Szüleim szerint szánalmas vagyok?
Utolsó éves egyetemista vagyok, mellette dolgozok, még a régi kredites rendszerben kezdtem tanulmányaimat. Két évet csúsztam egy szigorlattal, és most mennék államvizsgázni. Azonban ma bejelentettem, hogy csak diplomámat szeretném megvédeni és novemberben pedig záróvizsgát tenni. Mert nem vagyok biztos a tudásomban, illetve a sorozatos szigorlat csúszások miatt egyáltalán nem érzem maganban az erőt arra, hogy meg legyen a diplomám.
Szüleim nagyon kiakadtak. Elég csúnya dolgokat vágtak a fejemhez. Nagyon rosszul érint. Apám szerint nekem soha nem lesz diplomám. De én mindent megteszek érte, csak egyszerűen olyan nagy mennyiségű anyagot kell feldolgozni, amit nekem kell frissítem, hogy az elmúlt két hét szabija és korábbi tanulás is kevés. Igy meg nem merek elmenni.
Most mi lesz? Nem merek majd az emberek szemébe nézni. Egy ócska embernek tartanak majd, aki még egy államvizsgát sem tud letenni 7 év alatt.
És nekem miben kellene megváltoznom. Egyszerűen kilátástalan a helyzetem.
Kérlek segítsetek!
Közgazdász képzés.
Ugy gondolom a gyakorlati tudásom meg, csak sajnos én nem vagyok olyan típus, hogy leülök és tanulok. Nálam egy tétel amit 8 oldal elég sokáig eltart 3-4 óráig. Vizsgákra is mindig úgy mentem el, hogy tudtam mindent. A szigorlati vizsgán az izgulás miatt nem tudtam megszólalni és ezért csúsztam. Bankban dolgozom, ott teljesen más vagyok. Ott merek beszélni, sőt élvezem azt a munkát.
Próbáltam most elmondani egy két tételt és egyszerűen csak egy két szót tudtam elmondani hozzá. Próbáltam pozítivan gondolkodni de rajtam még ez sem segít.
Lehet szidni, meg minden.
Egyszerűen nem tudok már úgy tanulni mint eddig.
Nagyon hulyenek kell lenni h allamvizsgan megbuktassanak. Bar az en evfolyamomon volt arra pelda, h buktattak de az tenyleg nem tudott semmit.
Nekem is 2 hetem volt felkeszulni, es ejjel nappal tanultam olyan voltam mint egy elo halott. En csak ujra olvastam a tankonyveimet es hidd el, gha a vizsgaidat magad irtad es nem puskaztad, sok minden visszajon.
Nalunk a szlogen az volt a fosulin: "legnagyobb siker titka a teljes tudatlansag...'. Tenyleg a vegen ugy erzed h nem tudsz semmit, de nem kell rinaylni csak onbizalom. A masoddiplomam a jogon munka mellett vegeztem. Az elso diplomama meg PSZF-es tehat nem bufeszak. CSak fela fejjel. Erdemes megprobalni sokat nem veszithetsz.
BGF - számvitel kar, ha jól sejtem.
Nézd, én novemberben államvizsgáztam. EGyrészt a kérdések nagy része a szigorlatból volt, másrészt ott már tényleg csak nagyon gáz feleletnél buktatnak.
Akit nálunk buktattak, az leült, elbőgte magát és csak azt ismételgette, hogy nem megy. Ezt tényleg nehéz lett volna leosztályozni.
Én kihúztam az egyetlen tételt, amit egyszerűen nem értettem, így meg se tudtam tanulni. Az első jeges rémület után elkezdtem minden, kicsit is kapcsolódó dologról rizsázni. Bár néhányszor rám szóltak, hogy nem ez volt a kérdés, nem hagytam abba. Átmentem.
Másrészt van idő kidolgozni a tételt, kb 20 percet körmölhetsz és viheted a szóbelihez "puskának".
Tanulj úgy, hogy egy 10 mondatot kiemelsz a szövegből, ami a lényege, azt megtanulod. Ha ez megvan, akkor még egyszer átmész az anyagon.
10 mondatot pedig meg tudsz tanulni és arra már rá lehet dumálni.
Ha meg egy alap para nálad a szóbeli felelet, akkor halasztgathatod évekig, máskor se fog menni.
Próbáld meg, maximum ugyanúgy mész fél év múlva, mint ahogy eredetileg tervezted.
Kedves kérdező!
Ez teljes mértékben a te döntésed, te érzed, mire vagy képes...egyáltalán nem vagy se szánalmas, se szerencsétlen én maximálisan megértem azt, amikor a munkát és a tanulást nehéz összeegyeztetni. Ha úgy érzed, hogy most nem tudnád ezt sikeresen letenni, akkor elhalasztod novemberre. No akkor mi lesz?
Te szerintem kifejezetten szerencsés vagy, hogy van munkád is...dolgozz csak, novemberben pedig záróvizsga. ma már egy diploma sem garantálja azt, hogy előrébb juss vele, munkád legyen. Szóval akkor miről is beszélünk? Nem maradsz le emiatt semmiről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!