Miért van az emberek 90%-a teljesen kiakadva, ha egy nő nem akar a 30-as éveiig várni a szüléssel?
16/17
Látszik, hogy gőzöd sincs mi volt régen... Lehetett autót venni persze, miután megrendelted 5 év után meg is jött. Ha a boltba bementél nem kellett félned a bőség zavarától. A ház meg annyit jelentett, hogy vályog falak fölé tető...
Kíváncsi vagyok be költöznél-e ma egy ilyen házba... Szóval semmi értelme ilyen összehasonlítgatásoknak, teljesen másvilágot élünk, az igények is teljesen mások.
Hiába pontoztok le.
Milyen biztonságot kerestek ?
Naponta több millió ember hal meg.
Ez az élet része.
Ők is a biztonságot keresték mielőtt meghaltak :)
Semmi sincs biztonságban.
Minden ami van az eltörik, elkopik, meghal.
Szóval ennél nagyobb biztonságban soha nem is lesztek.
Ahogy egyre idősebb vagy a túlélési esélyeid egyre rosszabbak. Szóval várjatok csak 10 évet, ha azt hiszitek akkor majd biztonságban lesztek :)
A kutatások kimutatták, hogy a 20-as éveikben szülő nőknél KISEBB a valószinűsége, hogy a gyerek kis súlyú,koraszülött lesz,míg az arányok nőnek minél idősebb lesz a nő.
"A nagyon korán – a 32. terhességi hét előtt – világra jött élveszülöttek
aránya szintén a 20-as éveikben levő anyák újszülötteinél a legkedvezőbb
(1% körüli), viszont ennek kétszerese a 30–34 éves, több mint háromszorosa
a 35–39 éves és három és félszerese a 40 év felett szülő nők újszülötteinél"
"2000-ben az ezer élveszülöttre jutó egy éven alul meghaltak aránya
a 20–29 éves nők újszülöttei között volt a legalacsonyabb (7,5 ezrelék).
Azonban a 30–34 évesek újszülöttei körében már 44%-os növekedés mutatkozott."
"Ha a legkedvezőbb helyzetben lévő a 20–24 éves terhes nők arányait
vesszük alapul, akkor ehhez képest az összes magzati veszteség alig változik
a 25–29 éves korban, de már közel 40%-kal magasabb a 30–34 évesek esetében,
közel két és félszeres a 35–39 éveseknél és több mint öt és félszeres a
40 éves és idősek esetében"
Én nem akadok ki, ha valaki 20-25 évesen szül, csak egyszerűen nem tudok azonosulni a gondolattal:)
Én inkább úgy látom, hogy az értelmes, művelt, egzisztenciával rendelkező, a világ dolgaira nyitott nők nem akarnak a nyakukra szinte gyerekfejjel egy gyereket, úgy, hogy még igazán meg se tapasztalták a világot. Majd csak azután, 30 éves kor körül.
De azok a nők, akiknek úgymond "szűkebb" a világuk és megelégszenek azzal, hogy világéletükbe gyereket neveljenek és a családról gondoskodjanak és egyéb fontosabb céljuk nincs az életbe, azok már korábban gyereket akarnak és lehet, hogy fantasztikus anya lesz tényleg belőlük ezt nem tagadom, de én ilyen lemondást sose vállalnék, mivel csak egy életem van és abban sok mindent akarok tapasztalni.
És hidd el, ez régen se volt másképp, inkább "faluhelyen" volt divat, hogy már 18 évesen elkezdték a gyerekek gyártását és sokszor meg sem álltak 4-5-ig.
Az én mindkét nagymamám 25 múlt az első gyereke születésekor, mert tudták, hogy nem késtek le semmiről és felvilágosult, okos asszonyok voltak.
L26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!