Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szüleim szerint szánalmas vagyok?

Szüleim szerint szánalmas vagyok?

Figyelt kérdés

Utolsó éves egyetemista vagyok, mellette dolgozok, még a régi kredites rendszerben kezdtem tanulmányaimat. Két évet csúsztam egy szigorlattal, és most mennék államvizsgázni. Azonban ma bejelentettem, hogy csak diplomámat szeretném megvédeni és novemberben pedig záróvizsgát tenni. Mert nem vagyok biztos a tudásomban, illetve a sorozatos szigorlat csúszások miatt egyáltalán nem érzem maganban az erőt arra, hogy meg legyen a diplomám.

Szüleim nagyon kiakadtak. Elég csúnya dolgokat vágtak a fejemhez. Nagyon rosszul érint. Apám szerint nekem soha nem lesz diplomám. De én mindent megteszek érte, csak egyszerűen olyan nagy mennyiségű anyagot kell feldolgozni, amit nekem kell frissítem, hogy az elmúlt két hét szabija és korábbi tanulás is kevés. Igy meg nem merek elmenni.

Most mi lesz? Nem merek majd az emberek szemébe nézni. Egy ócska embernek tartanak majd, aki még egy államvizsgát sem tud letenni 7 év alatt.

És nekem miben kellene megváltoznom. Egyszerűen kilátástalan a helyzetem.

Kérlek segítsetek!

2012. jún. 18. 15:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
11%
A záróvizsgán már nem jellemző a buktatás.Valamit makogsz,akkor is átengednek.Ne legyél már ekkora balfék!
2012. jún. 18. 15:41
 2/22 anonim ***** válasza:
90%

Államvizsgán már nem fogsz megbukni,menj el.

Legrosszabb esetben pótállamvizsga,kb 30ezret buksz vele.

Tudom mit beszélek,mérnök vagyok,én is ugy államvizsgáztam,hogy meló mellett csináltam nappalin,szabim se volt,biztos voltam a bukásban.Mégis meglett,3-assal.

2012. jún. 18. 15:42
 3/22 anonim ***** válasza:
84%

államvizsgán már tényleg nem buktatnak

szerintem menj el, érdemes lenne megpróbálni

2012. jún. 18. 15:44
 4/22 anonim ***** válasza:
84%
csak ismételni tudom a többieket, az államvizsgán szinte nulla a bukás esélye. nem vagy csődtömeg, ne higgy a szüleidnek. mondjuk a 7 év nem kevés egy egyetem elvégzéséhez, de ez a tény önmagában nem elég arra, h bárki lehülyézzen. a párom egyik barátja szintén 7 év alatt végezte el az egyetemet, pedig ő nem is dolgozott mellette és mindenben a szülők támogatták. büszkék voltak rá, amikor lediplomázott. a tények ugyanazok mindkettőtök esetében (sőt, ő jobb helyzetben volt, mert nem kellett dolgozni), a szülők hozzáállása más.
2012. jún. 18. 15:49
 5/22 anonim ***** válasza:
69%
Államvizsgán nem buktatnak nyugi :) Itt már lementek, mindenkit átengedtek, kivéve 1 csajt, aki kemény 3 órát tanult rá. Mindenki más átment...
2012. jún. 18. 15:50
 6/22 anonim ***** válasza:
82%
Menj el és probáld meg.
2012. jún. 18. 15:52
 7/22 anonim ***** válasza:
24%
Inkább az a szánalmas, hogy 7 éve nyűglődsz ezzel a szar papírral, a tudásod nyilván semmit nem ér már, mégis ugyanolyan diplomád lesz, mint a hozzáértő társaidnak.
2012. jún. 18. 15:53
 8/22 anonim ***** válasza:
72%

nem vagy szánalmas,menj el vizsgázni próba szerencse.

én is így állok hozzá a szóbelihez mert nem sok időm maradt már rá:S én is dolgozok és itthon is sok probléma van ami kizökkent a tanulásból,az angol emelt szóbelihez úgy álltam hozzá,hogy tuti semmit nem tudok mert nem tudtam rá tanulni segítséget suliba nem sokat kaptam hozzá és mégis elmentem és úgy érzem,hogy tök jól ment.

inkább próbáld meg ha meg megbuksz akkor mész pótvizsgára de legalább tudod,hogy megpróbáltad.

2012. jún. 18. 15:54
 9/22 anonim ***** válasza:

Én azért nem értek egyet azzal a mondattal hogy államvizsgán nem buktatnak. Június 8-án államvizsgáztam és a délelőtti csoportban 3 buktattak, a csoporttársaim akik már előbb voltak ők is számoltak be bukásról.

Kedves kérdező! Én is szenvedtem a szigorlattal halasztani is akartam . Szerencsére az én szüleim támogattak és azt mondták hogy ennyi év tanulás után nem csoda ha ki vagyok borulva. Halasszak ha gondolom, és nyilván ezért van ilyen lehetőség az egyetemen. Szerencsére elég volt egy nyár gondolkodás és erőt vettem magamon és végig csináltam mindent úgy ahogy megvan írva. De nagyon nehéz volt munka mellett, és sok ismerősöm van akinek nem megy ilyen "könnyen", sokan halasztottak is, közbe jött nekik ez az, de attól még ugyanazok az emberek maradtak és ugyanolyan értékesek. Szóval felejtsd el az ilyen hozzáállást hogy ócska ember.A szüleid eljutottak legalább eddig? Támogatniuk kellene de mind 1 ne foglalkozz velük. Sikerülni fog mindig erre gondolj.

Én azt mondom neked hogy vázlatszerűen tanulj. Mi legalább is úgy csináltuk. Fél óránk volt védeni és a tételre. Ami nagyon kevés idő. Nem feltétlen az 5 re kell hajtani. Csak a lényeget tanuld meg és arra figyelj hogy minden témához, tételhez hozzá tudj szólni, ne legyen olyan amiről nincs 15 mondatod.Azért javaslom a vázlatszerű tanulást mert ha érdekli őket valami úgy is megkérdezik. A szigorlattal meg ne foglalkozz már, elmúlt, túl vagy tanuld meg a tételek lényegét a rizsa meg jön magától.És ne foglalkozz másokkal. Erre az időre verd ki őket a fejedből. Nekem már van munkám régóta így én azt vallottam hogy mind1 mikor lesz diplomám júniusban vagy januárban.

2012. jún. 18. 15:55
 10/22 anonim ***** válasza:
Milyen szakra jársz?
2012. jún. 18. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!