Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért csinálta ezt a férj?

Miért csinálta ezt a férj?

Figyelt kérdés

Meg lettünk hívva ebédre a barátainkhoz családilag. Van egy 8 éves kisfiúk és egy 1 éves kislányuk. Amíg a nappaliban beszélgettünk, még nem is volt probléma, a kisfiú játszott körülöttünk, a babát pedig járókába tették a szülei. Aztán a feleség ebédelni hívott bennünket és mind kimentünk a konyhába, de a kislányt ottfelejtették. Megkérdeztem tőlük, hogy nem felejtettetek el valamit? Erre a barátunk: Nem hinném, mit?

Mondom a babára gondoltam, ott hagytátok a nappaliban. A férj elkomorult, mire a felesége megjegyezte, hogy a kicsi nem szokott velük enni, de ha nagyon akarjuk akkor kihozhatja az asztalhoz. Kihozta, de utána elég feszült volt a hangulat, a barátunk még csak el sem mosolyodott, amíg vissza nem került a kislány a járókába.

Ez csak szerintem nem normális dolog? Mi is szeretnénk gyereket, de így sosem tudnék viselkedni.

2012. jan. 19. 14:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
94%
egyszer kérdezz rá, hogy miért viselkedtek így. tuti többet nem hívnak meg.
2012. jan. 19. 15:04
 12/29 Andizsuzsi ***** válasza:
96%
De, ha ez a babát nem zavarja, és jól elvan magában akkor természetes. Amúgy órákig ebédeltetek?
2012. jan. 19. 15:06
 13/29 anonim ***** válasza:
97%

Most, hogy nem állt mellé rögtön mindenki, figyeljétek meg, hogy lesznek még itt infók, lehet, hogy a végére oda is eljutunk, hogy kínozzák a gyereket.

Elég durva a fent leírt szitu alapján egyből arra asszociálni, hogy nem az apáé a gyerek...

2012. jan. 19. 15:07
 14/29 anonim ***** válasza:
70%
én csak lehetséges okként vázoltam fel kérlek, ne légy ily haragos.
2012. jan. 19. 15:10
 15/29 anonim ***** válasza:
97%
Itt szó nem volt órákról, ti átvonultatok a konyhába, és rögtön beszóltál nekik. Nem kell itt a duma, most te vagy a sáros.
2012. jan. 19. 15:10
 16/29 anonim ***** válasza:
95%
ha legközelebb náluk leszel, majd figyeld meg, hogy hogyan viszonyul az apa a kislányhoz. lehet, hogy csak beképzeled magadnak, hogy valami gond van. ha viszont tényleg nem stimmel valami, akkor hagyd rájuk, majd ők megoldják, jobb ha nem szólsz bele, mert megharagszanak rád.
2012. jan. 19. 15:15
 17/29 anonim ***** válasza:
95%

1 éves korban igenis magára lehet és kell néha hagyni a gyereket, ha biztonságban van, és magában jól eljátszik. Ilyenkor tanulja meg elfoglalni magát a játékaival, és amíg jól elvan, addig nem feltétlen kell odamenni és "megzavarni" az elmélyült játékot.

Mellesleg nem szabad beleszólni mások nevelési dolgaiba, hacsak nincs közvetlen veszély (nyilván, ha agyerek mászik át az erkélykorláton, akkor beavatkozol, akármi van), mert nem tudni, mit miért csinálnak úgy. Valószínűleg az a rend náluk, hogy megebédel a család "felnőttebbik" fele, vagyis akik önállóan esznek, aztán Anyuka/Apuka fogja a kicsit és megeteti külön. Elvégre ha kiviszik magukkal, akkor valaki a felnőttek közül nem tud enni, mert a kicsit eteti. Szerintem ez logikus így, és semmi baja nem lesz az egyévesnek tőle. (Az mondjuk jó, ha azért fél szemmel lehet látni/hallani a kicsit, tehát ha nincs 6 bezárt szoba a konyha és nappali közt.)

2012. jan. 19. 15:15
 18/29 anonim ***** válasza:
96%
nem baj amúgy, ha magáram marad a gyerek a járókában, mert ha majd valami kell neki, akkor úgyis sír, addig meg elvan. lehet, el is aludt volna, ha ott marad, az apa meg azért is lehetett komor, mert kioktatásnak vette, hogy szóltál a baba miatt.
2012. jan. 19. 15:17
 19/29 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Kérdező!

Én a te érzéseiddel tudok azonosulni. Egy egy éves kisgyereket nem normális egyedül hagyni. És az sem, hogy órákig nem foglalkozik vele senki. És az sem, hogy mikor mindenki együtt van, ő külön van. És az sem, hogy nincs ott, mikor a többiek étkeznek!

Valószínűleg már maga a kérdésed sem volt jó, hogy nem felejtettek-e el valamit. Mert nyílván nem felejtették el a kislányt, hanem szándékosan hagyták ott. Mivel náluk ez a szokás, így valóban egy fokkal tapintatosabb lett volna, ha te megjegyzed magadnak, és a jövőben te nem így csinálod. Ők meg szúrják el ahogy akarják.

24L

2012. jan. 19. 15:38
 20/29 anonim ***** válasza:
96%
A gyereket nem jó agyonfoglalkoztatni, mert aztán arra eszmélnek a szülők, hogy a gyerek egy percre sincs el egyedül. Lehet, hogy ők már tanultak a hibájukból (talán a nagyfiúnál megszívták) és most a kislányt hagyják magában is játszani, ha jól elvan. Gondolom evett valamikor külön a gyerek, de az anyja bizonyára tudta, hogy mikor kell majd újra ennie a gyereknek, egy 1 évesnek még eléggé "beosztott" a napirendje, tehát kb-ra megvannak az étkezések. Ha nem akkor kellett ennie a kislánynak, akkor miért vitték volna oda az asztalhoz? Akkor a szülők se tudtak volna nyugodtan enni. Mondjuk az a mondata furcsa, hogy a kicsi sosem szokott velük enni, mert azért ha más nem, az etetőszéket odahúzom az asztalhoz és akkor a kicsi is tud ott velünk együtt étkezni. A férj reakciója, hogy csak a nagy gyereket dícsérte, talán azért van, mert a férfiak általában egy ideig nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel, csak amikor már jól együtt tudnak játszani, már beszél a gyerek és jókat dumcsiznak, onnantól le sem vakarhatók a gyerekről, de addig nem biztos, hogy ugyanúgy babusgatja, áradozik róla, mint egy nő. Én ezekre gondolok, hogy talán ezek vannak a háttérben. Kérdésem, hogy a kislány nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak tűnt? Mert ha igen, akkor nincs itt semmi probléma.
2012. jan. 19. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!