Miért ne vehetnétek, ha van rá pénzetek? Amíg fel nem nő, kiadhatjátok albérletbe.
2012. jún. 28. 12:45
3/15 A kérdező kommentje:
Igen, kiakarjuk adni.. amolyan hosszútávú befektetésnek szánjuk, aztán majd idővel eldönti, mit akar a lakással csinálni.
Csak nem voltam azzal tisztában, hogy lehet-e, mert a bankoknál amikor meghatalmazottat kellett adnom, akkor sem örültek annak, hogy a pár hónapos lányomat adtam meg.
2012. jún. 28. 12:48
4/15 anonim válasza:
Igen, de valamivel számoljatok: azt a pénzt ti nem látjátok többet. Ugyanis ha eladjátok, akkor -mivel kiskorú a gyerek- a pénzt gyámhivatali fenntartásos betétszámlán kell majd elhelyezni, amihez nem nyúlhattok, kivéve, ha pl. a kislány nevére vesztek másik lakást. Akkor is kérvényezni kell majd, hogy engedjék. Ha a pénzből másik lakást vennétek, akkor ha marad, a különbözetet kell letennetek. Mi is így voltunk.
2012. jún. 28. 12:49
5/15 anonim válasza:
Nekem a nagymamám garázst vett a nevemre. 17 éves vagyok és a gyámhivatalé vagy hogy kell ezt mondani. Még nem tudjuk, hogy mi lesz ha 2 hónap múlva betöltöm a 18at.
2012. jún. 28. 13:01
6/15 anonim válasza:
Hmmm. A NAV már a kiskorú gyerekek nevére írt vagyont is ellenőrzi vagyonosodási vizsgálatnál.
2012. jún. 28. 13:03
7/15 anonim válasza:
Én vettem lakást a gyereknek. Eladáskor tiszta szívás. Kérni kell a gyámhivatalt, hogy engedje meg, hogy eladhasd. Ha nem veszel helyette másik lakást, a pénzt nem tarthatod meg, az a gyámhivatali számlára kerül 18 éves koráig. Ha másik lakásra cserélnéd olyanra aminek az értéke kisebb mint az eredetié, akkor a különbözet megint a gyámi számlára kerül. A gyámhivatali eljárás 30 nap, de előtte csináltatnod kell az önkorival mindkét lakásra értékbecslést, szóval elég hosszú. Nem lehetetlen a dolog, csak tényleg ha eladnátok akkor jó kis plusz munka.
2012. jún. 28. 13:09
8/15 anonim válasza:
Lehet, bár az a személyes véleményem, hogy én nem tenném. Ha lenne rá pénzem, hogy vegyek neki lakást csak saját vagy férjem nevére és mikor nagykorú lesz kapná ajándékba, mert sose tudhatod, hogy mit szeretnétek később a lakással, mert a gyámhivatal védi a lányod érdekeit.
2012. jún. 28. 13:09
9/15 anonim válasza:
Lehet, ajándékozásnak hívják.
De jól kitoltok magatokkal, ha ezt teszitek, mert onnantól kezdve azt már se eladni, se megterhelni nem fogjátok tudni a gyámhivatal hozzájárulása nélkül, azt meg nem igen fog adni...
Eléggé öngól tud lenni, ha kiskorúnak ingatlant ajándékoznak...
2012. jún. 28. 13:26
10/15 anonim válasza:
"mert a bankoknál amikor meghatalmazottat kellett adnom, akkor sem örültek annak, hogy a pár hónapos lányomat adtam meg."
--> ezen nem csodálkozom, mivel meghatalmazott aligha lehet egy pár hónapos gyerek... Ide valami más kifejezést akartál szerintem írni, mert ennek semmi értelme.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!