Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy sajálhat egy anya ennyire...

Hogy sajálhat egy anya ennyire mindent a gyerekétől és az unokájától?

Figyelt kérdés
Az anyám egy elég gazdag nő, immár nyugdíjas napjait éli évek óta, de anno üzletkötőként dolgozott, a bankszámláján több milliós (vagy tízmilliós) tételek pihennek, ebből már több milliót (!) kölcsönadott, sőt volt, hogy odaajándékozott másoknak (példaként, volt egy főnöke, akinek 10 milliót adott kölcsön, mert szép vasalt ingen és nyakkendőben ülő úriember volt, persze azóta sem kapott vissza belőle egy fillért sem). De még lehetne sorolni napokig, hogy kiknek adott és mennyi pénzt akár "csak úgy, mert szegényeknek nincs". Én 30 éve vendéglátásban dolgozom pincérként, minimálbérért. A volt férjemnek (akit az anyám mindig is imádott és körülrajongott) 2 munkahelye van, ettől függetlenül nem milliomos, de minimum dupla annyit keres, mint én (és ha tudna bánni a pénzzel, még több is lehetne neki). A lányom most érettségizett. Az anyám 1-2 éve minden hónapban adott neki 10 ezer Ft-ot, hogy ne kelljen tőlem és az apjától kérnie. Most azonban kijelentette, hogy ő addig adott neki pénzt, amég tanult, és mostmár menjen dolgozni, ő nem ad egy fillért sem (az egyetemre beadtuk a jelentkezést, szeptembertől ez a terv). Meg persze az csak úgy megy, hogy besétálunk érettségivel az első céghez és felvették. Nagyon jól tudja, hogy most vagyunk az egyik legnehezebb helyzetben, mert a volt férjemmel pár hónapja váltunk el és nemrég folytak le a bírósági tárgyalások, egy hónapon belül elköltözünk a lányommal albérletbe. Az anyámnak meg sem fordul a fejében, hogy segíteni próbáljon, kijelentette anélkül, hogy egyáltalán kértem volna, hogy ő nem fog nekünk pénzt adni, viszont ezután a volt vejével megbeszélte, hogy neki majd ad tetőfelújításra meg új kazánra meg festésre meg ki tudja mire pénzt. A lányának és az unokájának nem, csak a volt vejének. Ja és persze a volt férjem egy szent, egy áldott ember meg a mostani barátnője is, és azt tervezgeti már, hogy neki milyen aranyos "unokája" lesz meg milyen boldogok lesznek. De se én, se a lányom ne merjen őneki bemutatni egy pasit sem, mert ő nem kíváncsi rá. Annyira rosszul esik, ahogy minket l*szar (már elnézést), de mindenki másnak segít, aki nem rokon, nem családtag, hogy azon gondolkozom, megszakítom vele a kapcsolatot. A volt férjem állandóan sír neki, hogy nincs pénze, ő szegény ember, aki annyit dolgozik, ha én csak megemlítek neki valamit, hogy milyen nagyobb kiadásunk lesz vagy volt mostanában, leordítja a fejem, hogy miért nem spóroltam rá. De esküszöm, már nem is fogadnék el tőle egy fillért sem. De hogy lehet ilyen egy anya? Szerintetek megbánom, ha megszakítok vele minden kapcsolatot?
2012. júl. 4. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk dettó ez a helyzet. Én akkor szakítottam meg vele a kapcsolatot, mikor kijelentette,hogy a pénzét az árva gyerekekre hagyja- tőlem még a vizet is sajnálta,amit megittam.Igazából nem tudom, hogy lehet ezt kezelni sajnos :(
2012. júl. 4. 18:02
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként milyen a kapcsolatotok? Egyetlen gyerek vagy? Nekem ebből az jön le, hogy az anyukád még mindig nem felnőttként kezel, pénzmegvonással próbál "nevelni". Le kellene ülni vele, és mindezt elmondani neki is, megkérdezni, hogy miért viselkedik így, miért azoknak nem ad, akiket elvileg a legjobban kellene szeretnie. Az is lehet, hogy a kislánynak adott tízezrekért több odafigyelést, törődést remélt, amit nem kapott meg tőletek, és most meg van sértődve.
2012. júl. 4. 18:02
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
ez megdöbbentő. Szerintem ne keresd, majd ha akar valamit, akkor észbe kap. Az meg, hogy a volt párod csajától lesz "unokája", hát nem is értem. Természetesen azt csinál a pénzével, amit akar, de ez akkor is gyomorforgató....
2012. júl. 4. 18:15
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

Ha korábban normális volt a viszonyotok, kérdezd meg tőle, hogy mivel bántottátok meg. Egyértelműen "büntet", primitív módon (amiből úgy gondolom, hogy igazából maga is szégyenli).

