Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy reagálnátok ilyen esetben?

Hogy reagálnátok ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Közös-háztartásban élünk párom szüleivel. 1 éve lakom itt.

Olykor az édesanyja nagyon csúnyán, grimaszolva és cinikusan beszél velem...

egyik eset: eladtam a régi komódomat, hoztam helyette 2 kicsit amiben elférnek a cuccaim (mert különben sehol sincs tárolási lehetőségem).

elkezdett ordítozni, hogy mi az hogy idehozok mindent, ennek a szobának nincsenek gumiból a falai.. vigyem haza stb...

Olyanokért grimaszol, hogy nézek valami vicces, aranyos videót (ő dögivel néz ilyeneket), és pofákat vág, hogy "ez de hülye.."...

Párom előtt ordítozik, és direkt sír, hogy sajnáljuk őt.

Az lenne a problémám ezzel, hogy Párom eltűri, semmit se mond, hogy anya légyszíves fejezd be, vagy most mire jó ez?

én van hogy "szembeszállok" vele, ez annyit jelent, hogy megmondom: már megint hiszel valamit, meg se beszéled velem, csak mondod a magadét.

Ő egyébként sosem beszél meg velem semmit... mikor meséltem, hogy az iskolába nehézkesen alakulnak az óráim, rossz a terem, nincs lehetőség rendesen tanulni... felhívta az iskolát, az anyámat, mindenkit, és panaszkodott...

az osztályfőnöknek magyarázkodhattam, hogy sajnálom, én ezt csak szüleimnek mondtam el, nem tudtam, hogy ez lesz...

azt állítja, hogy szeret, pedig csak kiabál, folyamatosan beleszól a munkáimba.

Elköltözni nem tudok, nekem nincs senkim, csak Párom, és a szülei.

Páromnak említettem, hogy én bármikor, bárkivel szemben megvédenm őt (és volt erre példa). Nekem ő mindennél/mkinél fontosabb, és nem szeretem, ha bántják.

Ő pedig csak néz ki a fejéből, nem mond semmit.. sírok mellette, látja mennyire szenvedek, de akkor is csak vigasztal és sosem mondana egy rossz szót se az anyjára.. természetesen édesanyát bántani nagyon erkölcstelen, viszont itt nem is bántás, inkább csak igazságtalanságról és igazságokról van szó...

Mit tennétek a helyemben? Párom helyébe?

nem tudom ennek mennyi köze van egyébként a történtekhez, de Párom édesapja nagy iszákos, ő elköltözött félre évre, most vissza jött. nem iszik most ugyan, de befolyásolja az édesanyját, kibeszél minket (szoktuk hallani), telebeszéli a fejét.

Mi párommal elég sokat segítettünk/tünk itthon: takarítás, főzés, amiben csak lehet. És mindig azt kaptuk vissza apjától, hogy kisszarosok vagyunk, minden be beleszarunk, semmivel se törődünk... :(

2011. nov. 30. 11:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Vásároltál már be? 10 ezer kb 1 hétre vagy kettőre elég.
2011. nov. 30. 12:39
 12/20 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű. Nem az ő dolguk a Te illetve a párod eltartása! Menjetek át mindketten levelezőre, amellett lehet dolgozni, lesz pénz és külön lehet menni. Nem tudom, mit vársz, de 18-19-nél nem lehetsz több ilyen gondolkodással. Egyértelmű, hogy nem fog miattad összeveszni a szüleivel, inkább csak vigasztal. Az anyja pedig persze, hogy nem fogja azt mondani, hogy takarodó, inkább kiutál a házból. Nem hiszem, hogy ez neked nem esett le, hogy nem vagy ott szívesen látott vendég.
2011. nov. 30. 13:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Azt írod, "semmit nem beszélnek meg veled". Te megbeszélted, hogy odaviszel 2 komódot? Ugyan nem írtad, de abból, hogy nekiállt anyósod ordítozni, hogy idehozol mindent, abból én arra következtetek, hogy nem mondtad előre. Mert akkor nyilván előtte ordítozott volna, nem amikor már odavitted.

10 ezer forint kajára egy hónapban nagyon kevés.

