Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Adnátok a József nevet a...

Adnátok a József nevet a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Ha a családodban, és párod családjában is majdnem az összes felmenőt (apát, nagyapát) így hívják, adnád ezt a nevet azért, hogy továbbvidd a hagyományt?
2011. aug. 20. 14:45
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
91%
hehe:) ha a szüleim hagyományát folytattuk volna akkor most Mari lennék:D
2011. aug. 20. 20:58
 22/41 ava87 ***** válasza:
73%
Csak másodiknak. Valahogy nem bírom elképzelni, hogy a gyerekemet Józsinak szólítsam. De abban simán benne lennék, hogy ez legyen a második neve. Ha viszont csak elsőnek lehetne adni, akkor biztos nem. Sok ilyen régi(es) név van, ami tetszik, pl. a János, azt simán adnám, de a József nagyon nem jön be. Valamiért egy pattanásos kamaszfiú jut róla eszembe.
2011. aug. 20. 21:08
 23/41 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nyugodtan folytasd a hagyományt!! Az első fiúgyermek mér ne kaphatná az apja nevét? Majd a második gyereknek lesz más neve...Ez az egyéniség dolog is nagy hülyeség, pl. apám és nagyapám is teljesen más személyiségek, pedig ugyanaz a keresztnevük.

Ja és a József nevet sokféleképp lehet becézni, kisebb korában Dodinak, Dodónak, Józsikának stb. lehet hívni.

Am 7 éves öcsémet is így hívják.

2011. aug. 21. 10:38
 24/41 anonim válasza:
80%

Ne haragudj meg, de nekem a Dodóról a Jégkorszakos idióta madarak jutnak az eszembe :D

"Elszállt az utolsó tojónk!"

(Egyébként meg nem értem hogy lesz a Józsi-ból Dodi, illetve Dodó. Még soha nem hallottam ezt.)

2011. aug. 21. 12:50
 25/41 anonim válasza:
93%

Én nekem csak rossz emlékeim vannak ezzel a névvel kapcsolatban,amik nagyon elszomorítanak. Én ezt a nevet úgy kerülöm ahogy van. Személyes vélemény. Szerintem amúgy is olyan gorombán hangzik.

hogy mi történt: egy ilyen nevű fickó karcolta meg a kocsinkat,na meg egy ilyen nevű fickó él anyámmal akit ki nem állhatok:( Szerintem a Dávid elég lenne neki :)

2011. aug. 21. 19:03
 26/41 ava87 ***** válasza:
100%
Szerintem nem hangzik hülyén, hogy mondjuk Kispiricsi Dávid József. Úgysem kell nem hivatalos helyeken mindkét nevét használnia, de amúgy sem furák egymás mellett. Végül is mindkettő bibliai név, szóval elég régi. Nem olyan, mintha mondjuk Dzsasztin József lenne :)
2011. aug. 21. 19:28
 27/41 anonim ***** válasza:
68%

A legtöbb kismama egy "különleges egyedi" nevet próbál adni a csemetéjének.

Azután amikor a fél óvodát meg az iskolát így szólítják,

marhául meglepődik...

Nyugodtam add neki a József nevet és lehet, hogy egyedül őt fogják így hívni majd az egész környéken.

2011. aug. 24. 20:31
 28/41 anonim válasza:
33%
A hagyományról annyit, hogy a vezetéknevet úgyis az apjáét kapja, azt meg tovább viszi mivel fiú lesz! Meg gondolj abba bele, mármost kicsit furi név, mi lesz 20-30 év múlva mikor neki lesz majd gyereke? Ő is kötelezőnek fogja érezni,h ne szakítsa meg a családi hagyományt? Én levenném ezt a kötelezettséget a válláról! Máshol hallottam, h eleinte a nagyszülőknek nagyon nem tetszik a szülők által választott név, de pár nap, meglátják az apróságot és teljesen megbarátkoznak a névvel, mert úgysem az lesz a lényeg!
2011. aug. 24. 21:34
 29/41 anonim ***** válasza:
72%

A Józsefnek a Joci becézése nekem kifejezetten tetszik. Volt ilyen nevű osztálytársam, sosem csúfolták érte.

Szerintem sokkal rosszabb a Timóteusz, Achilles, Márió, Nikolasz, Ronaldó, Miron, Fernández és a többi, manapság felkapott külföldi név, hogy csak néhányat említsek. Abba is gondolj bele, hogy a fiú fel fog nőni, családos apa lesz. Mi hangzana jobban? Józsi bácsi bácsi vagy Felicián bácsi?

2011. aug. 24. 22:31
 30/41 anonim ***** válasza:
56%

Bocsi, előző voltam, kétszer volt a "bácsi" szó.

Ezt meg egy másik kérdéshez írtam, ahol ciki neveket gyűjtöttek:

Óvodában dolgoztam. Volt Bódi Miron Felicián, Lakatos Timóteusz, Váradi Achilles, akinek a nővére Aphrodité. Ott volt a kis satnya Váradi Nikolasz: háromévesen hozta a kedves szülő az óvodába babakocsiban tolva, a gyerek 1, azaz EGY szót sem tudott kimondani, és kérdezte a gondos édesanya, hogy mikor kezdheti a gyermekét szilárd táplálálékra szoktatni? Mert még a banánt is összeturmixolva kapta... Egy fakockát nem tudott felemelni, annyira nem voltak kifejlődve az izmai...

Volt még Gáspár Szebasztián (így, "magyarosítva") Dzsenifer, Renátó, Zeusz, Ronaldó, meg még egy adag különlegesség, ami most hirtelen nem jut eszembe.

Ezekhez képes a Józsi kínos? :-)

2011. aug. 24. 22:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!