Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Egy önsajnáltató, bántalmazó,...

Egy önsajnáltató, bántalmazó, soviniszta pasinak mivel lehet a lelkére hatni?

Figyelt kérdés

Annyira fáj, hogy apám fel sem fogja mennyire bántalmazó személyiség, és azt se, mennyi 30 éve nem gyógyuló sebet okozott. Hisztis is, meg úgy van vele neki több joga van általában mint másoknak. Gyerekkorom szörnyű emlékeinek egyik főszereplője.

sok éve nem láttam, most beteg lettem emiatt megint találkoztunk, de rosszul esik az, amennyire nem is érzékeli mennyi embert tett tönkre. Van tesóm aki vele él akivel szeretném tartani a kapcsolatot, de apám elmebaja miatt, ő nem életképes apu nélkül, mindig együtt vannak, még amikor osztálykirándulás volt akkor is ment.

2011. ápr. 11. 10:29
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Anyukád nem tud beavatkozni, hogy a tesóddal tartsd a kapcsolatot?
2011. ápr. 11. 10:36
 2/26 anonim ***** válasza:
53%
azzal lehet a lelkére hatni, ha a szemébe mondod az igazságot! ez sok embert észhez térített már, biztos meg fog sértődni, de el is fog gondolkodni hidd el.
2011. ápr. 11. 11:21
 3/26 A kérdező kommentje:

Már el lett neki mondva sokminden, akkor úgy csinál, mintha vagy hazudnék vagy eltúloznám, vagy meg se történt volna, vagy mintha meg se hallaná, arról nem is beszélve, hogy bármikor kikattanhat és félek, hogy bántana megint.

Hárít, mellébeszél félrebeszél, hazudik, ha olyan dologról van szó amiben hibás.

2011. ápr. 11. 11:25
 4/26 A kérdező kommentje:
Féltesóm, külön élnek pár évtizede. Anyámat tönkretette pár év alatt, egy életre.
2011. ápr. 11. 11:28
 5/26 anonim ***** válasza:
nekem apám hasonló egy fazon, ha elmondtam neki a véleményem, meg sem hallgatott, csak mondta mondta a magáét, tehát a falnak beszéltem, és persze nem is emlékezett fontos dolgokra sem utána. Így szépen összeszedtem a gondolataimat és egy 2 oldalas levélben megírtam neki. Azt el tudta többször is olvasni, át tudta gondolni, nem tudott közbeszólni, félbeszakítani és úgy érzem, hogy lett hatása.
2011. ápr. 11. 11:32
 6/26 A kérdező kommentje:

Írva is lett neki, de lehet az lesz még csak attól félek akkor tesómmal se tudom tartani a kapcsolatot, mert szimbiózisban élnek, szó szerint (öcsémet is tönkreb.szta de ő legalább nem boldogtalan, mint Anyu, csak nem ebben a világban él teljesen)

Majdnem 10 évig nem láttam.

2011. ápr. 11. 11:37
 7/26 anonim ***** válasza:
53%

Most lehet bunkó leszek,de én gyaníttom hogy már felnőtt ember vagy és ahelyett hogy apukáddal foglalkozól élhetnéd a saját életed és meglátod a dolgok könnyebben alakulnak!

Őt megváltoztatni nem fogod tudni,ezért neked tovább kell állnod és nem foglalkozni vele,mert ha egész életetben a múlt árnyékában élsz és azzal foglalkozol hogy jaj milyen rossz volt nekem a gyerek korom,akkor így az életed is olyan lesz amilyen akkor,mert itt bocsi hogy ezt mondom de itt te vagy az aki sajnáltatja magát és amig azt teszed és az apukádra hárittod hogy neked milyen rossz volt a gyerek korod,addig a jelenlegi életed is egy kínszenvedés lesz!Le lehet hurrogni és pontozni,de ez a nagy igazság és ezt tapasztalatból mondom!!Ezen mindenki átfog menni és át is megy és a legtöbben a szüleiket hibáztatják hogy jaj de rossz nekem,18 éves kora után az ember már felnőtt ember és at ő döntései határozzák meg az életét,ami volt az elmúlt őt már nem változtatod meg!!Egyet tehetsz mnnél kevesebb kontaktus vele és éled a saját életed és nem siránkozól hogy jaj a szemét apám tönkre tette az életem!Bocsi ha durvára sikeredett a hozzászolásom,de a tapasztalat beszélt belőlem....