És eszedbe ne jusson számon kérni a pénzt. Arra költi, amire akarja. Normális esetben természetesen rátok is. De neki valami baja van. Legyen az a fontos, hogy mi a problémája. Így esetleg megoldódhatnak a dolgok. Ha nem akkor sem lesz rossz a lelkiismereted.

2012. júl. 4. 18:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Sosem volt igazán jó a kapcsolatunk, a mai napig nem tudunk 1-2 óránál többet normálisan beszélgetni, anélkül, hogy össze ne vesznénk. A lányom higgadtabb típus, veszekedni nem szoktak, de ő is nagyon tartja vele a távolságot. Igen, én egyedüli gyerek vagyok. Az biztos, hogy engem is a mai napig úgy kezel, mint egy 5 évest, szerinte én semmit nem tudok megoldani, majd ő tud helyettem mindent sokkal jobban, szeretné irányítani az életemet. Elvárja, hogy mindenről beszámoljak neki, hogy hova, kivel, mikor, miért megyek. Persze, ő majd mindenki életét megoldja meg majd ő tudja, mit hogy kell.
2012. júl. 4. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Logikus mivel "bántotta" meg, hát elvált attól a jó, délceg hercegtől akiért ő odavolt....az ilyen anya nem anya, több nyugodt perced lesz nélküle mint vele, nem hiszem hogy bármit is megbánnál ami vele és a nem beszéléssel kapcsolatos.
2012. júl. 4. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam hasonló a helyzet, én is egyedüli "gyerek" vagyok.

Soha , sehogy nem voltam megfelelő.Ha nem ettem, az volt a baj, ha ettem, akkor meg az.

Ha otthon ülő voltam, az volt a baj, ha csavarogtam, akkor meg az.

Bárki, bármire megkéri anyámat, ő azonnal ugrik zok szó nélkül.De ha én kérem valamire, akkor többnyire úgy teljesíti(már, ha teljesíti egyáltalán) a kérésemet, mintha a fogát húznák.És persze nálam mindenki különb.Én meg egy életképtelen aljas disznó vagyok.És akkor csodálkozik, hogy megromlott a kapcsolatunk.Én tudnám őt szeretni, de ahhoz neki is másként kellene viselkednie.

Nem értem az ilyen anyákat.Pláne így nem , hogy egyetlen gyermeke van, de azt sem tudja igazán elfogadni.Nekem is van gyerekem, de tőlem idegen ez a viselkedés.

Én is örülnék, ha valaki adna rá magyarázatot.

2012. júl. 4. 21:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezek az anyák féltékenyek a fiatal és szebb lányukra. Engem is akadályoz az anyám ott ahol tud.
2012. júl. 6. 10:37
 9/10 Shaddark ***** válasza:
100%

Anyukád valószínűleg egy egoista aki most megbüntet azért amiért nem követted a "tanácsait" vakon.

Ez örömet okoz az egónak, amikor szenvedni látunk másokat aki nem hallgatott ránk, ilyenkor minél jobban szenved a másik annál jobban nő az egó és örömködik hogy "igaza volt".

Sajnos nem sokat tudsz vele kezdeni, ha sikerül talpraállnod (remélem minél hamarabb összejön nektek) akkor szakíts meg vele minden kapcsolatot mert az ilyen család csak megmérgezi az életedet.

2012. júl. 9. 13:07
 10/10 anonim válasza:

Atya isten!!!!!Elképzelni sem tudom, hogy hogy lehet egy szülő ilyen a gyerekével.Teljesen mindegy, hogy tett e valami rosszat a gyerek vagy nem.......akkor is a gyereke!!!!!!Na és az, hogy a volt vejét "isteníti"... na hét erre én tuti azt mondanám, hogy kezit csókolom!!!!!Én tuti nem tűrném ezt,nem sokáig mondhatná, hogy van lánya!!!!Mert nem hallana felőlem semmit.Olyan messze mennék tőle,hogy mástól se tudjon meg rólunk semmit.

Sajnállak, hogy ilyen a kapcsolatod az anyukáddal,de én nem szentelnék rá 1 percet sem ennyi év erölködés után.(mert gondolom próbálkoztál eleget, hogy jobb legyen a kapcsolatotok)

2012. júl. 15. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!