Van köztetek olyan, akinek az ősei kelták?
Valahogy teljesen odavagyok a keltákért. :D
Tudom, lehet, hogy furcsán hangzik, de őszintén kérdezem.
Nincs mit:)
A vörös haj, nagyon fehér bőr, zöld szem nem a legjellemzőbb, hanem csak a többi néphez képest magasabb az arányuk. Szóval ez nem azt jelenti, hogy majdnem mindenki ilyen fizimiskával mászkálna:)
Az is jelent valamit, hogy már magasabb ez az arány, nem? :)
Szerinted mi a legfőbb külső jellemző rájuk, ha egyáltalán van?
Nem tudom, hogy jelent-e valamit, mert pl. az inkvizíció idején a vörös hajú embereket üldözték spanyolországban és többségében izraelita gyökerűek voltak. Ahogy ma is elég jellemző az ashkenázi zsidókra a vörös haj, úgyhogy ez csak egy érdekesség. Egyes populációkon belül többen hordozzák ezt a gént, mint más népek, szerintem kb. ennyi.
Szerintem mi a legfőbb külső jellemző rájuk? Véleményem szerint ez attól függ, hogy hol és kikkel kerültek kapcsolatba... egyébként nagyon változatos lehet. Deffiniálni csak úgy lehetne, ha felsorolnék minden külső tulajdonságot:) Persze vannak ilyen evidenciák, hogy észak felé haladva egyre világosabb a hajszín, bőrszín, szemszín, szóval náluk is így alakulhat. Olaszországban keveredtek a mediterrán lakossággal, skóciában skandináv hatás érte őket és így tovább...:) Nem mondanám, hogy van egy egységes kelta kinézet.
Akkor nincs egységes kelta kinézet.
Arra lennék kíváncsi, hogy még Caesar előtt milyen kinézetűek lehettek a helvét kelták, úgy, hogy nem keverdetek az őseik olaszokkal, vagy egyéb népekkel?
Köszönöm a hasznos válaszaidat! :)
Bocsi, hogy így belementem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!