Hagyatékkal és tartozással kapcsolatos kérdés?
Tehát. A ház a nagymamám nevén van. A házat anyukám és testvére öröklik meg. Viszont anyukám testvérének nagyon nagy (több milliós) tartozása van (sajnos elég balhés, de nem lehet vele mit kezdeni-hosszú, az nem ide tartozik most).
Tegyük fel, ér 10 milliót a ház, 5 anyáé 5 a testvéréé.
De mondjuk mind a hárman a házban lakunk. Ha jönnek behajtani a tartozását, akkor az hogy zajlik?
Mind a hármunk "hajléktalan" lesz, mert elviszik a házat, vagy kiköltöztetnek minket, kifizetik a részét anyának meg a testvérének, a testvérét (ha nincs dugi pénze) lecsukják, mi pedig a kapott pénzből vegyünk házat?
Remélem érthetően írtam le.
Szerintem de ez nem 100%
Kényszer értékesítést fognak kérni a lakásra. Így ha el kell 10 millióért akkor az ő teljes részét elveszik.
Már volt börtönben egy-két dolog miatt, de most nem rég kijött egy elég nagy tartozása (és mivel munkanélküli és rajtunk élősködik, biztos nincs pénze kifizetni)
Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogy most elkezdeni eladni a házat, aztán a pénzből venni neki egy kis sz.r házat, faházat vagy valamit (hiszen semmit sem csinál, csak iszik, az már mindegy lenne neki, hogy hol)
mi 3-an (anyukám,nagymamám és én) pedig egy másik házat venni, és odaköltözni.
Csak hát nagyanyám építette ezt a házat, a férjével (aki már sajnos meghalt), és nem akarja itthagyni a házat:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!