Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tegyek hogy békén hagyjana...

Mit tegyek hogy békén hagyjanak már végre minket?

Figyelt kérdés
Hogy is kezdjem? Van egy nagy diófánk, de még annyira nem túl sok diónk szokott lenni rajta, mert még csak másfél éve a mienk a ház. Én nagyon sokszor sütök diós süteményt, itthon jobban csak az megy. Főleg karácsonykor kell sok dió, meg aztán anyukámékat is én látom el dióval. A sógoromék mindig jönnek, mikor tudják hogy már van dió. Összeszedni soha nem segít senki,de nekik mindig adnom kéne, mert hát nagyon drága a dió, meg ugye a sógoromék. Igaz hogy soha nem is foglalkoztak velünk, párommal a tesója főleg nem. Úgy vagyok vele hogy amit nem használok el diót, természetes hogy anyukáméknak adom. Mindig ezzel jönnek a sógoromék hogy én milyen irigy ember vagyok, meg hogy sajnálom tőlük stb. Mivel tudnám őket erről leszoktatni hogy ne kéregessenek meg hogy ne járkáljanak a mi nyakunkra ha valami éppen kell nekik? Azt hozzátenném, ha nekünk kell segítség valamibe akkor csak az én családomhoz fordulhatunk.
2011. febr. 23. 11:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

Baaanyeekk...

Röviden?

Sz@rjál rájuk! Mondd meg nekik hogy nyavajogásról és a bömbölésről már óvódás korban ILLIK leszokni. Vagy kérdezd meg: oké, ha adok diót, ti mit adtok érte cserébe? (rögtön befogják majd a pof_ájukat)

Hosszabban?:

- mondd meg nekik hogy Te ezeket a diókat el fogod adni, mert kell neked/nektek a pénz (nyafizzz egy sort, hogy sok az áramszámla stb), de ha nekik kellene, akkor szívesen adsz nekik 10% engedményt...(és akkor legalább jó fej leszel:))

- Mondd azt nekik ősszel (mindig szedd össze a lepotyogott diókat) hogy a fa elkapott egy betegséget, és most alig volt rajta. Amit meg TE ÖSSZESZEDTÉL A SZABADIDŐDBEN (Ezt nagyon nyomd meg, mikor mondod) azt pedig nem vagy hajlandó odaadni.

- hirdess szedd magad akciót, a legalkalmatlanabb időben mondd nekik azt (ősszel, amikor tudod hogy programjuk lesz), hogy jöhetnek szedni diót... (pl csütörtök délután) ha ezek után nyafognak, mondd azt hogy Te megadtad a lehetőséget nekik (nyisd szét a tenyeredet, és vágj olyan képet hogy sajnálod ) , hogy szedjék össze maguknak, de AKIKNEK BÜDÖS A MUNKA, az helyett nem fogsz görcölni.

- Mondd meg nekik hogy csakis BARTELL akcióba adod (tehát valamit valamiért)

- mondhatod azt is, hogy a szomszéd emésztőgödre ősszel kiöntött (a lehullott diókra) így inkább kidobtátok az összes diót, minthogy a szomszéd végtermékét csócsáljátok

- mondhatod azt is hogy a kis sötét bőrűek meglátogattak titeket az éjszaka folyamán és ellopták (vagyis felszedték)...

- vagy a szomszéd cicája átjött hozzátok és összepisilte az összes diót XDDD

ÉS VÉGÜL:

DUGD EL A LE/felSZEDETT DIÓT, ÉS MÉG AZT IS TAGADD LE HOGY LENNE DIÓFÁTOK, MONDD AZT HOGY AZ VOLTAKÉPPEN CSERESZNYEFA CSAK DIÓNAK ÁLCÁZZA MAGÁT XDDD

2011. febr. 23. 12:22
 12/15 anonim ***** válasza:
nincs mese, ne legyél ilyen jószívű, a mai világban már nem sokra mész vele :/ mond meg neki hogy szedjen össze egy vödörnyit, törje meg magának, és agyő.. de akkor se vigyen sokat, elvégre a tiétek a fa.. nekem sincs pofám elvinni mamámék elől ami nekik terem (pedig többször volt hogy a kocsiba pl csak a sofőr fért be annyi cukkini termett - nem vicc - és mégis csak 2-3at kértem hogy legyen mit enni otthon, pedig ők aztán nagylelkűen adják nekünk, de mégis legyen már bőr az ember képén!) az tuti hogy én az arcukba mondanám hogy mekkora sóherek..
2011. febr. 23. 12:31
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ennek annyit mellé beszélni. Mond meg nekik, hogy nem tartozol vele, ők sem adnak neked semmit, még egyéb segítséget sem, így le is út fel is út vége az ingyen cirkusznak. Nevárjanak Tőled semmit, ezzel nem tartozol. Adjál annak aki megérdemli. Mond meg nekik őszintén. Gondolom megértik.
2011. febr. 23. 12:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Vagy még eszembe jutott olyan kérdés is, hogy ha nagyon elkezdenének nyavajogni és mindennek elhordani, azért mert nem adsz nekik, akkor kérdezz rá:

"Miért is érné meg nekem hogy adjak nektek a diómból? "

"Nekem abból mi hasznom származna?"

És ha szükséges folytathatnád:

Ti mit adtatok nekünk legutóbb???

2011. febr. 25. 08:23
 15/15 anonim ***** válasza:
12:22! Király vagy! Szét röhögtem magam!
2011. febr. 25. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!