Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Harmadik ágon lévő unokatesók...

Harmadik ágon lévő unokatesók járhatnak együtt?

Figyelt kérdés

2012. szept. 8. 19:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

tegnap 20:56

Nagyon minimális az esély, ott már annyira különböznek a gének...

2012. szept. 9. 01:03
 12/23 anonim ***** válasza:
51%

Járhat.

Sőt első is, sőt gyerekük is lehet, se a törvény, sem a vallás nem tiltja, tehát az esélye egy babának hogy ne legyen egészséges emiatt, elenyésző lehet, különben nem engednék.

Furcsának furcsa lehet, de valljuk be, vannak olyan rokonok, akik nem is, vagy alig tudnak egymásról, és nagykorukban jönnek össze, nem pedig rokonként nevelkedtek, így már nem is olyan undorító, mint ahogy sokan gondolják.

Én ismerek egyet épp a családban, és furcsa volt eleinte kicsit, sőt nekik is, nem is akarták, de mégis engedték magukat. 15 éve házasok két értelmes szép okos gyermekük van.

Egy genetikust viszont ők is meglátogattak előtte.

Ha mindkét oldalról sok hasonló genetikai betegség sőt ugyanaz öröklődik, az ami emeli a százalékát, hogy a kicsinek is az lehet egyszer majd az életben, de ez átlagos párok közt is így van, csak senki nem foglalkozik vele.

2012. szept. 9. 03:16
 13/23 anonim ***** válasza:
Sima unokatestvérek is járhatnak és házasodhatnak. A törvény nem tiltja (1890-től lehet házasodni unokatesóknak). Másod és harmad unokatesóknál már annyira kicsi a kockázat, hogy simán lehet járni.
2012. szept. 9. 06:48
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
12-es: Nyilván azért tiltakozott az Orvosi Kamara, mikor elfogadták az első unokatestvérek házasságát... Pont hogy az volt az ellenvetésük, hogy éppen hogy kockázatos utódvállalás szempontjából. De te nyilván jobban tudod.
2012. szept. 9. 12:32
 15/23 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, hogy nem törvény és vallás ellenes, és ismerek nem egyet akik első unokatesók és házasok, van amelyiknek gyermekei is vannak, és senkinek semmi ellenvetése nincs velük szemben, és a gyerekek is egészségesek.

Sőt olyat is ismerek, akik idegenként házasodtak, és sajnos nem teljesen egészséges a gyermekük. Nem is a dawn kórnak (amit sokan hisznek ) van a nagyobb esélye, hanem az örökölhető problémáknak, merthogy összejönnek a gének.

ÉN nem versenyzek , vagy dicsekszek, vagy politikázok ezen, hanem csak a gondoltomat, tapasztalatomat, lehetőséget írtam le ezzel kapcsolatban.

Még csak nem is a véleményemet.

2012. szept. 9. 15:11
 16/23 anonim ***** válasza:
36%
mindig kitörlöd a válaszom,pedig a tutit mondom.....
2012. szept. 10. 16:19
 17/23 anonim válasza:
A törvény szerint első unokatestvérek nem köthetnek házasságot (belterjesség). Másod -és harmadunokatestvérekre ilyen szabályozás nincs. Ettől eltekintve szerintem keress valakit,aki nem a rokonod és járj ővele. Rokonok között ez ...egészségtelen.
2012. szept. 15. 15:42
 18/23 jegecske ***** válasza:
Egész nyugodtan!
2012. szept. 15. 18:15
 19/23 anonim ***** válasza:

hmmm....biztos járhatnak de...azt hiszem nem a legbölcsebb dolog...nagyanyám és nagyapám ELSŐ unokatestvérek...született 5 kölykük-MIND beteg....szív és érrendszeri bajok, mentális eredetű, cukorbetegség pár hónapos korban, és még sorolhatnám de nem fogom.

Ők azért jöttek össze, hogy a vagyon családban maradjon. Beteg ötlet volt akárhogy is....(bár ha nem így történik, én ma nem lennék, úgyhogy annyira mégsem beteg ötlet:-)

Ahol mi laktunk régebben-Pest megye, nem egy 'istenhátamögötti' hely, ott nagy 'divat' volt ez, hogy unokatestvérek házasodtak(első, másod, és harmad), és hát nagyon sok gyerek lett beteg közülük- van olyan is köztük aki már harminc valahány éves, és őt is, és a bátyját is pelenkázzák a mai napig, illetve önellátásra teljesen képtelenek. Ráadásul a húg már túl van egy agyvérzésen is.

Szóval nem túl bölcs ötlet ezt tudom írni...

2012. szept. 18. 09:06
 20/23 anonim ***** válasza:

Utolsó, valahogy hihetetlen a válaszod.

Te a szüleidet a nagyszüleid kölykeinek nevezed ? Ugyan már.

És neked van e problémád ? Mert valamelyik szülődnek ezek szerint van.

Régen még divat is volt ez, mégsem lett ennyi gyermek beteg, mint épp a ti családotokban mind.

Egyébként pedig szinte mindenkinek előbb utóbb van ám valami baja, ha unokatesók a szülei, ha nem.

2012. szept. 18. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!