Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit szólnátok egy nálatok 20...

Mit szólnátok egy nálatok 20 évvel fiatalabb féltestvérhez?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok és a szüleim elváltak. Édesapámnak bő 1 éve van barátnője, de már az esküvőt meg a gyereket/gyerekeket tervezik, ami persze érthető, főleg mert a barátnője jóval fiatalabb mint ő és még nincs gyereke, de apukám folyton azt magyarázza, hogy milyen jó lesz nekem, hogy majd vigyázhatok a kis tesóra meg vihetem magammal ide-oda. De én ekkora korkülönbséggel már egyáltalán nem szeretnék az ő életükbe belefolyni és ez vonatkozik a "kis tesóra" is, semmi kedvem huszonévesen egy féltesót pesztrálni. Ez tényleg annyira elképzelhetetlen, és én vagyok a rossz?
2011. okt. 9. 17:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
89%
Azért kicsit lehetnél nyitottabb, mégiscsak a testvéred lesz. Szerintem két testvér között vagy a nagyon nagy, vagy a nagyon kicsi korkülönbség az ideális (a mindenkori viszonyuk szempontjából), úgyhogy én örülnék neki. :)
2011. okt. 9. 17:38
 2/30 Gish válasza:
85%

Én most vagyok 21, a kishúgom 4. Ez csak 17, de akkor is elég nagy korkülönbség. Bár, ha úgy nézzük, nővérem és húgom között megvan a 20 év korkülönbség. Persze, tény, hogy nekem édestestvérem a húgom. Személy szerint nyíltan nem problémáznék, ha úgy alakult volna, hogy féltestvérem lenne, de egy értelmes szülőben benne van az, hogy egy féltestvér még sem vérszerinti.

Teljesen úgy sem tudod kihúzni magad a felelősség alól, de én azt javaslom, hogy egyszer ülj le beszélgetni apuddal. Négyszemközt, a csaj nélkül... Hallgassátok meg egymást, s mondjatok el mindent, amit gondoltok erről...

2011. okt. 9. 17:41
 3/30 anonim ***** válasza:
50%
Hát én nem örülnék neki. :D De hál' Isten, nálunk ilyen nem lesz, mert anyámék együtt vannak és apám nem jár más nőhöz. Ki is tekerném a nyakát, ha csinálna valahol zabigyereket.
2011. okt. 9. 17:42
 4/30 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem akadály, felkészülhetsz az anyaszerepre is :) Engem abszolút nem zavarna, sőt 18 éves fejjel én is örülnék egy kistesónak :)
2011. okt. 9. 17:48
 5/30 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, hogy ingyen bébicsőszt látnak benned, meg annak lehetőségét, hogy gond nélkül lepasszolhatják majd a gyereket egy megbízható személynek. Biztos nem gondolnak arra, hogy neked nem ez az ideális időtöltés...
2011. okt. 9. 17:49
 6/30 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon nem örülnék neki, sőt amilyen lobbanékony vagyok még azt is kifejteném, hogy nem tartom testvéremnek, és rám ne számítsanak "dajkálásban".

De nyilván nem ez a helyes reakció :-D

Szerintem szépen üljetek le kettesben és mondd el neki, hogy téged ez hogy érint és mit tudsz/akarsz vállalni a gyereknevelésből.

21 L

2011. okt. 9. 17:51
 7/30 anonim ***** válasza:
91%

Ez egy generációs szakadék,szerintem igy lesz 2 egyke gyereke apádnak.

Én nem örülnék neki.Persze nem hangoztatnám.

2011. okt. 9. 18:01
 8/30 anonim ***** válasza:
69%
Köztünk a tesómmal tizennégy év van, én vagyok a fiatalabb, féltestvérek vagyunk. Igaz, h nem úgy neveltek minket, mint édestestvéreket, de sokszor találkoztunk és nagyon közel álltam hozzá. A tesóm nagyon szeret engem és én is felnézek rá, ő az egyik legfontosabb személy az életemben. Az első emlékeim nagy részében ő van. :) Szerintem ha lesz kistestvéred, legalább annyira dicsőíteni fog, mint én a tesómat. Ha a jó oldalát akarod nézni, nem lesznek testvéri civakodások. XD Sztem egyáltalán nem lesz fura, és hidd el, ha megszületik, akkor imádni fogod, ez tapasztalat, hiszen nekem 16 évesen lett unokahúgom és majd' meghalok érte. :) 16/L
2011. okt. 9. 18:04
 9/30 zkriszti3 ***** válasza:
58%
Megmondanám,hogy ne sózzák rám ,ne arra rendezkedjenek be,hogy én pesztra leszek.Sok ilyen szülőt látok a környezetemben,és ez a tanulás,magán élet rovására megy.Míg ők moziban vannak a fél testvér vigyáz a kicsire,úgy jön le nekem szándékosan használják ki.
2011. okt. 9. 18:04
 10/30 anonim ***** válasza:
75%

Én nagyon örülnék neki.

És szívesen vigyáznék is rá, ahogy szívesen vigyázok a rokon gyerekekre is.

2011. okt. 9. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!