Mit tegyek hogy békén hagyjanak már végre minket?
Azért néha adhatsz nekik is, ne csak anyukádnak. DE. Nehogy te szedd össze nekik. Mondd meg, hogy jöhetnek, de nekik kell összeszedni. Nekünk rengeteg barackunk szokott lenni, szintén rájár a rokonság, barátok (na, azért pénzt is ajánlanak érte, általában nem fogadjuk el), de maguknak szedik. Meg lett nekik mondva, hogy van bőven, jöhetnek, de hozzanak vödröt és szedjék maguknak. Ez a minimum szerintem.
Ha meg nagyon sajnálod tőlük, akkor szedd össze magadnak, rakd el, és ha kérik a diót, mondd meg, hogy nincs.
Mit kell ezen problémázni? Megmondod nekik, hogy szedd magad akció van, kapnak vödröt, amit összeszednek, az övék. Megmondod nekik, hogy ha nem tetszik, nincs dió. Ennyi.
Nálunk is van rengeteg gyümölcsfa, főleg a cseresznyén szokott sok lenni, mindenkinek meg van mondva a családban, hogy lehet vinni nyugodtan, ha leszedik. Semmi gond nincs belőle soha.
Én sem értem, miért csinálsz belőle magadnak problémát. Nem segítenek nektek semmiben, miért is várnának tőletek bármit is?! Ti gondozzátok a fát, te szeded a diót stb. vagyis a tied. Azt csinálsz vele, amit akarsz, annak adod, akinek akarod.
Ha már annyira jószívű vagy, hogy adsz, akkor szedjenek maguknak. Bár, én megmondanám az aktuális bolti árat, ha kell így vihetik, ha nem, nem. Elvégre te ebből pénzt is kereshetnél...
Nem kell mindig, mindenkinek megfelelni, főleg nem olyanoknak, akik egyébként tesznek rátok nagy ívben. Ha nem tetszik, arrébb lehet menni.
Én ilyenkor alkalmazom a következőt:
"Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten!"
Ha ilyen szemetek, ne engedd, hogy kihasználjanak. Állj a sarkadra, és közöld, nem adsz, mert neked a SAJÁT diódból nem marad. Vegyenek ők maguknak.
adnék...bolti áron...nem tetszik vegyen máshol...
ő sem segit,te miért tennéd?
Egyszerűen vállald fel magad! "Igen, én irigy vagyok, te meg önző disznó vagy, mert elvárnád, hogy én adjak neked, miközben te soha nem segítesz, amikor nekünk van szükségünk arra!" -ennyi. Ha tiszta a víz a pohárban, rögtön át lehet rajta látni. Nem muszáj nektek egymással jópofizni az csak opcionális lehetőség.
Végül is tényleg sajnálod tőlük. Nincs abban semmi rossz. Én is sajnálnám a helyedben. persze, hogy én is szívesebben adom annak, akire én is számíthatok cserébe. Ez teljesen természetes, az meg, hogy mit gondolnak, kit érdekel? Ha egyszer így se meg úgy se vagytok jóban, akkor nem mindegy? Sőt, még jobban is jársz, hogy nem kell majd állandóan ezeket hallgatnod tőlük. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!