Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért fél a férjem a gyerekvál...

Miért fél a férjem a gyerekvállalástól?

Figyelt kérdés

7 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt élünk.

A baráti társasághoz képest anyagilag nagyon jól állunk. Van egy használt autónk, ami nem a legújabb márka, de egyik helyről a másikra eljutunk vele. Van egy 2 és egy 2,5 szobás lakásunk, összesen 3 millió hitellel. Most költözünk a nagyobba, hogy kiadhassuk a kisebbet.

Pénzügyi gondjaink nincsenek, mindketten dolgozunk. Nem mondom, hogy sokat keresünk, de évekkel ezelőtt meghúztuk a nadrágszíjat, és azóta is tartjuk hozzá magunkat. Valahogy megszoktuk, hogy nem élünk luxusban, csak a legszükségesebbeket vesszük meg.

Ha viszont a gyerekvállalás kerül szóba, a férjem teljesen bepánikol, mondván, miből fogunk megélni.

Nem értem a félelmét, mert nincsenek, soha nem is voltak nagy elvárásaim, és máshol 4-en, 5-en élnek annyi pénzből, amennyi a férjem fizetése. Ráadásul annyi babaruhát, holmit kaptunk ajándékba célzásképpen, hogy nem is kell majd a bútorokon kívül semmit vennünk.

Pénteken megyek dokihoz szűrésre, és kérdeztem, írassak-e fel terhesvitamint. Azt mondta, még ráérünk vele, majd jövőre.

Ha kérdezem, mi a baj, teljesen kikészül. Egyszer azzal jön, hogy az anyagiak, máskor azzal, hogy a baráti társaságban még senkinek nincs babája, és nem akar első lenni.

Ő 30, én kicsivel kevesebb vagyok.

Sosem voltunk azok a bulizós fajták, inkább az otthoni filmnézés, olvasás, vagy kirándulás kapcsolt ki bennünket.

Félre ne értsetek, nem erőltetni akarom, csak szeretném tudni az igazi okát! Adjatok tanácsot!

Szerintetek mitől félhet valójában, és hogyan tudnám a félelmeit elűzni?

2011. máj. 3. 15:04
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

15:31! Pontosan leírtad. Nekünk is megvan minden, ami kell. Nem akarunk mostanában semmi újat venni, van tartalékunk a hitel ellenére. Annyi pénzt raktunk félre, hogy akár egy év munkanélküliséget is simán kihúzunk így mindenféle támogatás nélkül.

És mégis azt hallgatom, hogy az anyagiak így, az anyagiak úgy. Mert még nincs elég pénzünk, mi van ha ez lesz, mi van ha az lesz.

Elhiszem, hogy nagy rajta a teher, mert úgy érzi, egyedül kell megkeresnie a pénzt hármunkra. De én kapni fogom a gyedet, családit, ami nem túl sok, és már most is munka mellett is ékszerek készítésével tolom feljebb a családi büdzsét! És elmondtam neki ezerszer, nem egyedül kell eltartania a gyereket, hanem nekünk, együtt, közösen.

2011. máj. 3. 15:43
 22/26 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem az a baj h attól fél nem tudná hogy kezelni a helyzetet.A pénz mint te is mondtad buta kifogás.Ne is akard megérteni.De sok kommentelőnek is igaza van.Ha szeretne annyira amennyire te őt egy percig nem lenne kérdés hogy akarja e.

Ha segít valamit akkor elmondom hogy én 20 éves vagyok másfél éve vagyok együtt a barátommal,és volt egy kis ilyedelem nem rég hogy lehet becsúszott a baba.A legtöbb férfi pánikba esett volna és valószínű rosszúl reagálta volna le.De a párom 25 évesen volt annyira érett hogy azt mondta ő lenne a világ legboldogabb embere ha tényleg lenne gyerekünk,és mindent megtenne hogy meglegyenek a szükséges anyagi dolgok .

Én ekkor jöttem rá h ő az igazi.Ha a szerelmed valban komolyan gondolja veled,akkor nem gyerekeskedne,és nem keresne kifogásokat.

Mindenképp ülj le és beszéld meg vele.Figyelj azért oda hogy ne tűnj túl erőszakosnak.Kedvesen mond el hogy az anyai ösztönök dúlnak benned és vágysz a közös gyermekre:)

Remélem segítettem:)

2011. máj. 3. 15:53
 23/26 anonim ***** válasza:
41%

"mondtam a férjemnek, ha nem akar velem családot, elmegyek... (ezt gondolta zsarolásnak ez az egyszerű lélek)"

Nő vagyok, de nekem is zsarolásnak tűnik.

Ha nekem ezt mondaná a szerelmem, nagyon kész lennék. Tehát nem azért szeretne engem, mert én én vagyok, hanem mert van egy terve (gyerek), és kellek hozzá, hogy végrehajtsa. Mert ha én nem vállalom, van más, aki vállalja. Mindenki pótolható, de épp a szerelemben/szeretetben lenne az a lényeg, hogy úgy érzed, a másik pótolhatatlan.

2011. máj. 3. 15:57
 24/26 anonim ***** válasza:
78%
Én meg férfi vagyok (15:29), és nem tartom zsarolásnak, ha egy nő 14 év után, 33 évesen azt mondja, hogy akkor most válassz.
2011. máj. 3. 18:20
 25/26 anonim ***** válasza:
70%
18.20-as, te egy nagyon értelmes ember vagy. 14 év után, 33 évesen én sem gondolnám zsarolásnak. Egy 2 éves kapcsolatban, 20 évesen igen. És ha még elhúzta volna az időmet mondjuk 7 évig? És 40 évesen kiderül, hogy semmi esélyem már szülni? Ébresztő már, akik ezt zsarolásnak értik!!
2011. máj. 3. 18:38
 26/26 anonim ***** válasza:
50%

OFF: köszönöm :))

ON: 20 évesen, 2 év után én is annak tartanám.

2011. máj. 3. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!