Hogyan szólítjátok a nagybátyátokat, nagynénéteket? Tegezitek vagy magázzátok őket, esetleg tegezitek, de a megszólítás Peti bácsi, stb?
Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 18:42
21/25 anonim válasza:
Anyukám és apukám öccsét is tegezem. Kiskoromban anyukám öccsével rengeteget voltam, sokat vigyázott rám és igazából csak 15 év van köztünk :)
22/25 anonim válasza:
Nekem változó. Nagybátyám egy volt, meg keresztapám. Mindenkit tegezek. Nagyszüleimet is,nagymamám egyik testvérét is.Meg anyám nagybátyját és feleségét is,pedig ők már 50 felett vannak.
Szerintem ez hogy tegezed vagy magázod nagyban függ a kapcsolattól is. Én akivel jóba vagyok, szinte mindenkit tegezek. De akivel nincs olyan kapcsolatom, az hiába mondja hogy tegezzem, úgyis magázni fogom, mert elfelejtem. Nagybátyám meghalt,de őt sem bácsiztam, keresztapámat sem bácsizom, bár az öregebbeket már bácsizom,nénizem(anya,apa nagybátyja nagynénje).
23/25 anonim válasza:
Apukám húgával még sosem találkoztam, nem is tervezem, de valószínűleg tegezném. Anyum öccsét nem hogy nem magázom, pacsival szoktam neki köszönni. :D Évente 2x-3x találkozunk, de így is olyan, amikor náluk vagyunk, mint a második apukám. A volt élettársát - elváltak - szintén tegezem, szegény ki is akadna, ha a 36 évével Timi néninek hívnám. :D A nagybátyám éppen aktuális barátnőit is mindig tegezem.
24/25 anonim válasza:
Meg kell adni az idősebbeknek a tiszteletet, pl :
Cső mama mi a hányás? hogy tetszik lenni ? :D
25/25 anonim válasza:
Nagybátyám,nagynénim tegezem. Nagybátyámmal keveset találkozok de tegezem.NAgynénim anyum huga(nálam 16évvel idősebb,szinte a nővérem.) őt is tegezem.Vele napi szintemn beszélek,van hogy telón,vagy hogy facén. Férjem családjából a párom nagynénijét,mamáját tegezem,többiekkel nem vagyok olyan viszonyban h tegezzem. 28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!