Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit szóltok a katara névhez?

Mit szóltok a katara névhez?

Figyelt kérdés
Ázsiai név(az utolsó légidomár című rajzfilmben halhattátok), ha lesz egyszer lányom lehet hogy ezt a nevet adnám neki. Nektek tettszik? Mit gondoltok róla?
2011. szept. 1. 14:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Meséből, filmből vett nevet soha nem adnék a gyermekemnek. Ki fogják csinálni a többiek ez miatt.
2011. szept. 1. 14:17
 12/26 anonim ***** válasza:

Katarakta, katéter, katasztrófa, katartikus, csupa durva hangzású (és némelyik jelentésű) szó, amik azonnal beugrottak rá.

Sokan adnak figyelemfelkeltő nevet, pláne a japán meg kínai mánia most nagyon dúl, de akkor is ronda a hangzása. Nagyon, de nagyon ronda.

2011. szept. 1. 14:18
 13/26 anonim ***** válasza:
Nekem személy szerint nem jön be. A katana(=szamuráj kard) jut eszembe róla, és túl sok számomra benne az "a"(főleg így egymás után), de úgyis te döntesz végül. :)
2011. szept. 1. 14:20
 14/26 A kérdező kommentje:
Látom eléggé vegyesek a vélemények:) Számomra egyébként nem tűnik annyira idegennek a név, hiszen olyan mintha a kata és a tara nevet kevernénk. Ráadásul ezt lehet becézni magyarosan, pl katika, vagy kata.(szerintem jobban hangzik mint a dzsenifer vagy szasa, de ismerek johny nevezetű embert is) Én ha a névre gondolok egy magabiztos és kedves lány jut az eszembe. Egzotikus név az igaz, de nem nagyon.
2011. szept. 1. 14:44
 15/26 anonim ***** válasza:
jajj nagyon rossz ötlet "túl különleges" nevet adni, mindegy hogy hangzik. szerencsétlen gyereket folyton cikiznék. habár te tudod milyen nevet adsz neki, de nem biztos hogy meg fogja köszönni
2011. szept. 1. 16:32
 16/26 anonim ***** válasza:
ha nagy leszek a lányomnak a Satsuko nevet akarom adni:D
2011. szept. 1. 18:45
 17/26 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik. Ritka, és komoly hangzású. Bár én a gyerekemnek a Teodolinda és Szevetláná nevet szeretném adni, ha lesznek. Én nagyon szeretem a ritka neveket.
2011. szept. 2. 07:51
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Manapság több a ritka név, mint a normális. Ma mindenki feltűnősködő nevet akar a gyerekének, csak ott hibázzák el, hogy egy Máté különlegesebb már mint egy Kikutsomitsukomamochu.
2011. szept. 2. 11:34
 19/26 anonim ***** válasza:
kata, katika, katarika, kataratika XD
2011. szept. 2. 22:11
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van csak ez a nagy különleges(külföldi nevek) névadási divat, vagy máshol is pl. Japánban az István, Angliában a Béla néven gondolkodnak az ottani jövőbeli szülők? :D:D
2011. szept. 3. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!