Mit tegyek a testvéremmel? Hogyan hozzam finom a tudtára, hogy ez így nem működik, kibírhatatlan, már pedig együtt kell élnünk?
Azt hittem valami komolyabb problémád van...de komolyan...
Ne menj el a nővéreddel meg a haverjaivel sörözni. Nem kötelező. Járj el a saját barátaiddal, ők amjd nem fognak csesztetni, ha épp nem iszol.
Ne beszélj a nővérednek a magánügyeidről és egyből nem lesz miről beszélnie.
Az pedig, hogy osztogatja a kaját... Egyrészt meg kéne veled beszélnie, hogy a kollégáinak ne adjon minden nap csak úgy. Másrészről meg komolyan zavar az, hogy a barátja nem hoz minden alkalommal kaját?! Könyörgöm.. Én sem kérem a páromtól, hogy hozzon kaját, ne az enyémet egye. Meg mi az hogy ha annyit hoznánk otthonról? Eléggé el vagy kényeztetve...
Erre a megoldás: Vegyél magadnak külön kaját, címkézd fel és mondd meg nővérednek, hogy a tiedet ne adja oda a barátjának, hanem a sajátjából tegye ezt. A kutyával fél óra séta..abba meg nem halsz bele. De megmondhatod a nővérednek, hogy csináljatok beosztást és egyik nap te viszed el másik nap ő.
Örülnék ha csak ilyen gondjaim lennének..
Megértem a problémádat bizonyos szempontból. Más szempontból viszont vitatkoznék azzal a mondatoddal, hogy "mindketten felnőtt nők vagyunk". Nem. Egyelőre egyikőtök se tűnik annak, legalábbis a leírásod alapján.
A felnőtt nőknek nem a szülők fizetik a lakbérletet, és nem otthonról hoznak ételt... Nem leszólni akarlak, félreértés ne essék, 26 évesen én is itthon lakom, sajnos kilátásom sincs rá, hogy megengedhessek magamnak bármi mást. Ilyen a mostani helyzet. :( (Pedig dolgozom, még mielőtt valaki megszólna.)
Szóval nem ezzel van a baj. De akkor ne "pampogj" a dolgokon, amik nem tetszenek. A tesód keres, valószínűleg több a saját pénze, mint a te 14.000,- Ft-od. Azt mondtad, mindenki magának vásárol. Akkor téged miért zavar, hogy ő a saját pénzét mire költi? Nem mondtad, hogy tőled kérné el... A kaját is mindenki magának veszi, legalábbis a leírásod szerint. Akkor meg mindegy, hogy a sajátjából kinek ad, nem?
Ha mégis a tiedet veszi el, ezért természetesen szólj neki.
A magánéletedet ne mondd el neki, ha nem bízhatsz meg benne, és nem vagytok jóban.
A kutyát meg eleve nem értem, ilyen körülmények közé minek vittétek oda, de ez persze nem az én dolgom. Kérdés, kié a kutya? Ha közös, mondd neki, hogy lássa el ő is. Ha csak a tied, ne panaszkodj miatta.
Kedves előttem szóló! Nem gondolnám hogy a kérdező el lenne kényeztetve! Engem is nagyon idegesítene, ha nem lenne sok pénzem és a kajámat is a nővérem pasija enné meg! Nálunk is volt hasonló helyzet.
Abban viszont egyet értek, hogy címkézd fel a kajádat/piádat és mondd meg neki, hogy nem nyúljanak hozzá, a magánéletedről meg ne mesélj, ne menj vele egy társaságba ha teheted!
De nagyon tetszik a hozzáállásod, amit most írtál, mármint, hogy nem veszekedtél a megjegyzések miatt, hanem elgondolkodsz rajta. :)
És most még azt is hozzáteszem:
- a kutya a nővéredé, neked nem KELL vele foglalkoznod. Értem én, hogy sajnálod, ha ott van, és senki nem törődik vele, de a nővéred sem nézné szerintem, hogy szenved, csak így könnyebb neki, mert megcsinálod te. Próbáld meg, hogy egy-két napig ne foglalkozz a kutyával, és persze ne csak úgy hagyd szegényt, hanem mondd is meg a nővérednek előre, hogy mondjuk hétfőtől szépen vegye vissza a saját kutyáját, mert neked nem lesz rá kapacitásod. Kész.
- a közös kaját valóban illene mindenképp megosztani!!! Ha kell, vegyél műanyag dobozt, és szedd szét rögtön. Kérd meg anyukádat, hogy eleve külön csomagolja.
hát szerintem ez elég nagy probléma, mi az hogy csak ennyi???mondjuk nem értem miért élsz növéreddel ,miért nem élsz otthon ha még tanulsz????
anyuddal kéne beszélni.....vagy külön adja oda a kaját neked,meg beszéljen a növéreddel és ne adjon neki több pénzt mint amit kiszámolt.legyen egy heti/havi összeg és ossza be. ha elverte?? ö baja akkor majd éhezik. másképp nem tanulja meg. a kutyát meg szard le,én is sajnálnám de ez már a kihasználás teteje.zárd a szobájába(ha van külön szoba) és szarjon oda ha nem képes levinni.nehogymár....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!