Mit szóltok a katara névhez?
Figyelt kérdés
Ázsiai név(az utolsó légidomár című rajzfilmben halhattátok), ha lesz egyszer lányom lehet hogy ezt a nevet adnám neki. Nektek tettszik? Mit gondoltok róla?2011. szept. 1. 14:01
11/26 anonim válasza:
Meséből, filmből vett nevet soha nem adnék a gyermekemnek. Ki fogják csinálni a többiek ez miatt.
12/26 anonim válasza:
Katarakta, katéter, katasztrófa, katartikus, csupa durva hangzású (és némelyik jelentésű) szó, amik azonnal beugrottak rá.
Sokan adnak figyelemfelkeltő nevet, pláne a japán meg kínai mánia most nagyon dúl, de akkor is ronda a hangzása. Nagyon, de nagyon ronda.
13/26 anonim válasza:
Nekem személy szerint nem jön be. A katana(=szamuráj kard) jut eszembe róla, és túl sok számomra benne az "a"(főleg így egymás után), de úgyis te döntesz végül. :)
14/26 A kérdező kommentje:
Látom eléggé vegyesek a vélemények:) Számomra egyébként nem tűnik annyira idegennek a név, hiszen olyan mintha a kata és a tara nevet kevernénk. Ráadásul ezt lehet becézni magyarosan, pl katika, vagy kata.(szerintem jobban hangzik mint a dzsenifer vagy szasa, de ismerek johny nevezetű embert is) Én ha a névre gondolok egy magabiztos és kedves lány jut az eszembe. Egzotikus név az igaz, de nem nagyon.
2011. szept. 1. 14:44
15/26 anonim válasza:
jajj nagyon rossz ötlet "túl különleges" nevet adni, mindegy hogy hangzik. szerencsétlen gyereket folyton cikiznék. habár te tudod milyen nevet adsz neki, de nem biztos hogy meg fogja köszönni
16/26 anonim válasza:
ha nagy leszek a lányomnak a Satsuko nevet akarom adni:D
17/26 anonim válasza:
Nekem tetszik. Ritka, és komoly hangzású. Bár én a gyerekemnek a Teodolinda és Szevetláná nevet szeretném adni, ha lesznek. Én nagyon szeretem a ritka neveket.
18/26 anonim válasza:
Manapság több a ritka név, mint a normális. Ma mindenki feltűnősködő nevet akar a gyerekének, csak ott hibázzák el, hogy egy Máté különlegesebb már mint egy Kikutsomitsukomamochu.
19/26 anonim válasza:
kata, katika, katarika, kataratika XD
20/26 anonim válasza:
Nálunk van csak ez a nagy különleges(külföldi nevek) névadási divat, vagy máshol is pl. Japánban az István, Angliában a Béla néven gondolkodnak az ottani jövőbeli szülők? :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!