Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Lehet ugyanúgy szeretni a...

Lehet ugyanúgy szeretni a saját és a mostohagyereket?

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 18:58
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
20%

"Én örökbefogadott vagyok. Több, mint 40 évig nem tudtam erről,"

Bocsánat, hogy ilyet kérdezek, de ez hogy lehet? Hogy nem tűnik fel valakinek, hogy a (nevelő)szüleire nem hasonlít (én pl. nagyon nagyon hasonlítok a szüleimre, le se tudnám tagadni, szemszín, forma, arcforma, testalkat, stb.) anyukámról jó pár kép is készült terhesen pl., ráadásul ott vannak a családtagok, hogy-hogy nem szólja el egyik sem magát, hivatalos okiratoknál a születési név.

2011. febr. 4. 19:57
 32/36 anonim ***** válasza:
38%
a férjem első házasságábol született kislány velünk él 14éve ,és ezelőtt 7 évig azt hittem ,hogy ugy szeretem mintha saját gyerekem volna,mert 1éves korától mi neveljük.7éve született egy közös gyerek és még soha senkinek nem mondtam de igazán anya csak akkor lettem.imádom a lányomat is de a saját fiammal teljesen más szeretet született a szivemben
2011. febr. 4. 22:19
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Örökfogadott vagyok: Nem tűnt fel, hogy nem hasonlítunk, mert érdekes módon volt köztünk hasonlóság, de több ismerősöm is van, akivérszerinti gyerek, mégsem hasonlít a szüleihez. Titkosan fogadtak örökbe, ilyen esetben minden , még a születési anyakönyvi kivonat is új, minden adat az örökbefogadó szülők adatai, semmilyen adat nincs a régi életből.

Amikor én gyerek voltam, még nem fotózták a terhes anyákat, az akkori erkölcsi szabályok, illem, stb. még azt sem tette lehetővé, hogy a terhességről beszélgessenek. A rokonok, akik tudták (csak gondolom, mert én erről azóta sem beszéltem velük, mióta megtudtam), voltak olyan intelligensek, hogy nem mondták volna el nekem, feltételezem, a szüleim erre megkérték őket. Nálunk pedig nagyon nagy a családi összetartás, meg a szeretet. Feltételezem, hogy még az unokatestvéreim sem tudják, mivel csecsemőkoromban fogadtak örökbe, tehát valószínűleg ők már csak azt tudták, hogy én megszülettem a szüleimnek. Nem egy városban éltünk soha, nem voltunk napi kapcsolatban.

2011. febr. 5. 14:45
 34/36 anonim ***** válasza:
Én anya vagyok, és szerintem nem. Az enyémeket a szívem alatt hordtam 9 hónapig. Neveltem és tanítottam őket. Ha jók, tőlem jók, ha rosszak, tőlem azok. Így csak magamat dícsérhetem, okolhatom. Más gyermekével ez nem így lenne. Legalábbis én azt gondolom, nem lennék rá képes. Ezért nem is kezdenék olyan férfival, akimek mástól van gyermeke. Mert képtelen lennék fájdalmat okozni egy gyermeknek, aki semmiről sem tehet.
2011. márc. 12. 22:27
 35/36 anonim ***** válasza:
Igen!
2011. szept. 7. 12:07
 36/36 anonim ***** válasza:

Szerintem nem, legalábbis ezt tapasztalom a környezetemben.

A mostohagyereket elfogadják, de a saját gyermekéhez mintha mindenki jobban húzna. Sajnos sok olyat is ismerek, akik abszolút nem tudták elfogadni a mostohagyereket..

2021. dec. 15. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!