Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért van ilyen tökéletlen...

Miért van ilyen tökéletlen semmirevaló anyám?

Figyelt kérdés

Az a problémám hogy otthon lakok és az anyámnak annyi esze van mit egy 12éves gyereknek. Néha azon gondolkodom hogy elhiszi e a saját hülyeségét amit mond??

Annyi esze és olyan önző hogy állandóan problémákat csinál nekem. Tudja nagyon jól hogy például allergiás vagyok egy pár növényre és még a parlagfüvet hordja haza hogy az gyógyhatású és jó az életani hatása gyógynövény (jelmondettal)

És persze a házba tárolja egy nejlonszatyorba Én meg csodálkozom hogy fulladozok. 2x kidobtam de visszakukázza. :P De állítom maga se tudja hogy hol tárolja mert annyi lom van a lakásban ,hogy a garázsba a kocsim nem fér be és odakint rohad 6 éve. Úgy kell haverjaimnak könyörögnöm hogy valahol had szereljem meg a kocsit ha tönkremegy mert teli a garázsom bútorral.

El akart költözni Anyám annak idelyén a pasasával fel is vásároltak egy rahedli bútort de összevesztek mielőtt házat vettek volna a bútorhoz. A bútorok meg itt maradtak és bukdácsolok bennük naponta 300x Hiába mondom anyámnak hogy dobja ki mert annak a holminak már game-over felháborodotan azzal jön hogy azt még el lehet adni (jó lesz még valamire csak 90% mg kell javítani). (Csak ki a francnak kéne?) Elköltöznék csak még tanulok és anyagilag így is gyérül vagyok nagyon. Meg egy csomó pénzem energiám időm beletettem a házba ablak ajtó csere ilyenek de nemigazán látszik. :(

Közbe úgy lelakja a házat anyám mint a csövesek hiába teszem rendbe. Meg nem is takarít csak ahol a papok táncolnak de ennek az az oka hogy végignézni sok azon a sok apró és nagy és mindenféle dolgon amit begyűjtött nem ,hogy mindig pakolgatni takarításkor. A holmija nagy részét már az idő megette mert helye sincs meg megfelelően se tudja tárolni de el nem adna semmit. Ilyet még nem láttam mit lehet csinálni egy ilyen emberrel? Nektek is bolondok a szüleitek vagy csak az enyém?

Ha kikelek magamból és elmondom a véleményem szarik rá sőt el kezd hőbörögni volt hogy a rendőröket hívta ki rám mert az internet zsinórt kihóztam a falból hogy változtatni kéne az itthoni dolgokon mert ez igy nem élet hogy a cseten pofázik napi 24 órat a ház meg mint a csöves tanya. És nekem meg hátrányom van ezekből mert engem néznek ki és és csajt ide nem volna pofám hozni sem. :(

2011. szept. 10. 12:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%
DOBD KI A SZEMETET ÉS TAKARÍTS KI!!! Szerinted ki takarít? A szentlélek? Ha szégyelled tegyél te rendet! Vigyázz nehogy anyudra üss!
2011. szept. 10. 13:03
 12/17 anonim ***** válasza:
Persze, az emlékeket meg lehet becsülni, de itt szerintem már nagyrészt nem erről van szó, hanem arról a bizonyos "jó lesz az még valamire" felfogásról, ami egy ponton túl már beteges.
2011. szept. 10. 13:11
 13/17 anonim ***** válasza:
12:27 voltam. Előfordul egy bizonyos kor felett ,hogy az ember ragaszkodik a régi dolgaihoz és nem képes megválni tőle. Anyósomék nem igénytelenek, csak nincs szépérzékük. mikor felújítottuk a házat, mindent kicseréltünk és kiraktunk a kamrába régi dolgokat, hogy esetleg egy nyári konyhába még jó lesz, de időnként valahogy visszaszivárognak a dolgok a házba. Egyik nap fürdés közben ahogy gyönyörködtünk az új csempénkben, a férjem megjegyezte, hogy meglátod, a mi leendő gyermekeink ha felnőnek ezt itt mind leverik és mindent kidobnak majd mert akkor ez már sz@r lesz és divatjamúlt. Mi meg majd szomorúak leszünk mert eszünkbe jut mekkora erőfeszítéssel hoztuk rendbe és milyen sok pénzbe került az akkor. Hát ez így működik kérem. Ha nincs terved a házzal, úgy értem ott élj később is, szerintem ne ölj bele pénzt, csak próbálj meg rendet rakni és megtartani amíg ott vagy.
2011. szept. 10. 13:18
 14/17 A kérdező kommentje:

