Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ismertek olyat, aki a család...

Ismertek olyat, aki a család érdekében, vagy a családért le tudta győzni az alkoholizmust?

Figyelt kérdés

2012. júl. 16. 10:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sajnos nem.
2012. júl. 16. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Nagymamám, de azt se magától, hanem nem kapott pénzt egyáltalán így nem tudott venni piát. Foggalmam sincs,h vették el a nyugdíját, de ez a saját érdeke is volt!
2012. júl. 16. 11:02
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát apukám le tudta győzni, igaz nem igazán a család érdekében, hanem az orvos közölte, hogy ha így folytatja tovább, akkor koporsó lesz a vége 1 éven belül.Beijedt, abba hagyta, de lett más hülyesége ami semmivel sem volt jobb mint az alkoholizmus..

Belátom ez rossz példa...

2012. júl. 16. 11:10
 4/12 anonim ***** válasza:

Egy időre, de aztán újra visszaszokott.

Apám fiatal suhanc kora óta ivott, aztán mikor megszülettem és anyukám elköltözött velem apám alkoholizmusa és agressziója miatt, akkor megfogadta, hogy soha többé nem iszik, csak anyu menjen vissza velem hozzá. 11 évig ki is bírta, aztán újra kezdte és keserítette újra az életünket, az addigiaknál is jobban. Azóta anyukámmal már elváltak, de én sem tartom több éve vele a kapcsolatban, mert megbocsájthatatlan dolgokat művelt.

2012. júl. 16. 11:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Hat nem remenykednek a helyedben...

Az en szuleim szinten elvaltak, apam mar mindenkit elmart maga mellol, csak en maradtam neki. De lassan mar en sem, ugyanis ha megkerem, hogy legalabb aznap ne igyon, mikor talalkozunk, akkor kozli, hogy ''o sem csak sarga szoknyaban szeret'', szoval ha szeretem, piasan is szeretem. De sajnos nem, lassan mar ott tartok, hogy nekem nincs apam, es kesz, befejeztem. 17L

2012. júl. 16. 11:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen. Ismerek ,szerencsére.
2012. júl. 16. 11:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem, csak olyat, aki egy időre letette, aztán visszaszokott. Amúgy az én apám is alkoholista, de ő csak akkor nem iszik, amikor nincs már pénze vagy amikor annyira kiüti magát, h napokig rosszul van. Aztán kezdi megint.
2012. júl. 16. 12:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Az én egyik rokonom három éve nem iszik. Remélem nem fog visszaesni, de nem a családjáért, hanem saját magáért. Inni is azért kezdett, mert romokban volt az élete, nem a családja élete miatt. Akkor szokott le, amikor elkezdett megküzdeni a problémáival.
2012. júl. 16. 14:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Anyám élettársa elment pszichiáterhez, kb 8 szem gyógyszert szed be 1 nap, de még csak 2 hónapja...remélem nem fog visszaszokni.
2012. júl. 16. 16:55
 10/12 Davina ***** válasza:
Én csak elmesélésből tudom,hogy a nagypapám volt alkoholista Anyukám gyerekkorába,nagyon kemény szinten. Három gyerekük van,nagymamámat verte,kergette el éjnek idején a háztól,volt,hogy a gyerekeket is. Nagymamám kétszer elhagyta,harmadjára mikor visszament,akkor tette le véglegesen az italt,amíg meg nem halt. Nem tudom pontosan,hogy mi történt(nem mondják el),de 180 fokos fordulatot vett,10 éve már nem ivott,mikor az első unoka megérkezett.És ahogy én emlékszem,csodálatos nagypapa lett a tesómnak és nekem.Még mindig könnybe lábad a szemem,hogy 4 éve elment tőlünk.
2012. júl. 16. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!