor már miért nem megy az ember a párja után? Külföldön CSAK JOBB lehet...
Az én párom ma repült vissza Kínába és karácsonyor jön haza csak :( nem könnyű, azelőtt egy évig éltünk távkapcsiba bizony nem volt könnyű, pszichológusnál beszéltem ki a gondjaim aki megtanított egy relaxációs módszerre és mellett jógázni jártam, igyekeztem miél többet társaságba járni és lekötni magam, de mikor hazaértem csak az üres ház várt :( nem könnyű, de túl lehet élni. Jelenleg én is vacilálok, hogy menjek-e utána mert már unom hogy mindig távkapcsiba kényszerülünk.
Ha vannak barátaid és a családod is a közelben van, akkor könnyebb túllendülni rajta, és gondolja mindig arra, hogy értetek teszi! Én csak ezt tudom jó szívvel javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!