Hogyan kezdhetnék neki a családfám kutatásának?
Igaz még csak 16 éves vagyok, de szívesen megcsinálnám a családfám, és szeretek kutatásokat is végezni.(Szüleim segítenének természetesen.)
Szeretném megismerni a gyökereimet is, honnan való is vagyok.
Valaki csináltál már családfát, hogyan kezdett neki, és akinek sikeült, megkérném, hogy kommentálja el eredményét és a "sikereit".:D
Még annyit kérdeznék, hogy az én dédszüleim szülei Németországból lettek ide letelepítve, most akkor Németországba kellene eljutnom kutatásra, vagy van Magyarországon dokumentum?:-S
Köszönöm válaszaitokat.:D
Még annyit, hogy nagyon késői születésű gyerek vagyok, és se nagyszüleim, dédieim, bármilyen régi rokonom, alig van.
Ajánlom a myheritage.com oldalt kezdésnek.
keresd fel akár interneten közösségi portálokon rokonaidat, és kérdezősködj, ha vannak szüleidnek testvérei azoktól is, én így hoztam össze amennyit csak lehetett, olyan rokonaimmal, akikkel még sosem találkoztam és ma már az internet segítségével napi szinten beszélünk.
Sok sikert hozzá:)
28/N
Kedves utolsó válaszoló. Te már gyakorlott család-fakutató lehetsz, hogy tudod, el kell látogatni a levéltárba is. Kérlek segíts nekem is!
Az apai nagyanyámat Nyitrán érte a háború. Hogy ki volt a nagyapám, arról a nagyi csak annyit mondott, hogy egy átvonuló katona lehetett, vagy kettő, már nem tudja. És meg is halt már a nagyi. Anyukám, mint háborus menekült, Hollandiában nevelkedett. Mikorra hazajött, szétbombázták az egész családot. Nos valamilyen utonmódon összetalálkozott az "apámmal, és később össze is házasodtak. Nos ez minden. Az apám, a nagyanyám lánykori nevét kapta, mert a fél hadseregről mégsem lehetett elnevezni. Vagyis akkor melyik levéltárat keressem fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!