Lehet ugyanúgy szeretni a saját és a mostohagyereket?
IGEN! Tapasztalat… Nekem „mostoha” apám van, és van egy hugom, akinek ő a vér szerinti apja… soha, semmilyen különbséget nem tett közöttünk. Ugyanúgy szeret engem, ugyanúgy nevelt, mindent ugyanúgy megkaptam… Nálunk sosem merültek fel ezek a szavak, hogy mostoha- vagy féltestvér például… Néha, amikor beszélgetek ismerősökkel, rákérdeznek, hogy akkor ő ugye csak a féltestvéred… Én pedig azt válaszolom erre, hogy NEM, ő a testvérem… ugyanígy a mostoha apa kifejezésre… ő az apám… ennyi…
Előfordult például, hogy egy közeli ismerős csak évek múlva jött rá, hogy nem az igazi apám, amikor véletlenül a kezébe került a személyi igazolványom… Persze ez sokmindentől függ… 3 éves koromtól nevelt (most 24 vagyok), ő jött értem az oviba, eljött a szülőikre, együtt mentünk szánkózni, akár ketten is… igazi apa-lánya kapcsolat… és első perctől apának hívom… Ő nevelt fel, és ezért nem számít, hogy nem vér szerinti a kapcsolat… ha az apámról kérdeznek, egyértelműen mindig róla beszélek, sohasem az igaziról… (aki egyébként sosem törődött velem…)
Nekem nevelőanyukám volt, de biztos vagyok benne, h nem szeretett volna jobban, ha az "ő vére vagyok".
És azt is tudom, h sok vérszerinti anyuka meg feleannyira sem szereti a gyermekét, mint ahogy engem szerettek....
Azok szemét szülők, akik gyerekeik között különbséget tesznek, pl fiút jobban szeretik és támogatják.
Ilyen lányok helyében megszakítanám a kapcsolatot avval a szülővel aki ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!