Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mihez kezdjek a tesómmal?

Mihez kezdjek a tesómmal?

Figyelt kérdés

Szóval,van egy nagy gondom a tesómmal.Mióta rátalált egy bizonyos Metin2 nevű játékra,azóta reggel felkel,fel se öltözik,már egyből a gép elé ül és játszik..kb. éjfél környékén szokta kikapcsolni,mikor már anyám rászól,hogy elég legyen..ha egy keveset én is gépezni szeretnék,akkor meg már fel van háborodva,hogy én ezt mégis hogy gondoltam...

15/L

UI: Amúgy ő 11 éves..

2012. ápr. 25. 12:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A tesód függő lett. Én is játszottam ezzel a játékkal de nem órákig. Délelőtt játszottam vele kb 1 órát elmentem megcsináltam a dolgomat délután kb 2 órát normál napokon és ennyi volt. Iskola időben reggel be sem kapcsolom a gépet délután hazajövök eszek kicsit netezek tanulok majd estefele játszok kb 2-3 órát és ennyi volt. Nálunk nincs az a gond ha nálunk netezni akar mert mindenkinek van külön gépe tesómnak laptopja anyámnak meg egy régebbi gépe van amit a régi munkahelyéről hozott haza végkielégítés gyanánt és ennyi.
2012. ápr. 25. 13:00
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen én is a függőségre gondoltam,hogy ez ellen lehet-e tenni valamit..meg ennek a játéknak semmi értelmét nem látom..nem hiszem el, hogy nincs megoldás..
2012. ápr. 25. 13:06
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez komoly probléma, és nem azért, mert te nem férsz a géphez. Egyébként tesódnak legkésőbb 9-kor le kellene feküdnie. Figyelmeztesd a szüleidet!
2012. ápr. 25. 13:08
 4/19 A kérdező kommentje:

Én már mondtam nekik,de akármit csinálnak, nem lehet vele bírni..ellenük támad,meg ha valamit szólnak ellene vagy a játéka ellen,akkor elkezd hisztizni és sírni..

Ez már nem egészséges viselkedés...én 15 évesen nem tudok semmit sem csinálni vele,mert nem én vagyok az anyja.. :(

2012. ápr. 25. 13:12
 5/19 anonim ***** válasza:

A tesód nem jár iskolába?

Amúgy meg a szüleidnek kellene tenni ellene. Kis taknyos, zavard ki onnan ha gépezni akarsz, és beszélj a szüleiddel.

2012. ápr. 25. 13:12
 6/19 anonim ***** válasza:
Ha szüleid már most nem bírnak a tesóddal, akkor később nagy bajok lesznek. Menjetek el a helyi nevelési tanácsadóba. Vagy ott segítenek, vagy ha nem, megmondják, ki tud segíteni.
2012. ápr. 25. 13:15
 7/19 anonim válasza:
Itt mindenképp a szüleid HATÁROZOTT fellépése jelenthet megoldást. Magyarázzák el neki, hogy ha felnőtt korában nem akar minimál bér alatt fekete munkát végezni kicsit tanulnia is kéne, mert a Metin 2 nem szerepel a tananyagban sem a munkaerő piacon...
2012. ápr. 25. 13:40
 8/19 anonim válasza:
Szóval mindenképp igyekezzenek észérvekkel rávilágítani arra, miért nem helyes a mostani életmódja és tanuljon egy kis mértékletességet.
2012. ápr. 25. 13:42
 9/19 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mennyire értesz/értetek a számítógéphez, illetve a tesód mennyire ért hozzá.

Ha a tudománya kimerül annyiban, hogy netezik és slussz, akkor érdemes letiltani az adott játék címét.

Sajnos én is elég béna vagyok ilyen téren, így szakkifejezésekkel sem tudom elmondani, hogy hívják az ilyet, elmagyarázni meg aztán pláne nem, de ha kerestek valakit, aki ért hozzá, biztosan szívesen segít. Nálunk a régi iskolámban Linuxot tettek a gépekre, mert a diákok nagy része ahhoz nem értett, csak a Windows-hoz, így nem volt szükség extra programokra, ha le akartak tiltani valamit a gépen. A mostani helyemen Windows van ugyan, de van valami program, amivel letiltották pl. a Facebook-ot. Ugyanezt meg lehetne csinálni a ti gépeteket a Metin2-vel.

A tesód tuti, hogy vágna egy iszonyatos nagy hisztigörcsöt, de nem szabad figyelni rá. Ha ön- vagy közveszélyes módon teszi, akkor anyukád vagy apukád szépen lefogja, és hideg zuhany alá nyomja a fejét,attól majd lenyugszik... Érdemes lenne levideózni, amikor hisztizik, és később megmutatni neki - unokatesómnál ez hatásos volt.

2012. ápr. 25. 14:05
 10/19 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid nem bírnak vele egyedül, próbálj segíteni te is. Ő a kisebb, tehát gondolom a gyengébb is. Nem feltétlenül verésre gondolok, hanem ha gépezni akarsz, akkor szólj neki normálisan. Ha nem enged oda, vagy kötözködik, akkor már határozottabban lépj fel. Ha végképp nem használ más, akkor kapcsold ki a gépet, -húzd ki a konnektorból- vagy csak tedd arrébb az öcsédet.
2012. ápr. 25. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!