Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek normális, h egy...

Szerintetek normális, h egy anya nem engedi el a plázába a 13 éves lányát a barátnőivel?

Figyelt kérdés
Igazából sehova máshova nem engedi el, még otthon sem maradhat egyedül...
2012. okt. 20. 14:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen normális! Mi keresnivalója van ilyen kislányoknak egy plázában szülők nélkül? Az én lányom is 12 éves, tuti h jövőre nem fogjuk elengedni plázázni a barátnőivel!
2012. okt. 20. 16:24
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell a gyereket bezárni, de azért ez a kérdés összetett.

Ha nincs messze és a gyerekkel nincsenek különösebb gondok, tehát megbízható, akkor miért ne mehetne? Mi keresnivalója van ott? Nézelődik, beszélget a barátjaival vagy kér egy sajtburgert.

Hűha.....lincseljetek meg, mert az enyém megteheti! És ha azt kérem pontosan 2 órakor nyitja az ajtót, hogy ne aggódjak, akkor abban az időben itt van és elmeséli milyen jól érezte magát, vagy milyen jó akciót látott!

2012. okt. 20. 16:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat, barátaival.
2012. okt. 20. 17:00
 14/20 anonim ***** válasza:

szerintem meg beteges. csak akkor értenék vele egyet ha annyira rossz környéken laktok ahol bántják meg erőszakolják a lányokat.

másképp szerintem egy 13 éves lányt este sötétedés előttig el lehet engedni plázába.

miért, nem egy melegbárba sztriptíztáncosokat nézni akar elmenni drogbárókkal körülvéve hanem bevásárlóközpontba.

Moziba pl. elengedném a lányomat, más kérdés hogy vásárlásra pénzt nem nagyon tudnék adni :D.

Ha pedig a film 8-ig is eltart vagy tovább, akár eléjönnék.

egyszer-kétszer belefér, engem is elengedtek a szüleim, mondjuk közel volt hozzánk.

2012. okt. 20. 18:53
 15/20 anonim válasza:

Minden féleképpen túlzás. Így nem tud önállósulni, megtanulni beosztani a pénzét ( ha költeni akarna ), stb.

A gyerek úgy is azt csinálja amit a legjobban tiltanak neki. Az teljes mértékben túlzás, hogy még egyedül sem maradhat otthon. Ezen ki is akadtam.

Előbb utóbb ezek a tiltások erős konfliktusokat szülhet anya és lánya között. Erre megoldást kell találni. Lehet feltételeket szabni ami szerint elengedhetné a lányát, és ha nem tartja be akkor szigorítani.

Az anyának bizonyos mértékig engednie kell bizonyos mértékig.

2012. okt. 20. 20:22
 16/20 anonim ***** válasza:
Igen az!
2012. okt. 20. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gyerekfüggő. Nekem fiam van, 12 éves. Az egyik hobbija a yoyo, minden szombaton lelép fél 12-kor, két órát a boltban gyakorolnak, aztán mennek nyáron az Eiffel térre, rosszabb időben pedig a Corvin-ba, és ott folytatják. Nyáron van, hogy hétkor jön haza, most, hogy sötétedik, hamarabb, Corvin-os időszakban pedig változó. Még sosem lett semmi baja, pedig már ez év tavaszán is járt, és még 12 sem volt. Megbízható gyerek, ismerem azokat is akikkel megy, jó kis csapat. Visz magával párszáz forintot, kajálnak egyet csapatostul, és játszanak. Nem hiszem, hogy ettől én felelőtlen lennék, vagy nem figyelnék kellően a gyerekemre. De bizonyos mértékű szabadságot kell nekik adni. Az meg van határozva, hogy suliból kettőre hazaér, ha maradni akar kicsit az osztálytársakkal a játszótéren dumálni, akkor felhív és megkérdezi. Egyedül meg nyilván maradhat itthon, nem kisgyerek már. Egyébként tényleg annyira gyerekfüggő... az én fiam már ovis korában is itthon maradhatott amíg lementem vásárolni, az unokaöcsém elmúlt nyolc éves, és csak most kezdik egyedül hagyni egy vásárlás erejéig.

Pénz... az én srácaim kapnak heti 2.000.- Ft zsebpénzt, abból gazdálkodnak. A nagynál hamar elmegy, elvégre 19 évesen már akkor jön-megy amikor akar. A 12 éves meg hol elkölti, hol gyűjtöget, ha éppen van valami szíve vágya. Most volt a szülinapja, az arra kapott pénzből meg az összegyűjtögetett zsebpénzéből vett egy új yoyo-t, pedig nem két fillér, 30.000.- Ft-ba került. De összegyűjtötte, ez a hobbija, én nem szólok bele. Viszont megtanul bánni a pénzzel.

2012. okt. 21. 14:23
 18/20 A kérdező kommentje:
nem én vagyok a gyerek, se az anya. megyeszékhelyről van szó, nem túl nagy város, a pláza pedig 3 buszmegállóra van. amúgy a barátnőm az anya. az én lányom 14 éves és sokkal önállóbb, mint az ő lánya. pedig én is nagyon féltem természetesen, de mindent nem lehet megtiltani a gyereknek. ilyenkor lesz az, hogy a gyerek tinédzserkorban majd semmit nem mond el az anyjának, hazudozik, h hová megy stb... fő az őszinteség és a bizalom. a lényeg, h a barátnőm azóta haragszik rám, h én miért szólok bele a gyereke nevelésébe. pedig csak jót akartam.
2012. okt. 21. 15:27
 19/20 anonim válasza:
50%
Én is 13/L vagyok. Mér ovis koromban is hagytak otthon ,igaz akkor a nálam két évvel idősebb nővérem is ott volt.Sok ilyen alkalom volt. A szüleim nem tudták megoldani a felügyeletemet. Önálló lettem Nyolc éves koromra kést lehetett adni a kezembe. Éleset.Elmehettem a shoppingolni. Később elküldhettek Kenyérért vajért zsömléért... Kilenc évesen már Ebédet tudtam főzni magamnak és a nővéremnek . Főtt ételt. Cserélgettük ,hogy egyik nap én főzök ő mosogat,másnap fordítva. Mindketten önállósodtunk. Éppen 2 napja mikor hazakísértem egyik barátnőmet aki átjött hozzánk. Tél volt tehát már sötét. Nem félek a sötétben, különben nem kíségetném. Megtanultam pár alapvető szabályt. (Utcán nem hangoskodunk,Fekete kabát ,olvadj bele a környezetedbe,légy halk ,ne telefonozztélpont leszel.) Éppen holnap megyek el plázába a nővéremmel. Tudom,hogy az nem ugyanaz mint ha barátnőmmel mennék ,de jöjjön más példa. Barátnőmmel már 12 évesen önállóan utaztunk könyvtárba. Nem sok gyereknek szíve vágya,hogy öreg könyvek között roskadjon ,éppen ezért is bíznak meg bennem. Érettnek gondolnak.Hiszen a két Lottiban is ez van. Két teljesen ugyanolyan lány teljesen más neveléssel. Lotti sokkal érettebb hugánál .Most én így 13 éves koromra korosztályomnál sokkal érettebb tisztelettudóbb ,jól fogalmazóbb lettem. Mert elmehettem vásárolni...
2012. okt. 28. 21:32
 20/20 anonim válasza:
Nem normalis :S Sajnállak.
2015. júl. 13. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!