Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hagyatékkal és tartozással...

Hagyatékkal és tartozással kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Tehát. A ház a nagymamám nevén van. A házat anyukám és testvére öröklik meg. Viszont anyukám testvérének nagyon nagy (több milliós) tartozása van (sajnos elég balhés, de nem lehet vele mit kezdeni-hosszú, az nem ide tartozik most).

Tegyük fel, ér 10 milliót a ház, 5 anyáé 5 a testvéréé.

De mondjuk mind a hárman a házban lakunk. Ha jönnek behajtani a tartozását, akkor az hogy zajlik?

Mind a hármunk "hajléktalan" lesz, mert elviszik a házat, vagy kiköltöztetnek minket, kifizetik a részét anyának meg a testvérének, a testvérét (ha nincs dugi pénze) lecsukják, mi pedig a kapott pénzből vegyünk házat?

Remélem érthetően írtam le.

2012. aug. 9. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem de ez nem 100%

Kényszer értékesítést fognak kérni a lakásra. Így ha el kell 10 millióért akkor az ő teljes részét elveszik.

2012. aug. 9. 15:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak az adós tulajdonrészét terhelik meg jelzáloggal, de eladni nem fogják tudni, mert kinek kell egy fél ház.
2012. aug. 9. 15:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha még a nagymamád nevén van a ház, semmiféle tartozását nem hajtják be édesanyád testvérének. Ha meghal a nagymama és megörökli a két gyermeke /anyukád és az ő testvére/ a házát, akkor sem tehetnek benneteket az ő adósságai miatt utcára. Legfeljebb más módon próbálják behjatani a nagynénéden a tartozást. Eddig hogyan volt? Elnézték neki? Esetleg el kell adni majd az örökölt házat, neki adni a részét, amivel aztán azt csinál, amit akar. Akár az adósságát is törleszheti belőle.
2012. aug. 9. 15:51
 4/5 anonim ***** válasza:
47%
Azért rendelik a kényszer értékesítést. De a ti pénzetek nem veszik el.
2012. aug. 9. 15:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Már volt börtönben egy-két dolog miatt, de most nem rég kijött egy elég nagy tartozása (és mivel munkanélküli és rajtunk élősködik, biztos nincs pénze kifizetni)

Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogy most elkezdeni eladni a házat, aztán a pénzből venni neki egy kis sz.r házat, faházat vagy valamit (hiszen semmit sem csinál, csak iszik, az már mindegy lenne neki, hogy hol)

mi 3-an (anyukám,nagymamám és én) pedig egy másik házat venni, és odaköltözni.

Csak hát nagyanyám építette ezt a házat, a férjével (aki már sajnos meghalt), és nem akarja itthagyni a házat:S

2012. aug. 9. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!