Lehet, hogy az böki a csőrét, hogy neki kell eltartania még téged is.

Ha ilyen stílusban beszélsz vele, ahogy leírtad, akkor mit vársz, ő hogyan viselkedjen veled?

Ha az apukája iszákos, akkor lehet elég gondja az anyukájának.

Arról nem írtál (vagy csak elkerülte a figyelmem), hogy segítesz-e neki a háztartás vezetésében?

Miért nem laksz otthon? Anyukádnak is besegíthetnél a mamád gondozásába. Én nem tudnám nézni, hogy anyám egyedül ápolja a magatehetetlen nagymamámat 62 évesen. :(

Ülj le anyósoddal beszélgetni, hogy mi a baja veled, ne találgass és neked kell alkalmazkodnod, hiszen te költöztél oda hozzá.

2011. nov. 30. 14:12
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
Nos, ha az érdekel, hogy én mit csinálnék: elköltöznék. Az ő háza, olyan műsort csinálhat, amilyet csak akar. Én a páromat is fenéken billenteném, hogy kiállhatna értem, szerencsére az enyém magától is megteszi. Nyilván a te párod is tisztában van az anyja viselkedésével, de mivel az anyja és az ő háza, érthető, hogy nem lesz vele tiszteletlen, de még a legnagyobb sárkánnyal is lehet értelmesen beszélni, csak el kell kapni a pillanatot. Párom pl. rendszeresen kifigurázza az anyukáját, ha már kezd röhejes lenni a viselkedésre, és akkor kapcsol szegény, hogy leállhatna, és le is áll. Persze ez nem mindig működik, és ordít ő is mint a sakál, de szerencsére nem miattam, és nem is lakunk náluk. De kellemetlennek kellemetlen az is... 26/N
2011. nov. 30. 14:27
 15/20 anonim ***** válasza:
66%
Csak egy udvari bohoc figurazza ki a masikat, foleg a sajat anyjat. En helyedben nem dicsekednek a parod viselkedesevel.
2011. nov. 30. 14:30
 16/20 A kérdező kommentje:
Csak 10-et tud adni anyukam. Es nagyon keveset eszek, kulon nem foznek, ugyan annyi etelt csinalnak mint eddig... Reggelizni mar nem szoktam. Elmondtunk mindent hogy lesz komod csere, mikor megtortent kiabalt... En mondtam neki hogy haza megyek ha errol van szo, nekem meglehet mondani... Remelem joba leszek vele, nem akarok elkoltozni, a tanulas fontosabb, igy is 2-es amire lepes vagyok ezert is vert izzadok pedig pofonegyszeru dolgok:(
2011. dec. 1. 07:19
 17/20 anonim ***** válasza:
De arra nem válaszoltál, segítesz neki a háztartásban?
2011. dec. 1. 08:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Arra sem,hogy hány évesek vagytok... mert ahogy előadod magad nem lehetsz több 18-19-nél.
2011. dec. 1. 09:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Ma 8:48

De igen,mar a kerdesben meg volt a valasz.

"Mi párommal elég sokat segítettünk/tünk itthon: takarítás, főzés, amiben csak lehet. És mindig azt kaptuk vissza apjától, hogy kisszarosok vagyunk, minden be beleszarunk, semmivel se törődünk... :("

2011. dec. 1. 12:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha ő gyakorlatilag tetőt adott a fejed fölé, mert otthon pokol volt az életed, akkor igyekezzél alkalmazkodni.

Ne harcoljál vele, kerüld ki, ahogyan csak tudod, csinálj úgy, mintha nem is léteznél, töltsél minél több időt a saját szobádban.

Legjobb lenne megbeszélni vele, hogy osszátok fel a feladatokat, ki mit csináljon. Van, hogy sajnos két ember nem bírja egymást, ő valamiért nem kedvel téged, de a fia miatt eltűr, lehet jobbat szeretne a fiának.

Az a baj, hogy ki vagy szolgáltatva neki. ha lesz.rja az érzéseidet, pl. mondod neki, hogy ez rosszul esett, amit csinált, és nem érdekli, nem tudsz mit tenni vele :(

2011. dec. 2. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!