Kösz a tanácsokat. Én is arra gondoltam hogy felesleges beleölni pénzt. Anyám úgyis elherdálja majd. Amúgy titokba dobálom ki azokat a holmikat amit az idő tönkretett. Múltkor például kitakarítottam a fürdőszobát 1 napom ment rá. kidobtam egy csomó ilyen holmit a polcokról hogy üres fogkrémes flakon meg redvás tapreszelő feketévé rozsdásodott szemöldökcsipesz meg ilyen rossz holmikat. Kitakarítottam szépen letakarítottam a tükröt polcokat stb. Kajak ráment a napom. De a végén megállapítottam hogy egészen emberi fürdőszobánk van. Fél óra mulva anyám bement a fürdőbe és örjöngeni kezdett hogy hol vannak azok a holmik amiket. És visszakukázta a 90%át hogy az még jóó! (Persze 10 elhasznált dzsuvás fogkefe az biztos jóó valamire) Mikor legközelebb benéztem a fürdőszobába az élettől el ment a kedvem. szinte mint ha semmit nem csináltam volna az a sok lom ugyanott volt ugyanolyan állapotban.

Arról nem is beszélek hogy a ház az még a nagyanyámé amibe anyám és én élek és anyám egy Ft nem költött rá csak lelakja. Az anyám anya fizeti a rezsijét is mert anyám ha van kedve fizeti ha nincs nem. A kocsim meg azért van mert szívem vágya volt egy jó kocsi de mára már csak egy ócska használtautó. Vidéken lakok és itt busszal nem tudok intézni semmit sem mert 1 nap 2 busz jön. De olyan állapotba van hogy már jövőre nem fog műszaki vizsgát kapni.

Jót derültem azon hogy a németeknél van ilyen műsor hogy kitakarítják a másik házát. Hát it lenne műsor az tuti!! XD Anyám a lomjait az élete árán is megvédei!! :P

2011. szept. 10. 13:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én mit mondjak? Az apósom a megfeketedett száraz kenyereket is tárolja,mondván,hogy "bezzeg 56-ban a börtönben még ezt is megettük volna..sose lehet tudni,lehet hogy egyszer még hálás leszek ezekért"(már a disznó sem enné meg)

Vagy nemrég találtam 1960-ban lejárt fogkrémes tubust.De ki nem dobná,mert ha meleg vízbe teszed,még megpuhulhat a fogkrém és "bezzeg a börtönben még ilyennel is fogat mostunk volna"

A pincébe le sem megyek,mert oda minimum 3 hónap kell,hogy csak az ablakot ki tudjam nyitni..Akkor képzeld el mi lehet ott lent.

De én nem avatkozom bele.Türelmesen minden nap rendet rakok.Arra már rávettem,hogy a dolgait ami számunkra csak lom,de ő ragaszkodik hozzá(kenyerek,régi fogkrém,ezerszer megragasztott tányérok) vigyünk le a pincébe egy dobozban tároljuk..ha kell felhozhatja..Ebbe benne volt,mert végül is nem lett kidobva.Hál istenek nem hozza vissza,neki már az is elég,hogy tudja mindene megvan csak éppen máshol.

A rendre meg ha nem is tudatosan de igyekszik nem nagy kupit hagyni maga után..

Jó tanács:

Legközelebb dobozba pakold,és mond azt anyudnak hogy egy helyre teszitek,és ha ne adj isten szükség lesz rá akkor könnyebben megtaláljátok.A dobozt tegyétek az anyud szobájába,vagy a garázsba/padlásra/pincébe..

UI: A férjem egyik nap viccesen megjegyezte,hogy nem lepődne meg ha édesapja halála után a pince lomtalanításnál német repülőgépet is találnánk azzal,hogy "hátha jó lesz valamire"..

2011. szept. 10. 14:04
 16/17 A kérdező kommentje:
XD oké ez jó ötlet majd megpróbálom. Kb itt is ez a helyzet. Csak akkor pár száz dobozt kell mindössze szereznem... :)
2011. szept. 10. 15:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

mi az hogy visszakukázza? Akkor legyél egy kicsit rafináltabb, és ne a saját kukátokba dobd. (én pl. am i bizalmas papírokat kidobok, azokat kukázta ki anyám 1x, azóta mindig elviszem magammal és máshol dobom ki.)

Biztos nem mindig van otthon. rakj meg egy nejlonzacsit a kacattal és vidd el.

a parlagfűvel is ez a helyzet. vagy dobd a kályhába.

Én nem rég költöztem otthonról... fura hogy mennyi kacatom volt nekem is... Pl az ember elrakja a kopott biciklialkatrészeket, hogyha hétvégén bedöglik a járgány akkor legyen kéznél, meg volt egy csomó nejlonzacsim is.Meg kopott szerszámok.

A fele cuccomat különböző megfontolás szerint kidobáltam

Azért a kopott fogkefe az tényleg durva.

Parlagfűre visszatérve ha allergiás vagy rá, és ő hazahordja, akkor veszélyezteti az egészségedet. Ez akár valamilyen hivatalos intézkedést is megalapozna, bár nem vagyok jogász.

2011. szept. 10. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!