Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Adnátok a József nevet a...

Adnátok a József nevet a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Ha a családodban, és párod családjában is majdnem az összes felmenőt (apát, nagyapát) így hívják, adnád ezt a nevet azért, hogy továbbvidd a hagyományt?
2011. aug. 20. 14:45
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Én is második névként adnám.
2011. aug. 20. 14:59
 12/41 anonim ***** válasza:
94%
Kit érdekel a hagyomány? Az a gyerek egy önálló emberi lény lesz, nem pedig a nagypapa/apuka folytatása. Nem adnám ezt a nevet, mert nem tetszik. De pl. a férjem neve tetszett, de mégsem akartuk ezt a fiunknak, mert ő nem egy második fejezet, hanem egy önálló személyiség. És az a külön névvel kezdődik.
2011. aug. 20. 15:00
 13/41 anonim ***** válasza:
Nem adnám, mert nem tetszik.
2011. aug. 20. 15:06
 14/41 A kérdező kommentje:
Igen, ebben is van igazság, hogy ő egy teljesen külön személyiség lesz, nem a nagypapa vagy az apuka folytatása! (Ezt nagyon jól megfogalmazta a 15: 00-s válaszoló.) Valószínű, hogy akkor második névnek fogja megkapni. Viszont az nem hangzik nagyon furcsán, hogy pl. XY Dávid József? Mert szerintem így rosszabb, mint hogy XY József.
2011. aug. 20. 15:09
 15/41 anonim ***** válasza:
18%
Legyen csak József, nincs abban semmi szégyen, ha a gyerek a szülő folytatása. Miért akar mindenki ilyen fene nagy egyéniség lenni? A nevétől még lehet az, sőt ne a neve tegye azzá.
2011. aug. 20. 15:12
 16/41 Tubarózsa ***** válasza:
56%

Szia! Nekem ha lesz fiam a második kereszt neve lesz József. Nekem tettszik ez a név, de csak azért lesz a második neve, mert páromat is igy hivják és nem akarom h teljesen ua legyen a nevük.

üdv 21N

2011. aug. 20. 16:13
 17/41 anonim ***** válasza:

Nálunk nm "divat" h folytatása (hagyomány) legyen a családban egy név. Szerintem fel sem merült így családon belül, legalábbis úgy vettem észre más nevet kapnak a gyerkőcök.

Nekem nm is tetszik, nm is adnám a gyerekemnek, meg ez fel sem merült bennem!

2011. aug. 20. 16:31
 18/41 anonim válasza:

Szia!

Csak egy érdekesség. Én falun élek, és itt még a "régi szép időkben" szokás volt, hogy a szülő - nagyszülő után nevezzék és a "csemetét".

Így nálunk most a fiatal felnövekvő generációt "kis"-nek nevezik. Írok néhány fiktív nevet, hogy el tudd képzelni: "kisPisti" "kisKati" "kisZsuzsa" "kisJani". Természetesen a szülőket rendre "öreg"-ezik.

Szerencsére én kilógok a sorból, hál' Istennek :D

De ha nem szeretnéd hogy a gyerekedet rendre becézgessék, szerintem inkább ne úgy nevezd el ahogy a felmenőket. Legalább is én nem tenném... Jó gondolkodást a dolgon! ;)

2011. aug. 20. 16:47
 19/41 anonim ***** válasza:
91%
Anyumat majdnem meg is szólták érte anno, hogy miért nem lettem "kisXY" (XY anyu neve) Pedig városon laktunk mindig is.
2011. aug. 20. 17:22
 20/41 anonim ***** válasza:
91%
NEEEEm!
2011. aug. 20. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!