Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Egy önsajnáltató, bántalmazó,...

Egy önsajnáltató, bántalmazó, soviniszta pasinak mivel lehet a lelkére hatni?

Figyelt kérdés

Annyira fáj, hogy apám fel sem fogja mennyire bántalmazó személyiség, és azt se, mennyi 30 éve nem gyógyuló sebet okozott. Hisztis is, meg úgy van vele neki több joga van általában mint másoknak. Gyerekkorom szörnyű emlékeinek egyik főszereplője.

sok éve nem láttam, most beteg lettem emiatt megint találkoztunk, de rosszul esik az, amennyire nem is érzékeli mennyi embert tett tönkre. Van tesóm aki vele él akivel szeretném tartani a kapcsolatot, de apám elmebaja miatt, ő nem életképes apu nélkül, mindig együtt vannak, még amikor osztálykirándulás volt akkor is ment.

2011. ápr. 11. 10:29
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

akkor nem a lelkére hatni, hanem mi a gyengéjük.

egyiket felismertem, betegesen gyerekesen várják az elismerést és a csodálatot

2011. ápr. 13. 12:59
 22/26 anonim ***** válasza:
54%

Más emberekre nem tudsz hatni, ahogyan nekik sem szabadna rád hatniuk. Tudom, miről beszélsz, nekem is ptsd-m volt/van a gyerekkori bántalmazások miatt, hosszú terápia, öngyilkossági gondolatok rendszeresen. Végül kijöttem belőle, én úgy gondolom, végül felnőttem végre.

Én azt mondom, hogy annyit tudsz tenni, hogy felfogod, hogy az ég világon semmi, de semmi közöd ahhoz az emberhez, és megszakítod vele a kapcsolatot, vagy nagyon felületesre csökkented. Nem szabad ott keresni a szeretetet, ahol nincs feléd. Valószínűleg ez nem fog megváltozni soha. Azzal, hogy rá pazarlod az energiádat és az idődet, olyanoktól vonod meg, akik megérdemelnék, aki valóban szeretnek téged.

Nézz apádra úgy, mint egy hisztis kisgyerekre, mert ő az. És bánj is vele úgy. Szeresd úgy, mint egy gyereket. Ne várj tőle olyat, amit nem tud megtenni, ha egyszer lelkileg éretlen. De TE felnőhetsz.

A testvéreddel való kapcsolattartás: Ezen is végigmentem, és még most is küzdök vele, de a lényeg, hogy mindenkivel személyesen tartsd a kapcsolatot, soha ne apádon keresztül. Biztos van mobilja a testvérednek, hívd azon, őt, személyesen. Ha hozzájuk mész, mert a testvéreddel akarsz találkozni, hívd őt előtte, és ott vele töltsd az időt, ne az apáddal. Töltsd vele az időt házon kívül, hívd el magadhoz stb. Neki is jót tesz majd, hogy kicsit apádtól függetlenül létezhet, néhány órára legalább.

Sok szerencsét neked, nagyon nehéz utad van, de ezt kell végigjárni. A végén meglátod, hogy megéri.

Ha még nem olvastad, olvasd el ezt a könyvet: Susan Forward: Mérgező szülők.

2011. ápr. 13. 14:07
 23/26 anonim ***** válasza:
Kifordított erőspaprikát kell neki az ánuszába dugni. Az elér a lelkéig. Ha majd kijött a kórházból.
2011. ápr. 13. 22:39
 24/26 A kérdező kommentje:
Nincs mobilja tesómnak, még az emailját is az apja írja. (felismerem a stílust és láttam hogy diktál az apja amikor ír az anyjának)
2011. ápr. 13. 22:46
 25/26 anonim ***** válasza:

Ha a testvéred tartani akarja veled a kapcsolatot, akkor meg fogjátok találni a módját annak, hogy sikerüljön. Ha viszont ő nem akarja, akkor ne erőltesd.

Apáddal ne foglalkozz, örülj neki, hogy nem kell már vele élned. Bocsásd meg neki amiket tett ellened, szabadulj meg a sértődöttség terhétől, mert ez mérgezi meg az életedet. Kezdj új életet, amiben nincs benne és kész.

2011. ápr. 14. 14:45
 26/26 A kérdező kommentje:
Nincs benne a mindennapjaimban megbocsájtani meg nem fogok, csak nem magamat büntetem azért amiért egy szemét bünöző, bántalmazó.
2011. ápr. 14. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!