A Németh, Török, Görög, Horváth, Czigány, Orosz vezeték nevek a származásra utalnak, vagy miért kapták ezeket a vezetékneveket?
21:22-es vagyok.
Nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy a Horváth tipikusan ilyen, vagy olyan családnév lenne. Inkább pont azt írtam, hogy akármi lehet, veled ellentétben, aki kategórikusan kijelentettél valamit, utána meg cáfoltad.
Én keverem a szezont a fazonnal?
2011-01-24 21:27-es hozzá szólásnál Egy hibám hogy a Horváth mellet a már elemezett Némethet sem írtam oda.
A Török, Görög, Horváth, Czigány, Orosz tipikus magyar zsidó nevek. Akárcsak a Weiss, Stahl vagy a Kun.
Míg a Németh és Horváth olyan magyar nevek, amiket sok magyar zsidó viselt. Akárcsak a Kovács vagy a Szabó névek.
Azért mert a Kovács és a Horváth nem zsidó nevek? Az igaz hogy sok zsidó viselte ezeket a neveket de ezek attól még magyar és még tipikus zsidó névnek sem nevezhetőek.
1699-re a Kun vezetéknévvel rendelkezők is szinte teljesen kihaltak (az országon belül a hadügyi helyzetnek rendkívül előnytelen területi elhelyezkedésük a Kunoknak, és harcias mivoltuknak köszönhetően) így a korábbi évben viselőknek nem igen van leszármazottja.
A Weiss-et természetesen a magyarországi Weiss nevűekre írtam. Mellesleg a Belga és Holland SS-ben 5% fölé teszik a zsidók arányát. És Magyarországon a Fehér név a felvidéken jellemzően a német Weiss név elmagyarosodása, csak hogy ez ott több száz évvel ezelőtt történt.
A Weiss neves topik ponttalanságainak javítását most mellőzöm, mert esőránézése is túlmegy a türelmi keretemen, bár van benne igazság. De több a pontatlanság és tévedés. És ami Németországban jellemző arány, az nálunk lévő arányoknál sokszor elhanyagolható. Mellesleg a németországi nevek terén nincs is meg a széleskörű tárgyi tudásom. De magyar vonatkozásában és általánosságban is rettentő durva hibákat véltem felfedezni.
II. József idején Különböző színek névként való felvételénél különböző adókkal jártak együtt, a nemes fémek színeinél ez pontosan meg volt határozva. Amúgy jellemzően a cégtábla színét vették fel névként a híres Rothschild család is átmenetileg egy ideig Grünschild volt, mert akkor a cégtáblájuk is zöld volt.
Sokkal több kohenita zsidó magyarosított Kun-ra mint ahány kun ezt a nevet viselte ráadásul Holokauszt ellenére még több utóddal is rendelkeznek.
Horváth név nemeziségi megoszlásának nyugodtan utána tudsz nézni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárnak olvasó termében, található könyvekben. Pont ott olvastam, több forrásban is hogy nem tipikus zsidó név és a hazai cigányságra is jellemzőbb.
A Singer név amúgy a német református kántor családoknál is feltűnik, persze jellemzőbb a zsidóságra.
Százalékok egyszerű terén egyszerű a helyzet Esélyben az ószövetségi keresztneveket tényleg használtál vezetéknévnek. De ha nem erélyiek az ősök, akkor az ilyen neveket esőkörben még igazolt zsidó származásnak is veszik a Rabbik.
A Weiss és Stahl nevű nem zsidók tényleg léteztek de tipikusan, ha nem is mind de II. József idejére hazánkban kihaltak. Az akkori név felvételnél fontos volt a gyakorlatban, hogy a továbbiakban is elkülöníthetőek legyenek a zsidók, és hogy olyan nevet vegyenek föl, ami nem okoz feszültséget, tehát más nem igen viseli. Erre az akkori zsidóság is erősen hajlott. Megjegyzem a Kun nevűekre is igaz ez a kihalás, de a névmagyarosításban, mégis később lett népszerű név mivel nem német név.
"Fröcsögés"? Még a szó is idegen tőlem.
Ezek után tudod mikor fog ide olyan ember beírni, akinek ez a szakmájába vág.
