Miért fél a férjem a gyerekvállalástól?
7 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt élünk.
A baráti társasághoz képest anyagilag nagyon jól állunk. Van egy használt autónk, ami nem a legújabb márka, de egyik helyről a másikra eljutunk vele. Van egy 2 és egy 2,5 szobás lakásunk, összesen 3 millió hitellel. Most költözünk a nagyobba, hogy kiadhassuk a kisebbet.
Pénzügyi gondjaink nincsenek, mindketten dolgozunk. Nem mondom, hogy sokat keresünk, de évekkel ezelőtt meghúztuk a nadrágszíjat, és azóta is tartjuk hozzá magunkat. Valahogy megszoktuk, hogy nem élünk luxusban, csak a legszükségesebbeket vesszük meg.
Ha viszont a gyerekvállalás kerül szóba, a férjem teljesen bepánikol, mondván, miből fogunk megélni.
Nem értem a félelmét, mert nincsenek, soha nem is voltak nagy elvárásaim, és máshol 4-en, 5-en élnek annyi pénzből, amennyi a férjem fizetése. Ráadásul annyi babaruhát, holmit kaptunk ajándékba célzásképpen, hogy nem is kell majd a bútorokon kívül semmit vennünk.
Pénteken megyek dokihoz szűrésre, és kérdeztem, írassak-e fel terhesvitamint. Azt mondta, még ráérünk vele, majd jövőre.
Ha kérdezem, mi a baj, teljesen kikészül. Egyszer azzal jön, hogy az anyagiak, máskor azzal, hogy a baráti társaságban még senkinek nincs babája, és nem akar első lenni.
Ő 30, én kicsivel kevesebb vagyok.
Sosem voltunk azok a bulizós fajták, inkább az otthoni filmnézés, olvasás, vagy kirándulás kapcsolt ki bennünket.
Félre ne értsetek, nem erőltetni akarom, csak szeretném tudni az igazi okát! Adjatok tanácsot!
Szerintetek mitől félhet valójában, és hogyan tudnám a félelmeit elűzni?
15:13! Erről már beszélgettünk. Mondta, hogy milyen jó lesz levinni a játszótérre, meg megtanítani focizni. Ha pedig lány lesz, amikor tini lesz, bezárja a szobába, hogy ne zsonghassák körbe a fiúk :)
Csak tudni szeretném, mi az igazi indok, hogy ne rágódjak rajta.
Ha kérdezem, az-e a gond, hogy nem élte ki magát, akkor menjen bulizni, de nem akar, mert ő ehhez már öreg :)
15:11-es!
Mi is ugyanígy voltunk a volt nejemmel, ő mindenáron gyereket akart, én pedig nem! Azt a pénzt amit megkerestem nem akartam a gyerekre költeni, hanem inkább magunkra(nyaralás és egyéb dolgok.) Ő is azt mondta, hogy márpedig neki kell gyerek. Én nem hagytam magam zsarolni, és elhagytam őt!
Teljesen normális dolog, ha egy nő közel a 30-hoz gyereket akar. Ketyeg a biológiai bomba, vagy mi. :)
Azt sem tartom rendkívülinek, ha egy férfi 30 évesen nem kész az apaságra (én sem voltam, és sok ismerősöm sem).
még van időd, 5 év múlva sem leszel öreg a gyerekvállaláshoz, az a kérdés, hogy a férjed akar-e egyáltalán gyereket tőled.
30 évesen volt egy barátnőm, akivel sok éve együtt voltunk, arra gondoltam, vele lesz családom, majd, valamikor, de sose éreztem azt, hogy eljött az ideje. Végül semmi nem lett belőle.
Aztán évekkel később a feleségemmel 1 év után összeházasodtunk, következő évben megszületett az első, most várjuk a másodikat.
Próbáld meg őszintén tisztázni a férjeddel, mit akar valójában. Ha csak éretlen még, várj. De lehet olyan is, hogy nem látja benned a gyerekei anyját.
Nálunk is hasonló volt a helyzet! Mondjuk nálunk a férjemen nagy a nyomás, mert édesapámék nagyon jól állnak (nem kertelek, gazdagok)! Kocsit, házat kaptunk.
A férjem várni akart,hogy mindent meg tudjon nekünk adni! Pedig így is több van, mint ami sok embernek. Csak ő elég maximalista. Ezen többször össze is durrantunk, mert úgy láttam,hogy ő soha nem fogja azt mondani, hogy oké, ez már elég! Aztán elbeszélgettünk. Elmondtam neki,hogy azért valljuk be, de szórakozásra rengeteget költünk. Állandóan megyünk valahova. Nyilván, ha meg lesz a baba, ez kb. a felére, negyedére redukálódik,mert örülünk, ha alhatunk!:) Ott már rengeteg pénzt tudunk kiszorítani. Nem beszélve arról, hogy most havi 50 ezer körül félre tudunk rakni!
Azt is elmondtam neki,hogy nagyon ritka,hogy elsőre összejöjjön a baba, vannak akik éveket várnak rá és én 30 előtt szeretném megszülni az elsőt. Meg,hogy nálunk 5ször rosszabb körülményekre vállalnak gyereket! Nem rábeszélni akartam, csak leültünk és megbeszéltük pro-contra. Aztán ráhagytam. Rá két napra odajött,hogy akkor ne védekezzünk!:) Első hónapban sikerül, 8 hetes vagyok!:)
15:19
2 éve nem utaztunk el sehova, csak az országon belül. Előtte elmentünk világot látni, már nem akarunk utazni.
Ez nem zsarolás, nem álltam elé, hogy válasszon, és egy darabig nem is fogok.
Sajnálom, hogy te zsarolásnak fogtad fel. Remélem, ő boldog lesz nélküled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!