Nem birják már az idegeim. Mit csináljak?
Nekem is van családom és a tesomnak is.együtt élünk a szüleink házában.de már elviselhetetlenek.a 4 éves lányuk iszonyat mennyire neveletlen és hogy ennyi idosen amiket csinál...!!!
Számlákat alig akarják fizetni,mindent nekem kell.a gyerekeim nem tudnak kimenni játszani sem amikor ök itthon vannak.már kiakasztoak ettol a bezátsàgtol a gyerekeim.ők se birják igy és én sem.az idegeim már lassan felmondják igy a szolgálatot.Teljesen leélték a hàzat amig nem laktam itt,felujitani nem hagyja,eladni meg nem tudom ebben az állapotban!albérletre 3 gyerekkel meg nincs lehetőségem.nem birom tovább!mit csináljak?tudnátok tanácsot adni?ha volt/van vki hasonló helyzetben mit tenne/tesz?

Ne hagyd magad kihasználni!
Amennyiben nem fizetik a számlát, lehet közölni vele, hogy te nem tartod el a családjukat, vagy fizetik a felét, vagy költözzenek.
Esetleg fizeted a számlát, de cserébe lemond a saját házrészéről. Később meg simán kirakod.
Ugyanolyan jogaitok vannak, olyan nincs, hogy a gyerekeid nem mehetnek ki játszani. Miért nem? Semmi közük hozzá, mit csinálnak, és ők se szóljanak bele a ti gyerekeitek nevelésébe. Gondolom, te se szólsz bele az övébe.
Egy ingyenes jogi tanácsadásra is elmehetnél, hogy egy ebben jártas ügyvéd mit tud tanácsolni ilyen helyzetre.
Legvégső esetben az lenne a megoldás, ha eladnátok a házat, feleznétek, és megy mindenki, amerre lát. De jó, ha előtte tényleg megkérdezel egy ügyvédet, ne az legyen a vége, hogy még te fizetsz rá erre is.
Annak járj utána, hogy a házat lehet-e társasházzá nyilvánítani, kell hozzá külön vízóra, villanyóra, ez biztos. De ebben az esetben el tudod adni a te részedet is, és nem kell fizetni a számláit, a közműveket viszont csak neki kapcsolják le, neked nem.
Hogy mit csinál a gyereke?én nem tudom,hogy lehet ilyenre nevelni vagy ennyire nem nevelni egy gyereket!
Csak példa,hogy a páromhoz ugy ment oda a kislány,hogy a párom ült a konyhában és a kislány megfordult lehajolt és h kukizza meg stb.a fiaimnál is probálkozott már ezzel,olyanokat mond,hogy szereti a kukit stb.az anyja meg vigyorog az egészen.én meg hiàba szolok rá,csak fintorog!a lakásajtot majd kiszakitja ugy ůvőlt és ràngatja ha nem engedi ki az anyja.ha nem engedem be hozzánk vmiért akkor meg lefekszik az ajto elé aztàn rugdossa.az apja elevel nem neveli,nem engedi h rászoljon vki stb. A kislány ha pisilnie kell és kint van csak fogja magàt lehuzza a bugyit azt pisil.ami mèg nem is olyan vészes,de pont a homokozohoz?!Nem tudom igy kiengedni őket.nekem is lenne dolgom,de mindig ott kell ulnôm nehogy vmi bajt csinàljanak!:(
Jogilag vszinüleg nem tudok tenni semmit.örülhetek h itt vagyok.azt már kideritettem Tesom nincs rajta a tulajdoni lapon,de ettől mèg szerzödés van arrol,hogy haszonélvező.és mivel ez erősebb,ezért h mamám szavaival éljek:örülhetek,hogy van teto a fejem fölött és nem tesz ki tesom az utcára!
A másik,mint irtam eladni nem tudom ebben az àllapotban,nagyon leélték,de felujitani nem hagyta.most meg már ugy vagyok vele semmi értelme.2 hete festettünk ki.2 nap mulva a kislány a folyosòn fogta és kifelé szaladva végighuzta a filceit!:(((
Ugy érzem nem birom tovább.hiába erőlködök és probálok változtatni mindig falba ütközök!nem tudom hogyan tovább!:(

Amikor mamám meghalt, apukám testvére beköltözött a házába, és kizárta belőle aput.
Apu elment ügyvédhez, kihívták a rendőrséget, akik tanúsították, hogy ott lakik.
Onnantól neki kellett minden rezsit, költséget fizetnie, és mivel nem engedték be aput, kérhette, hogy adják el a házat.
Ilyen az ügyvéd felajánlja, hogy x időn belül ki kell fizetnie a másik félt - aput -, vagy ha nem ki kell költöznie, és el kell adni. Ha nem akarják, vagy tudják eladni, akkor árverezik.
Nálunk árverezték, és még jobban jártunk, mintha kifizették volna.
Esetleg menj el egy ügyvédhez, és kérj tőle tanácsot. Ne hagyd, hogy kihasználjanak, mert a számlákat később rajtad fogják behajtani!

Én is azt tanácsolnám, keress meg egy ingyenes jogsegély szolgálatot, hátha tudnak érdemben tanácsot adni. Egyébként ez borzasztó, nem irigyellek! Megvan a véleményem a mamáról is!
Ha másképp nem megy, tényleg el kéne gondolkodni az elköltözésen. A saját nyugalmatok érdekében. Míg tönkre nem megy a házasságotok ez miatt.
Már keresem,hogy hol lehetne tanàcsot kérni.igen,ettől én is nagyon félek,mert már egyszer miattuk nemrég majdnem vége lett a hàzassàgunknak!:(
Félek,ha nem törtènik valami akkor már késő lesz!

Költözni már mi is szerettünk volna,de Győrben nem igazán adnának ki lakást 3 gyerekes családnak.már sok embert hivtunk,de amint meghallottak hogy 3 gyerek van azzonnal elköszöntek(néha még azt sem) és letették!
Nem hinném h sok időm van várni,de ha nem kell sokáig akkor megkeresem a családsegitösöknél.köszi az eddigieket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!