Hogyan és hol kezdhetnék neki a családfám felkutatásának?
Figyelt kérdés
2007. jún. 1. 16:02
1/10 anonim válasza:
Először az idősebb rokonokat kell felkeresni, begyűjteni régi iratokat, fotókat, aztán jöhetnek az önkormányzatok, egyházak, levéltárak megkeresései.
2/10 anonim válasza:
Ha az alapadatok rendelkezésre állnak (az ősök neveit és születési éveit értem ezalatt), amennyiben kék vér is csörgedezik valamelyikük ereiben, a levéltárazás előtt érdemes felmenni a várba, s napijegyet váltani az Országos Széchényi Könyvtárba. Remek genealógia gyűjteményük van, amiben különösen a nemesi és főnemesi családok akár 800 éves hiteles leszármazásai is nyomon követhetők. Akadnak aztán ugyanott különféle címtárak és seregnyi életrajzi jellegű lexikon is, amik sokat segíthetnek.
3/10 anonim válasza:
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelők, házasságok...stb. Állítólag sokat segít. Esetleg egyházmegyei plébánián. Persze ez csak akkor működik, ha feltehetően vallásosak voltak az őseid. Szerintem a protestáns egyházaknak is lehet valamiféle adatbázisuk, ha nem katolikusok vagytok.
4/10 anonim válasza:
Külföldön is keresheted: Ancestry.com erre az oldalra még képeket is rakhatsz. Sőt olyan emberekkel is kapcsolatba léphetsz akik lehet, hogy pont a te rokonodat keresik.
5/10 anonim válasza:
Szerintem is te magad próbálkozz a kereséssel, mert a hivatásos családfakutató cégek 150 ezer Ft a minimum amit elkérnek, ha csak Mo. területén kell kutatni. Határainkon túli kutatás meg még több.
6/10 anonim válasza:
Én úgy fogtam neki, hogy a mamámnál találtam egy csomó születési,elhalálozási,házassági papírokat ezekben sok név volt. Így eljutottam egészen az ükük nagyszüleimig.
7/10 anonim válasza:
Próbálkozz a plébánián is! Ott be vannak jegyezve a keresztelők, házasságok...stb
8/10 anonim válasza:
szedj össze minden régi iratot és keress meg egy szakembert aki családfakutatással foglalkozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!