2011. ápr. 11. 11:39
 8/26 A kérdező kommentje:

Apám tényleg durva volt, az apja pedofil volt és amikor megtudta mi történt csak elkezdett engem 6 éves koromban perverznek nevezni, hogy ennyire szexualizált vagyok. Azért kicsit érdeklődj azelőtt, hogy leírsz olyat, hogy mindenki a szüleit szidja.

Meg olyanokat mondott amikor festékes lett a lábam, szintén ennyi idős voltam kb. hogy lehet le kell nyúzni a lábamról a bőrt miatta, de ha az nem elég le kell vágni a lábamat.

Rákos lettem, esélyesnek tartom, hogy az ilyen lelki dolgok miatt is.

És én segítséget kérek, hogy ezt hogy lehet feldolgozni, szerintem is az lenne a legjobb, ha ezeken túl lehetnék, de hogyan? Könnyű leírni, hogy legyél túl.

Gyerektartást se adott, közben meg szidta a nagycsaládos egyedülálló rokkantnyugdíjas anyámat, hogy milyen pénzsóher, pedig csak félelemből nem merte perelni a gyerektartásért.

2011. ápr. 11. 11:50
 9/26 anonim ***** válasza:

ma 11:39-es vagyok!

Én megértem hogy problémád van és hogy rossz dolgokon mentél keresztül,de én úgy gondolom hogy ha az ember mindig ezen töppreng akkor soha nem jut elöbre az életben és soha nem lesz boldog!Az élet nem habostorta és mindenkinek vannak problémai,de amig így gondolkodsz addog nem fogsz elöbbre jutni!A problémát meg ne itt a gyakorikérdéseken keresd,hanem akkor keressél fel egy szakembert aki segítt neked ebben!

Keménynek kell lenni mert ha nem elatposnak mint a férget,előre nézzél és ne hátra mert ha csak hátra nézel és panaszkodaz az életed továbbra is egy pokol lesz!Tapasztalatból mondom ahogy már írtam,az én szorimat nem írom le mert nem ide tartozik,de csak egyet mondok ha így folytatod akkor nem jutsz elöbbre és soha nem talál meg a boldogság,azért meg kell küzedened,akármi is történt veled akkor!Neked ezt osztotta a sors hogy ezzel megküzdjél és ebből kimászol,meglásd jobbra fordulnak a dolgok,de ez csak is rajtad múlik és nem az apukádon és se senki máson!Lehet síránkozni és sajnálkozni és töprengeni hogy de rossz volt akkor,de mivel ezt már nem tudod vissza csinálni,csakis előre kell tekintened és arra koncetrálni hogy minnél boldogabb és gondtalan életet teremtsél magadnak!

Amúgy javaslok egy szakembert ha egyedül nem megy!

2011. ápr. 11. 12:11
 10/26 anonim ***** válasza:

Azért kicsit érdeklődj azelőtt, hogy leírsz olyat, hogy mindenki a szüleit szidja.

Oké oké szídhatod!!De kérdem én,akkor te azzal megoldod a problémát és boldogabb leszek?????Szerintem kurv.ára nem!!!

Ne foglalkozzál apáddal és még ne is gondolj rá!Ne félj majd elnyeri méltó büntetését!!!

Tudom nehéz ez,de ha elindulsz egy úton és teszel azért hogy jobb legyen az életed meglátod hogy le sem fogod sza.rni az apádat!

2011. ápr. 11. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!