Mivel foglalkoztak a szüleink (vagy éppen a nagyszüleink) a szabadidejükben?
Én már a dédszülő kategóriába tartozom. Fiatal korunkban hétköznap olvastunk,kézimunkáztunk. a fiúk faragtak,vagy kártyáztak(nem pénzben).
Szombaton-vasárnap táncolni mentünk,moziba,cukrászdába,vagy délután sétálni a Fő utcán a barátnőkkel.
Télen pedig a rokonság összejárt beszélgetni.
Soha nem unatkoztunk. A 60-as évektől már néztük TV-t is. De ekkor is elég sokszor jártunk össze baráti családokkal.
Volt,hogy a vendéglátás csak zsíros kenyér és egy liter bor volt. De ezen senki nem akadt ki.
Névnapokon természetesen komolyabb menü volt. A gyerekek pedig játszva megtanulták a vendéglátás illemszabályait.
Igaz,hogy a vendéglátás nem került a havi fizetésünkbe,mint manapság.
Sokszor volt a városban színházi előadás,vagy a munkahely szervezett valahova kirándulást. Szabadság alatt pedig valamelyik szakszervezeti üdülőbe mentünk,vagy IBUSZ-szal egy külföldi útra.
De nyáron sokszor mentünk erdei túrákra is.
Tartalmasan töltöttük a szabadidőnket,mi is és a gyerekeink is.
Én 25 F vagyok, egy kis faluban nőttem fel. Volt TV-nk, aztán semmi extra, de nem kötött le már gyerekkoromban sem.
Gyakorlatilag ebédelni meg aludni jártam haza, egész nap a falut jártam haverokkal, bunkereket építettünk az erdőben,háborúsat játszottunk, bicóztunk, fociztunk egész délutántól kezdve sötétig, mamáméknál voltam, temetőben nagyon szerettem járkálni, néha gyümölcsöt loptunk :), szóval eseménydús egy élet volt. Csak sajnálni tudom a mai fiatalokat a sivár életükért.
szerintem sem időhöz kötött. az én gyerekeim se nagyon néznek tévét és ülnek a gép előtt. (mint ahogy én sem)
sportolnak, barátokkal vannak,sokat olvasnak, kirándulnak, gyakran csak feljönnek barátaik és beszélgetnek hajnalig.
szerintem ez attól függ,hogy ki mit tanult otthon,kinek mi a fontos.
Gondolom, az unokáknál hitelesebben tudom elmondani, én mivel foglalkoztam szabadidőmben. A Tv adások megkezdéséig.
Rádióhallgatás /Szabad-Európa, Amerika-hangja, Noviszád/. Rádióépítés /detektoros, majd csöves. Fotózás, előhívás-nagyítás. Repülőmodellezés, sportrepülés, ejtőernyőzés. Tenisz, pingpong, biliárdozás. Télen síelés, nyáron fürdés, pecázás a Balatonon. (ott nőttem fel).
a nagyszüleim már egész kicsi koruktól segítettek otthon meg a földeken. vigyáztak a kisebb testvérekre, velük játszottak, ha volt idejük.
anyum is segített a nagyszüleimnek, mivel volt egy boltunk, ahol elkélt a dolgos kéz :D
szabadidejében a barátnőivel sétált, fotózgattak, sportoltak, pasiztak ;)
én most vagyok 23, gyerekkoromban bringáztam, lementünk a Dunára, a kertben hintáztunk, a homokozóban főzőcskéztünk a barátnőmmel. csodálatos gyerekkorom volt, a tv sosem érdekelt, és videojátékaim sem voltak.
nita0126 válasza:
Kedves nita, nem Sárpataki vagy véletlenül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!