Miért van az emberek 90%-a teljesen kiakadva, ha egy nő nem akar a 30-as éveiig várni a szüléssel?
"Kifogás. Eddig sem dolgozott.. Van olyan,hogy otthonról végezhető munka."
Mármint ki nem dolgozott eddig sem?
Szia.
Én azok táborába tartozom,akik fiatalon szültek. 19 éves voltam amikor kiderült babát várok.Akkor sokkolt a dolog,de megtartottam és egy percig nem bántam meg. Ehhez hozzátartozik az,hogy szerető és támogató édesanyám van (igen,az "ő nyakára" szültem) és a párom se lécelt le mellőlem. Ma 25 éves vagyok hitel mentes házzal, 8 éves kapcsolattal,5 éves gyerkőccel, diplomával. Ezzel csak azt szeretném éreztetni,hogy attól nem áll meg az élet,hogy valakinek gyereke van. A gyerek születése után is lehet házat vásárolni,tanulni,jó munkahelyet szerezni csak kitartás kell hozzá,meg olyan családtagok,partner,akik segítenek. Megértem azt is,hogy sokan nem ilyen szerencsések,mint én,de nem gondolnám hogy azért,mert korán szültem elrontottam volna az életem.
25 éves vagyok, majd 3-4 év múlva szeretnék gyereket.
az ok, hogy jó lenne előtte világot látni, tapasztalatokat szerezni, hogy ezt utána valamilyen formában át tudjam adni a gyerekemnek.
anyukám 26 évesen szült, nagyon értelmes, tanult nő, de korán ment férjhez, és nem volt lehetősége annyit látni a világból, hogy ez később az én nevelésemben kamatoztassa. ennek megfelelően én kicsit le voltam maradva a kortársaimtól, úgy érzem. mmint nem értelmileg, de bizonyos fajta érettségben igen. amit mondjuk azok az osztálytársaim megkaptak, akiknek a szüleik később vállaltak gyereket.
az anyagi feltételek adottak, a párommal nagyon jó a kapcsolatunk, de ennyi idősen még nagyon fiatalnak és szeleburdinak érzem magam ahhoz, h felelősségteljesen el tudjak látni egy csöppséget. pont azért nem szülök, mert vele nem akarok kicseszni. itt most nem az én "hatalmas" karrieremről van szó, nem dúl bennem az önmegvalósítási láz.
inkább szeretnék körbenézni a világban (mind személyesen, mind virtuálisan) hogy ki hogyan birkózik meg a feladatokkal, hogyan lehet úgy nevelni a gyereket, hogy élvezze a gyerekkort, be tudjon illeszkedni a közösségbe. fel szeretném készíteni mindenre, amire csak tudom, mert rosszul érintene, ha az én hiányos nevelésem miatt szenvedne hátrányt valamiben.
nem az a lényeg, hogy ki mikor szül, hanem hogy abból a gyerekből mi lesz. ha értelmes, tisztelettudó, jól nevelt srácokat ad a világnak az ember, akkor azt hiszem nem szült hiába.
na és persze, az is fontos, hogy olyan férfit találjon, aki nem lép le 2 hónap múlva, hanem mindent megtesz a családjáért, felelősen gondolkodik.
mert ugye hány olyan kérdést olvasunk, ahol erről panaszkodik az anyuka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!