Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tényleg önző és irigy ember...

Tényleg önző és irigy ember vagyok?

Figyelt kérdés
Az a nagy helyzet hogy nyáron szoktam ültetni,szokott lenni egy kis konyhakertünk. Annyira pici hogy azok a zöldségek amik benne vannak pont csak nekünk elég a párommal. Sógoromékkal egyáltalán nem vagyok jóba,velem nem is beszélnek. Mikor átjönnek hozzánk mindig azon morfondíroznak hogy hogyan kéne belőlünk "kihúzni" egy "kis" zöldséget. Párommal ezen mindig jól összeveszünk, hogy én nem akarok nekik adni. (De egyébként sógornőmnek hobbi telke van,csak éppen tök üres.) A párom mindig azt hajtogatja, hogy én milyen irigy nőszemély vagyok meg stb. Én ezzel úgy vagyok, ha egyszer nem is vagyok jóba velük, meg ha egyszer én kapálgatok meg művelem a kis földemet akkor mért adnék pont nekik? Ráadásul már annyira gondolkozom rajta, hogy idén csináljam e a kertet vagy ne. Komolyan mondom már semmi lelkesedés nincs bennem, pedig idáig szívvel-lélekkel csináltam. Hogy magyarázzam el a páromnak hogy nem minden esetben én vagyok a "rossz". (Legalábbis szerintem.) Mi a megoldás szerintetek?
2011. jan. 17. 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
adj magokat a sógorodéknak, hogy ültessenek maguknak. mivel pont hogy elég nektek az amit ültetsz, szerintem teljesen jól gondolod, hogy nem adsz nekik, főleg hogy nem is vagy velük jóba.
2011. jan. 17. 20:36
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Ez komoly! Szerintem ne adj nekik.

A párodnak mondd meg, hogyha nem tetszik ez a helyzet neki, akkor feszítsetek egy zsineget a kis kerted felezőjére és az egyik felét művelje ő, a másikat te. Az ő részéből annak ad, akinek akar, a tiéd pedig a tiétek. Ha elkezdi művelni a kis földjét, észbe fog kapni, hogy nem olyan vicces más zöldségével "dobálózni".

Én ezt csinálnám. Ne hagyd magad. Sok sikert!

2011. jan. 17. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kedves férjed adjon abból, amit ő megtermelt!

Legközelebb vesd fel, hogy tavasszal átjöhetne a sógor meg a felesége egy kicsit ásni, mert kéne a segítség, meg kapálni, és gazolni. Ha már esznek is a zöldségből, dolgozzanak is érte.

Egyből nem fog nekik kelleni.

Lustaság, fél egészség.

2011. jan. 17. 20:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, lehet, h én szemét vagyok, de a kisördög bennem van...:)

Nem akarok belemenni, h milyen pontosan a kapcsolatotok, ne az én dolgom és nem ez a kérdés. Nekem is vannak sógoraim és sógornőim, tudom, ha a családot kapjuk és nem választjuk. Sajna. Lehet, h én kifejezetten csúnya és hibás zöldségekből beválogatnék nekik egy csomagot a piacon. Többet nem kujcsorog majd érte, és lehet, h veszi majd a fáradtságot, h vásároljon, v. ültessen.

Bocs, ha bunkóság

2011. jan. 17. 21:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Lehet hogy akkor bennem is van kisördög, de elmosolyodtam azon amit írtál,tetszett! Nem bunkóság egyébként, valahogy le kell őket ráznom. Egyébként mindennel ezt csinálják, elég szemetek tudnak lenni. Köszi a válaszokat! :)
2011. jan. 17. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, te egyáltalán nem tűnsz önzőnek vagy irigynek, szerintem nagyon természetes reakció, hogy nem hagyod, hogy olyan emberek, akik egyébként szóba se állnak veled, lehúzzanak. Sajnos azonban azt gondolom, hogy ez a dolog még nagyon sokáig fog problémát okozni, és egyáltalán nem a zöldségről fog szólni. Ugyanis az ilyen emberek, amilyenek a te sógorod és annak felesége lehetnek, valósággal sportot űznek mások szipolyozásából, és rendszerint nem állnak meg ilyen apróságoknál, az érték egyre növekszik, a lehetőségekhez képest. Azért mondom ezt, mert nekem is ilyen sógorom és sógornőm van, és sajnos a férjem is pont olyan hozzáállású, mint a tiéd. Nem érti meg, hogy itt nem az értékről van szó, hanem az elvről, hogy ne kényszerítsenek rá a nem létező rokoni szeretet nevében, hogy ajándékba odaadd azt, amiért te dolgoztál, olyanoknak, akik téged semmire nem becsülnek. Úgyhogy nagyon határozottan állj ki az igazad mellett, mert az ilyen vérszívók ellen nagyon nehéz harcolni.
2011. jan. 17. 23:37
 7/7 tetris ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagy se irígy, se önző. A kerti munka a legnehezebb fizikai munkák közé tartozik. És azzal a pár szál kis zöldséggel is mennyi munka van! Felásni, elültetni, locsolgatni, hadakozni meztelen csigákkal, a hangyákkal, gazalni, stb.

A párod álljon csak be segíteni, aztán adakozzon!!!

2011. jan. 17. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!