ELÍRÁS (HIBÁS MÁSOLÁS):A Török, Görög, Horváth, Czigány, Orosz tipikus magyar zsidó nevek. Akárcsak a Weiss, Stahl vagy a Kun. *
A Török, Görög, Czigány, Orosz tipikus magyar zsidó nevek. Akárcsak a Weiss, Stahl vagy a Kun.
Most már kezd elfogyni a türelmem, úgyhogy átmegyek szájbarágósba.
1. Nálad az a fő vonal, hogy mik tipikusan zsidó, vagy magyar zsidó családnevek és pártoskodsz is ezek mellett, csak éppen példát nem hozol rá. Amikor én leírok valamit, akkor az összes eshetőséggel számolok, így kialakul 3-4-5-stb. alternatíva.
2. Látom nem sikerült megérteni, senki nem írta, hogy a Horváth, Kovács stb zsidó származásra utalna... így nyílván nem nevezhető zsidó családnévnek sem. vagy írtam én ilyet? beszúrnád? Ahogy a példában is szerepel, viseltek zsidók is ilyen családnevet, de ez nem feltétlenül függ össze magának a családnévnek az eredtével. Valószínűleg ezért írtam, hogy akárki hordthat akármilyen családnevet. Orlando Bloom, vagy Tim Roth sem zsidó, ezeket a neveiket úgy vették fel, pedig joggal hihetné akárki, hogy ők izraeliták.
3. Szerinted a Kun csalánevet viselők szinte teljesen kihaltak 1699-re. Akkor tessék, itt az 1715-ös összeírás, amiből kihagyták a zsidókat, meg a nemeseket (bár ezeket biztos tudod, hiszen olvastál a témához kapcsolódó dolgokat, vagy nem.): Dorogma (Borsod) - Michael Kun, Kraszna Hurka Várallya (Gömör és Kishont) - Joannes Kun, Adács (Heves) - Michael Kun, Szt Imre (Heves) - Michael Kun, Mindszent (Nógrád) - Franciscus Kun, Nicolaus Kun, Almás - (Abaúj-Torna) - Joannes Kun, Andreas Kun, Salamon - (SzSzB) - Paulus Kun... 2,5 oldalon keresztül Kun nevezetű adózók, ne írkálj már le h*lyeségeket, mert az ember erre figyel fel és ezért posztol a dolgaidra. aztán utána meg úgy viselkedsz még mindig, mintha neked lenne igazad. [link]
4. Weiss... várom a durva hibák felsorolását, 3 egykori vármegye területét kutatom, rögtön az osztrák határ mellett, kíváncsi vagyok miben hibáztam. Nekem hiába írod, hogy mi volt II. József idejében a zsidókkal, mert pontosan tudom... hiába jössz ilyen, olyan adózással a zsidók részéről, meg a Rotschildok említésével.. ha még nem vetted volna észre, akkor itt ugyan arra jutunk, mint akármelyiknél, akárki viselheti. Senkit nem érdekel, hogy a Belgáknál hány % volt zsidó.. 5? igen? ez akkor most téged igazol?
5. Kihaltak. ezt te nagyon szereted használni... közben a kihalt Kun-ra is találtam vagy 50 példát. Írod, hogy azért kaptak ilyen-olyan neveket a zsidók, hogy elkülöníthetőek legyenek, közben azért volt egy olyan módszer, hogy igazolni kellett a származást.. ezt vajon miért hozták létre? csupán név alapján meg tudod állapítani a Stahl, meg a Weiss után, hogy milyen származású? nagyon okos csaj vagy te! mivel szinte eldönthetetlen volt a rendelet után, hiszen a zsidók szinte akármilyen nevet felvehettek. tehát ha a hazai svábság német neveket hordott (már akik nem magyarosodtak el), ill a zsidók is német neveket hordtak és jellemzően olyanokat, amik már amúgy is gyakoriak voltak a svábság körében... Gruber, Bauer, Weiss, Gross, Fuchs, Fischer stb stb.. te ezekből hogy állapítod meg okosoka?! Nézz meg egy top 100-as német családnevekre vonatkozó névlistát, nagy százalékban fedi az ashkenáziak neveit.
