Nekem amugy is furcsa, hogy a beidezett kerdesnel, ha valoban havonta vagy 2 havonta 1-szer latogatjak meg anyosekat, akkor miert nem varjak öket meleg ebeddel, vacsoraval? Mi akarhanyszor megyünk anyuhoz (havi 1-2-szer), mindig a kedvünkre (!) föz. Pedig sokszor mondtuk mar, hogy delutan jövünk, ebed utan, hogy ne terheljük meg anyagilag, de ö meg akkor is fözött, igy magunkkal kellett vinnünk haza masnapra, mert neki örömet okoz, hogy vendegül lathat minket, hiszen ugyis ilyen ritkan lat minket a tavolsag miatt.
Anyosomekhoz gyakrabban megyünk, mivel közelebb laknak, es ha ebedidöre, akkor egyertelmü, hogy ebeddel var minket. Volt mar, hogy jelezte, delelött nem tud fözni, mert mas dolga lesz, ez is teljesen rendben van, hiszen jelezte. Igy kesöbb mentünk, ebed utan. Szep is lett volna, ha nem jelzi, es a 3 kisgyerekünknek nem tudunk delben ebedet adni! Ez a gyerekek születese elött is igy volt, akkor is jelezett ilyesmit elöre, akkor ugy keszülünk. Ha meg eljart az idö, es tovabb voltunk, eddig mindig megkerdeztek, nem vagyunk-e ehesek, es ha mas nem, a gyerekek mindig kaptak enni. Mi felnöttek magatol ertetödöen tudjuk, hogy a nagyiek 2 szemelyre nem vesznek annyi pekarut, mint egy csaladnak, igy nem kerünk, ha nem kapunk. Ezekböl meg sosem volt sertödes vagy barmi problema. En ugy gondolom, hogy ott, ahol ezekböl problema van, annak meg is van az oka, igy nem bantanam a beidezett kerdes feltevöjet. Ha ö sertesnek erzi a parja csaladjanak viselkedeset, abban lehet is valami. En nemhiaba nem erzem sertesnek ezt az eves dolgot, mert nalunk ez rendben is van.
Ha barkit erdekel´, ennel e kerdesnel teremtettek le egyebkent szegeny kislanyt, menyjelöletet: "Elvárnád, hogy valamit reagáljon erre a párod? Párom családja kikezdte a külsőmet, mivel nagyon vékony vagyok. Ő nem reagált rá semmit." Szerintem teljesen mas teszta, itt nyiltan beszoltak es cseszegettek, kifejezetten kikezdtek vele. Sajnos amikor valakiböl meny lesz, vagy menyjelölt, gyakran mar igy kezdödik, es valahol ezek vegeredmenye, amikor a meny mar nem tudja magaban tartani a serelmeket, es tapintatosan (!), nevtelenül egy forumon önti ki a lelket.
6.
Én nagyon szeretem az anyósomat, második anyukámnak tekintem. A mostoha anyósomat viszont igyekszem jó messzire elkerülni. Ez a kérdésem pont róla szól, pedig én se hittem, hogy létezik ilyen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Szerintem leginkább dominanciaharc van a háttérben.
Az anyós gyakran egy életen át továbbra is gyerekként tekint a gyermekére és annak a párjára is, és ez teremt konfliktushelyzetet. Továbbá a mikor a "bezzeg az anya főztje, anya így csinálta" példálózás is sok ellenszenvet szül (persze hogy az anyós nagyobb rutinnal rendelkezik)
A viccek javarészt szerintem ebből fakadnak.
Amúgy én nagyon nem szeretem ezt amikor anyósoznak mivel, ez egy buta általánosítás, és nekem nagyon jó a saját kapcsolatom az anyósommal. Talán azért sincs probléma -egy bizonyos mértékig a pótanyám - de tudja hogy felnőttünk és aszerint kezel minket.
Mi ez a marhaság ?? EGYETLEN válasz van, a buta kis "gyerekek" nem tudják kezelni a saját anyjukat, .. az öreglányok meg ezt örömmel veszik/pofáznak bele, ha már egyszer megtehetik.. Az "anyós" gyereke a primitív, ha "NEM FOGJA FEL", hogy már külön élete/CSALÁDJA van, ahol a jó édes anyjának már illik a "pofa be" alapállást felvenni. Nekem kettő volt az EXTRÁKBÓL / nagypofájú-magyar-hölgy kategóriából, - mindkettő megkóstolta a konyha-falat..., persze csak finoman/kedvesen... EZ a KATEGÓRIA nem NŐ, hanem önző,buta emberke, -aki saját gyereke életét is simán tönkrevágja.. Apropó.. MOST imádom az anyóst, de alapból tudom/"tiszta", -még ha esetleg a lánya "féljárogat" majdan--esetleg és előbb-utóbb,de lebukik (mint a magyar hölgyek NAGY átlaga..ha-ha-ha) /a nyakamnak ugrik a fogaival... Apropó...Nem kell a mese, könnyen fektethető a többség, tehát a simlis/sunyi/hagyományos álszenteskedést kérjük mellőzni, én is kihasználom sokszor...
Tehát előbb párunkkal tisztázzuk, mit keres az jó édes anyjuk a családban/ágyban/konyhában..., ha nem megy, kidobni az öreg szukát, ha meg így sem, -lányát is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!