Mi a véleményetek az: Anna, Olívia, Orsi, Dóri, Alíz Viki nevekről?
- Anna: egyszerű, szép, de túl gyakori.
- Olívia: aranyos és szép, jól hangzik. Persze ez függ a vezetéknévtől is.
- Orsi: nem tetszik, a becézetlen formája sem.
- Dóri: egyik kedvenc nevem, legjobb barátnőm is így hívják, a bérmanevem is a Dóra egyik alakváltozata.
- Alíz: szép név.
- Viki: nem tetszik, szintén tucat, mint az Anna.
De azzal egyetértek, amit a 12:36-os írt, hogy sokkal szebb, mint az idegenhangzású (sorozatokból vett) divatnevek.
Anna:Tényleg gyakori, de ha nagyon tetszik akkor 2. névként nagyon szép lehet
Olívia:Szép név, de szerintem nem annyira magyaros és ezért nem tetszik
Orsolya:Az én lányomat is így hívják most 1 éves és nagyon sokan dícsérik.Szerintem nem tömegnév és szerintem szép magyar név
Dóra/Dorottya:Szerintem ez kicsit ronda név(bocsánat akit így hívnak) Rossz emlékeim is vannak ezzel a két névvel kapcsolatban
Alíz:Szerintem kicsit kutyanév és kicsit túl gyerekes
Viktória:Szép komoly név
Alíz a kislányom neve. Nagyon tetszik, nem kutyanév.
Tetszik még a felsoroltak közül az Olívia és a Dóra.
A többi is szép. A lányomnak nem adnám az Anna nevet, mert túl gyakori.
Érdekesség, hogy mikor született a lányom 4-en voltunk egy szobában a szülészeten. Mindegyik kislányos anyuka volt, ezekkel a nevekkel: Alíz, Orsolya, Olívia, Maja
Anna: szép név, csak mostanság az egyik leggyakoribb. Én nem szívesen adnék olyan nevet a gyerekemnek, ami ilyen nagyon nagyon felkapott.
Olívia: ez nagyon tetszik, egy nagyon kifinomult, stílusos lányt képzelek ehhez a névhez, félhosszú sötét hajjal.
Orsi (Orsolya): akit ezzel a névvel ismerek, azok mind tök jófej lányok. Nekem tetszik ez a név, és olyan jó kimondani, hogy Orsi.
Dóri (Dóra): Jó kis név ez is, de nem tartozik a kedvenceim közé, nekem ez egy kicsit már túl egyszerűnek tűnik. De én szeretem a kicsit ritkább neveket. Van aki meg nem, szóval kinek hogy. Nem csúnya név ez, ezt is jó kimondani, főleg úgy, hogy Dorka.
Aliz (nem hosszú i-vel kell írni): ez nem tetszik. Ehhez egy nagyon nyafka, kényeskedő lányt tudok csak elképzelni, aki ráadásul még butus is.
Viki (Viktória): ez nagy kedvenc, esélyes lett volna, ha lányom születik. Az tetszik benne, hogy így, hogy Viktória, olyan elegáns, nőies, klasszikus. Úgy meg, hogy Viki, kimondottan vagány, belevaló név.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 02-10 11:59
Az Anna egyáltalán nem magyar név, csak mára teljesen meghonosodott, de amúgy "Az Anna női név közvetlenül a héberből átvett név, héber formája Channá, Hanná (חַנָּה)."
Anna:engem is így hívnak és igazából nincs bajom a nevemmel,szerintem szép és minden vezetéknévhez illik,de hát bárhol járok,beleütközök egy druszába,amúgy engem mindenki Panninak hív,amit szeretek,szinte nem is ismernek Annaként engem:-),gazdagon lehet becézni az Annákat ez pozitívum
Olívia:sztem különleges név,nem biztos,hogy adnám a gyerekemnek,de egyedinek érzem
Az Orsolya meg a Viktória nekem nem tetszik,ráadásul egyik se ritka név.
A Dóra nem rossz,de sztem is gyakori ez is+annyira nem is tartom szépnek.
Alíz:na ez bizony különleges név,talán ezt se adnám a gyerekemnek de jópofának találom
Én az egyedibb neveket szeretem,mint ezekből kiderült.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!