Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a véleményetek az: Anna,...

Mi a véleményetek az: Anna, Olívia, Orsi, Dóri, Alíz Viki nevekről?

Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 11:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Az Olíviát és az Alízt imádom, az Anna is nagyon szép... a Dóri mint becenév nem tetszik-Dorottya vagyok, és gyűlölöm, ha Dóriznak, főleg, ha elnyújtják az óóó-t, nem tetszik a hangzása. Az Orsi sem rossz, a Viki nem tetszik.
2011. febr. 10. 12:40
 12/24 anonim ***** válasza:
Az Olívia a kedvenc nevem!
2011. febr. 10. 15:35
 13/24 anonim ***** válasza:
31%

- Anna: egyszerű, szép, de túl gyakori.

- Olívia: aranyos és szép, jól hangzik. Persze ez függ a vezetéknévtől is.

- Orsi: nem tetszik, a becézetlen formája sem.

- Dóri: egyik kedvenc nevem, legjobb barátnőm is így hívják, a bérmanevem is a Dóra egyik alakváltozata.

- Alíz: szép név.

- Viki: nem tetszik, szintén tucat, mint az Anna.

De azzal egyetértek, amit a 12:36-os írt, hogy sokkal szebb, mint az idegenhangzású (sorozatokból vett) divatnevek.

2011. febr. 10. 15:56
 14/24 anonim ***** válasza:
34%

Anna:Tényleg gyakori, de ha nagyon tetszik akkor 2. névként nagyon szép lehet

Olívia:Szép név, de szerintem nem annyira magyaros és ezért nem tetszik

Orsolya:Az én lányomat is így hívják most 1 éves és nagyon sokan dícsérik.Szerintem nem tömegnév és szerintem szép magyar név

Dóra/Dorottya:Szerintem ez kicsit ronda név(bocsánat akit így hívnak) Rossz emlékeim is vannak ezzel a két névvel kapcsolatban

Alíz:Szerintem kicsit kutyanév és kicsit túl gyerekes

Viktória:Szép komoly név

2011. febr. 12. 19:10
 15/24 anonim ***** válasza:
79%

Alíz a kislányom neve. Nagyon tetszik, nem kutyanév.

Tetszik még a felsoroltak közül az Olívia és a Dóra.

A többi is szép. A lányomnak nem adnám az Anna nevet, mert túl gyakori.

Érdekesség, hogy mikor született a lányom 4-en voltunk egy szobában a szülészeten. Mindegyik kislányos anyuka volt, ezekkel a nevekkel: Alíz, Orsolya, Olívia, Maja

2011. febr. 17. 00:18
 16/24 anonim ***** válasza:
Az Anna nekem nagy kedvencem. A nagyobbik lánykám Júlianna, a kissebbik Hanna lett. Így mindekettő nevében benne van. :-)
2011. febr. 19. 15:29
 17/24 anonim ***** válasza:

Anna: szép név, csak mostanság az egyik leggyakoribb. Én nem szívesen adnék olyan nevet a gyerekemnek, ami ilyen nagyon nagyon felkapott.

Olívia: ez nagyon tetszik, egy nagyon kifinomult, stílusos lányt képzelek ehhez a névhez, félhosszú sötét hajjal.

Orsi (Orsolya): akit ezzel a névvel ismerek, azok mind tök jófej lányok. Nekem tetszik ez a név, és olyan jó kimondani, hogy Orsi.

Dóri (Dóra): Jó kis név ez is, de nem tartozik a kedvenceim közé, nekem ez egy kicsit már túl egyszerűnek tűnik. De én szeretem a kicsit ritkább neveket. Van aki meg nem, szóval kinek hogy. Nem csúnya név ez, ezt is jó kimondani, főleg úgy, hogy Dorka.

Aliz (nem hosszú i-vel kell írni): ez nem tetszik. Ehhez egy nagyon nyafka, kényeskedő lányt tudok csak elképzelni, aki ráadásul még butus is.

Viki (Viktória): ez nagy kedvenc, esélyes lett volna, ha lányom születik. Az tetszik benne, hogy így, hogy Viktória, olyan elegáns, nőies, klasszikus. Úgy meg, hogy Viki, kimondottan vagány, belevaló név.

2011. ápr. 9. 21:06
 18/24 anonim ***** válasza:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 02-10 11:59

Az Anna egyáltalán nem magyar név, csak mára teljesen meghonosodott, de amúgy "Az Anna női név közvetlenül a héberből átvett név, héber formája Channá, Hanná (חַנָּה)."

2011. ápr. 9. 21:10
 19/24 anonim ***** válasza:

Anna:engem is így hívnak és igazából nincs bajom a nevemmel,szerintem szép és minden vezetéknévhez illik,de hát bárhol járok,beleütközök egy druszába,amúgy engem mindenki Panninak hív,amit szeretek,szinte nem is ismernek Annaként engem:-),gazdagon lehet becézni az Annákat ez pozitívum

Olívia:sztem különleges név,nem biztos,hogy adnám a gyerekemnek,de egyedinek érzem

Az Orsolya meg a Viktória nekem nem tetszik,ráadásul egyik se ritka név.

A Dóra nem rossz,de sztem is gyakori ez is+annyira nem is tartom szépnek.

Alíz:na ez bizony különleges név,talán ezt se adnám a gyerekemnek de jópofának találom

Én az egyedibb neveket szeretem,mint ezekből kiderült.:-)

2011. ápr. 10. 11:08
 20/24 napietus ***** válasza:
nekem mindegyik tetszik, szerintem szép nevek.
2011. ápr. 10. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!