6. Mindent idekeversz, új példákat hozol, közben teljesen elkanyarodsz az eredeti témától, ez tudatos?
Amit tipikusan hordanak a zsidók és magyarosított családnevek, azokat már valószínűleg viselték mások is, hiszen volt egy olyan könyv a névmagyarosítások korában, ami segítséget nyújtott ebben. érted, én meggyőzhető vagyok mindenről, de abból nem engedek, ami tény, meg amit tudok. támaszd alá az állításod és el fogom hinni.. ne ilyenekkel gyere, hogy kihaltak.. közben meg találok rá 100 példát. meg ne azzal gyere, hogy menjek el ide, meg oda, aztán nézzem meg magam.. ha nem tudsz valamit igazolni, akkor ez csak ennyi volt. én minden állításomat alá tudom támasztani.
Sem türelmem, sem kedvem sincs veled leállni, óvodázni. Kis fiú. Korom ismerete nélkül "kedvesemen" bizalmasan és ezek ismerete nélkül tévesen szólítottál meg.
Például az egy ezrelékre csökkenést a tudomány már kihalásnak veszi, és ezen lehet sírni.
A II. József féle név felvétel hibáit küszöbölték ki később pont a Szabó, Kovács és más mesterség nevek felvételével és a nemzetiségek névinek felvételével a magyar asszimilációs törekvésű zsidók. Mivel a nevük hiába volt többségében német egyértelműen utal származásukra. Nagyon jó tanúlányok vannak a magyarországi zsidó asszimilációról.
Több évig kutattam, és még sok évig kutatható is lenne.
Az Osztrák határ menti lényegében nem is magyarság, lásd Soproniak névhasználata, jól megtévesztet, azt látom. A Trianont követő döntéssel csatlakoztak a magyarsághoz. De tudjuk, igaz jobbára irodalmi források és emlékiratok alapján hogy a kiegyezést megelőzően teljesen németnek tartották magukat.
Megint össze-vissza írogatsz ész nélkül.
A kort emlegetni egy vitában elég ovis színvonalú dolog, úgyhogy erről is csak ennyit. El is hiszem, hogy kitáncolsz, hiszen könnyebb ezt, mint érdemben válaszolni. Megpróbáltad, nem jött össze. Így van, többségében németek lakta területről van szó... egyébként a városaink polgárságának túlnyomó részét is németek adták elég sokáig (Buda, Kassa, Pozsony, Sopron, Nagyszeben, Brassó, Cell. stb.). Neked ami több évi kutatás, az nálam közelít a 11 felé. "megtévesztet" (idézem), jah. mi tévesztett meg engem? valószínűleg azért kutatom, mert ott éltek az őseim, ebbe mi a megtévesztés te szerencsétlen? istenem.
Én is hibának tartom, hogy a zsidóknak német nevet adtak, aztán utána meg ész nélkül magyarosítottak mindenre. ezzel aztán elérték, hogy mindenkinek futkoznia kellett származást igazoló papírért, mert lehetetlen volt eldönteni, hogy ki kicsoda. pont, hogy nem utalt a név egyértelműen a származásukra.
mindenkinek ajánlom, de főleg neked: [link]
A furcsa lekezelő tegeződést te kezdted.
Városaik lakossága a XIX. században német ajkú ez a tény. De ez közel sem egyen értékű, azzal hogy német csak származású is volt a lakosság. Több keleti nagyváros város nagyon jelentős hányadában vagy nem egyszer többségében zsidó származású lakosú volt. És sok kisebbség is a német nyelvet használta. Hiába a latin volt a hivatalos nyelv II. Józsefig. De Pozsonyban és Pesten is, a magyar lakosság is a német nyelvet használta az utcán otthon meg a magyart. Olvas korabeli naplókat.
Ha már a két szó között sem látod a különbséget, akkor veled van a baj. "jól megtévesztet" és a "megtévesztés". Abban látszik megtévesztettséged, hogy egy kis rész területről vonsz le általános következtetéseket.
Szerencséetlen ki rejtet Web Nazi vagy és Kész.
Hát a szexuális szokásaimnak, mi köze van az a magyar nevek történetéhez, azt nem tudom.
Polgári társadalmakban ezeket nem keverik össze. Én öt évig kint nyugaton életem, lehet hogy (már) nem magyar balkáni a szocializációm.
Itt ti nem vitatkoztok, hanem veszekedtek.
Hát a szexuális szokásaimnak, mi köze van az a magyar nevek történetéhez, azt nem tudom.
Polgári társadalmakban ezeket nem keverik össze. Én öt évig kint nyugaton életem, lehet hogy (már) nem magyar balkáni a szocializációm.
Itt ti nem vitatkoztok, hanem veszekedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!